Darwin informatie
Darwin is de hoofdstad van het Noordelijk Territorium van Australië. De stad heeft ongeveer 124.800 inwoners en is de noordelijkst gelegen stad van het land. De stad heeft een tropisch klimaat, het is er altijd erg warm!

In Darwin wonen ruim zestig nationaliteiten. Dit is niet zo verwonderlijk, want Azië ligt om de hoek. De stad heeft daardoor een multiculturele, moderne en tegelijk tropische uitstraling!

Darwin is geen grote stad maar heeft een overzichtelijk centrum en een gezellige haven met leuke restaurantjes. Verder is het leuk om naar het rolstoeltoegankelijke Crocosaurus Cove te gaan, een uniek Aquarium, om de zoutwaterkrokodil van dichtbij te ontmoeten.
Hoewel Darwin aan zee ligt zijn er in het centrum geen stranden, daarvoor moet je buiten het centrum zijn. Je moet echter altijd uitkijken voor giftige kwallen en er is ook altijd een risico op krokodillen, dus je kunt maar beter geen duik nemen hier! De meeste toeristen gebruiken Darwin als uitgangspunt voor en bezoek aan Kakadu National Park, waar je verschillende rolstoeltoegankelijke tracks vindt.
Buitengewoon opvallend
Weet het verschil tussen prijs en waarde
Kennis en ervaring
Advies van een expert
Vakanties voor iedereen
Maatwerk specialist