coronavirus-informatie-buitengewoonreizen
COVID-19 (Corona) virus informatie
In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus.


Laatst bijgewerkt: 01/04/2020 - 09:00
Vragen & antwoorden
A: Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Diverse landen hebben inmiddels een inreisverbod voor Nederlanders afgegeven. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Veel landen hebben inreisbeperkingen opgelegd aan reizigers vanuit Nederland. Ook hebben grote reisorganisaties als Corendon besloten geen reizen ut te voeren tot en met 31 mei. De ANVR heeft alle leden opgeroepen de reizen tot en met 30 april te annuleren omdat de uitvoering niet gegarandeerd kan worden.
A: Buitengewoon reizen volgt het advies van de ANVR en alle vertrekken tot en met 30 april worden geannuleerd.
A: Buitengewoon Reizen hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Wij zullen indien een ANVR advies is voor de periode dat uw op reis zou moeten gaan uw reis gaan annuleren. Voor de terugbetaling lees alles hierover in het infoblok Corona-vouchers.
A: De waarde van betaling die je hebt gedaan voor je reis kan , onder voorwaarden van de reisorganisatie omgezet worden in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan binnen een jaar tot uiterlijk 31 maart 2021 inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. . De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.
De coronavouchers mogen vooralsnog uitgeven worden tot en met 2 juni 2020.
A: Ja dat kan, dit is ook afhankelijk van de bepalingen van de reisorganisatie. Wij zullen met de klanten die komende tijd vertrekken hiervoor contact opnemen. Als je al eerder vragen hebt kan je ons ook bellen.
A: Buitengewoon Reizen geeft ook Corona-voucher uit voor de reizen waarbij wij zelf ook de organisator van zijn. . Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan binnen een jaar tot uiterlijk 31 maart 2021 inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. . De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. De coronavouchers mogen vooralsnog uitgeven worden tot en met 2 juni 2020.

Klik hier voor alle bepalingen van het Buitengewoon reizen Corona Voucher.
A: Nee, Corona-vouchers worden uitgegeven onder dekking van het SGR . Onder de SGR bepalingen vallen geen los geboekte vluchten. Veel airlines bieden nu wel de mogelijkheid om zonder kosten tot maximaal een jaar om te boeken naar andere datum. Dit mogelijkheden verschillen wel per airline, het best neem je hiervoor even contact met ons op.
A: Alle vertrekken in april zijn in het verlengde van het ANVR advies geannuleerd. Wij nemen met alle onze klanten die in april vertrekken contact hiervoor op.
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je. Voor het omboeken berekenen we geen extra kosten, behalve wanneer de reis voor die andere periode duurder is, belasten we je het verschil door. Je kan ook hiermee wachten en waarde van de aanbetaling die je al hebt gedaan om te zetten in een Corona Voucher. Ons advies is om als je dit overweegt, dit dan ook gewoon te doen. Dat geeft rust en je hoeft dan ook geen stress meer te hebben voor/over je vakantie.
A:Buitengewoon reizen begrijpt dat je hier onzeker over kunt zijn. Veel reisorganisaties bieden nu de mogelijkheid om je nieuw geboekte reis voor langere de tijd zonder, of met beperkte kosten te kunnen annuleren. Neem contact met ons hierover op, we kunnen dit dan samen bespreken
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt, heb je meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot bijv. over twee maanden, zullen de mogelijkheden beperkter zijn en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger. Het virus zal toch verdwijnen en dan zal er zeker een hoop mensen alsnog een vakantie willen boeken.