coronavirus-informatie-buitengewoonreizen
COVID-19 (Corona) virus informatie
In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus.


Laatst bijgewerkt: 02/10/2020 - 14:00
Vragen & antwoorden
A: Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Voor de meeste landen buiten Europa is reizen nog niet toegestaan. Vakantiereizen naar de meeste Schengen landen is onregelmatig wel en niet mogelijk afhankelijk van de COVID-19 situatie. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Veel landen hebben momenteel inreisbeperkingen. Hierdoor zijn vakanties in Europa deze zomer niet echt goed mogelijk. Informeer bij ons naar de actuele situatie of ga naar www.nederlandwereldwijd.nl/landen
A: Buitengewoon reizen volgt het advies van de ANVR en heeft in het verlengde hiervan alle vertrekken tot en met medio november geannuleerd of omgeboekt naar volgend jaar.
A: Buitengewoon Reizen hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Wij zullen indien het ANVR advies negatief is en de bestemming volgende het ministerie van BZ op code oranje staat voor de periode dat uw op reis zou moeten gaan, uw reis gaan annuleren. Voor de terugbetaling lees alles hierover in het infoblok Corona-vouchers.
A: De waarde van betaling die je hebt gedaan voor je reis wordt onder voorwaarden van de reisorganisatie omgezet worden in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot een jaar na afgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De oorspronkelijke boekingsdatum van uw reis moet voor 16 maart 2020 liggen en de terugreisdatum van de nieuwe reis moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.
De coronavouchers mogen uitgeven worden tot en met 31 december 2020.
A: Ja dat kan, dit is ook afhankelijk van de bepalingen van de reisorganisatie. Wij nemen hiervoor contact met je op. Als je al eerder vragen hebt kan je ons ook bellen. Het corona-voucher kan alleen ingeleverd/gebruikt worden bij de reisorganisatie die het afgeeft of bij de reisorganisatie die vermeldt wordt op het voucher. Belangrijk is wel dat een Corona Voucher alleen wordt afgeven voor een reisbestemming waarbij het reisadvies vanuit BZ op Oranje staat.
A: Buitengewoon Reizen geeft ook Corona-vouchers uit voor de reizen waarbij wij zelf ook de organisator van zijn. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot uiterlijk een jaar na afgiftedatum inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. De Corona-vouchers mogen uitgeven worden tot en met 31 december 2020 voor reizen oorspronkelijk geboekt voor 16 maart 2020.

Klik hier voor alle bepalingen van het Buitengewoon reizen Corona Voucher.
A: Nee, Corona-vouchers worden uitgegeven onder dekking van het SGR. Onder de SGR bepalingen vallen geen los geboekte vluchten. Bijna alle airlines bieden nu wel de mogelijkheid om zonder kosten tot maximaal een jaar om te boeken naar andere datum. Ook geven airlines, waaronder bijv. KLM een waardevoucher af. Je kunt dan een andere vliegreis bij deze airline boeken tegen de waarde van dit voucher. Dit mogelijkheden verschillen wel per airline, het best neem je hiervoor even contact met ons op.
A: Wij gaan bij Buitengewoon reizen voor de samengestelde reizen (de eigen reizen op factuur) ook uit van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR reisvoorwaarden. Als het reisadvies van jouw bestemming 1 maand voor de vertrekdatum van jou geboekte reis bij Buitengewoon Reizen volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken oranje is (alleen noodzakelijke reizen), dan overleggen we met je of we de reis gaan omzetten naar een andere datum of dat we wij de reis gaan annuleren. Voor annuleringen van samengestelde boekingen bij Buitengewoon Reizen en hoe wij hiermee omgaan verwijzen wij naar de Buitengewoon reizen Corona-voucher informatiepagina. (eigen reizen buitengewoon reizen, paragraaf 2, 3 en 4). Belangrijk; De restantbetaling voor je geboekte reis met vertrek in de maanden november of december 2020 hoeft pas 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien je bestemming naar "geel" gaat bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen gewoon toegestaan, dan zal je geboekte reis niet door Buitengewoon reizen geannuleerd worden. Indien je dan toch niet wilt gaan dan zijn de reguliere annuleringskosten van toepassing. Voor reizen met vertrek vanaf 1 januari 2021 a.s. gelden geen speciale regelingen meer. De standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende Buitengewoon reizen boekingsvoorwaarden zijn dan van toepassing..
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je. Nog omboeken naar een andere datum in 2020 adviseren wij niet meer. Ons advies is om om te boeken naar 2021. Dat geeft rust en je hoeft dan ook geen stress meer te hebben voor/over je vakantie.
A:Dan kan ook. Hieronder kort de procedure hiervoor, heb je vragen, of wil je dit graag overleggen, bel (+038-4557030) of mail ons. 1) We zetten je boeking en de al gedane betaling om naar je nieuwe reisdatum in 2021. Hiervoor wordt door Buitengewoon reizen eenmalig omboekingskosten a € 50,00 berekend. (Exclusief eventuele omboekingskosten van onze leveranciers). 2) Het reisschema voor 2020 komt te vervallen en we zetten dit om naar een voorlopig reisschema 2021 3) Wanneer de tarieven voor 2021 bekend zijn, sturen wij je het nieuwe reisschema. In de regel is dit circa 11 maanden voor de terugreisdatum van de nieuwe reis. 4) Mocht het aan de orde zijn; Meerkosten als gevolg van deze omboeking, bijv. omboekingskosten van lokale leveranciers, berekenen wij uiteraard door. Minderkosten als gevolg van deze omboeking, worden in mindering gebracht. Als je tickets al afgegeven zijn komen hiervoor ook extra omboekingskosten bij. 5) Op deze reis blijven gewoon de standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende Buitengewoon reizen aanvullende voorwaarden van toepassing. De aanpassingen van het reisschema of datum naar 2021 vallen hier binnen. 6) Belangrijk; je (aan)betaling blijft vallen onder de dekking van het SGR.
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt voor 2021 heb je meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot over een aantal maanden, zullen de mogelijkheden beperkter zijn en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger. Het virus zal toch ook minder gaan worden en dan gaan er zeker veel mensen hun uitgestelde vakantie boeken.