coronavirus-informatie-buitengewoonreizen
COVID-19 (Corona) virus informatie
In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus.


Laatst bijgewerkt: 17/12/2020 - 09:00
Vragen & antwoorden
A: Per 16 december 2020 heeft de Nederlandse overheid alle bestemmingen wereldwijd op code orange gezet. Deze code orange zal doorlopen tot en met half maart 2021. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Tot half maart 2021 zijn reizen naar alle bestemmingen niet toegestaan.
A: Buitengewoon reizen volgt het advies van de ANVR en heeft in het verlengde hiervan alle buitenlandse vertrekken tot en met 15 maart 2021 geannuleerd of omgeboekt naar een periode later in 2021.
A: Buitengewoon Reizen hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Wij zullen indien het ANVR advies negatief is en de bestemming volgende het ministerie van BZ op code oranje staat voor de periode dat uw op reis zou moeten gaan, uw reis gaan annuleren. Voor de terugbetaling lees alles hierover in het infoblok Corona-vouchers.
A: De waarde van betaling die je hebt gedaan voor je reis wordt onder voorwaarden van de reisorganisatie omgezet worden in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot een jaar na afgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De oorspronkelijke boekingsdatum van uw reis moet voor 16 maart 2020 liggen en de terugreisdatum van de nieuwe reis moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.
De coronavouchers mogen uitgeven worden tot en met 31 december 2020.
A: Ja dat kan, dit is ook afhankelijk van de bepalingen van de reisorganisatie. Wij nemen hiervoor contact met je op. Als je al eerder vragen hebt kan je ons ook bellen. Het corona-voucher kan alleen ingeleverd/gebruikt worden bij de reisorganisatie die het afgeeft of bij de reisorganisatie die vermeldt wordt op het voucher. Belangrijk is wel dat een Corona Voucher alleen wordt afgeven voor een reisbestemming waarbij het reisadvies vanuit BZ op Oranje staat.
A: Buitengewoon Reizen geeft ook Corona-vouchers uit voor de reizen waarbij wij zelf ook de organisator van zijn. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot uiterlijk een jaar na afgiftedatum inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. De Corona-vouchers mogen uitgeven worden tot en met 31 december 2020 voor reizen oorspronkelijk geboekt voor 16 maart 2020.

Klik hier voor alle bepalingen van het Buitengewoon reizen Corona Voucher.
A: Nee, Corona-vouchers worden uitgegeven onder dekking van het SGR. Onder de SGR bepalingen vallen geen los geboekte vluchten. Bijna alle airlines bieden nu wel de mogelijkheid om zonder kosten tot maximaal een jaar om te boeken naar andere datum. Ook geven airlines, waaronder bijv. KLM mogelijk een waardevoucher af. Je kunt dan een andere vliegreis bij deze airline boeken tegen de waarde van dit voucher. Dit mogelijkheden verschillen wel per airline, het best neem je hiervoor even contact met ons op.
A: Wij gaan bij Buitengewoon reizen voor de samengestelde reizen (de eigen reizen op factuur) ook uit van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR reisvoorwaarden. Als het reisadvies van jouw bestemming 1 maand voor de vertrekdatum van jou geboekte reis bij Buitengewoon Reizen volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken oranje is (alleen noodzakelijke reizen), dan overleggen we met je of we de reis gaan omzetten naar een andere datum of dat we wij de reis gaan annuleren. Voor annuleringen van samengestelde boekingen bij Buitengewoon Reizen en hoe wij hiermee omgaan verwijzen wij naar de Buitengewoon reizen Corona-voucher informatiepagina. (eigen reizen buitengewoon reizen, paragraaf 2, 3 en 4). Belangrijk; De restantbetaling voor je geboekte reis met vertrek in de maanden Maart en met April 2021 hoeft pas 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien je bestemming naar "geel" gaat bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen gewoon toegestaan, dan zal je geboekte reis niet door Buitengewoon reizen geannuleerd worden. Indien je dan toch niet wilt gaan dan zijn de reguliere annuleringskosten van toepassing. Voor reizen met vertrek vanaf 1 mei 2021 a.s. gelden geen speciale regelingen meer. De standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende Buitengewoon reizen boekingsvoorwaarden zijn dan van toepassing..
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je.
A:Dan kan ook. bel (+038-4557030) of mail ons.
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt voor de zomer 2021 heb je meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot over een aantal maanden, zullen de mogelijkheden beperkter zijn en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger. Het virus zal toch ook minder gaan worden en het vaccin komt begin januari en dan gaan er zeker veel mensen hun uitgestelde vakantie boeken.