vakanties-voor-gehandicapten
C&A Apartments
Dit kleinschalige appartementencomplex ligt in Polis, een klein typisch Cypriotisch dorp aan de noordwest kust van Cyprus. Winkels en restaurants vind je binnen loopafstand (400 meter). De zee en het (toegankelijke) strand zijn op korte afstand van de accommodatie.

De eigenaar Chris, die zelf gebruikt maakt van een rolstoel, heeft van dit deel van het eiland een waar ‘rolstoel paradijs’ gemaakt. Door zijn inzet is er een 2,5 kilometer lang pad langs de kust, kun je met een speciale lift (SEATrack) de zee in (van mei/tm augustus en en alleen bij rustig weer) en zijn de meeste restaurants goed toegankelijk! Of wat dacht je van een tochtje door de lucht? De ervaren mensen van het parasailingcentrum helpen (bijna) iedereen om deze unieke belevenis mogelijk te maken! Handig zijn de scootmobiels die bij het appartement gehuurd kunnen worden.

C&A Apartments is een echt familiebedrijf en dat voel je. Waar nodig wordt je altijd geholpen. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Een paar keer per week kun je aanschuiven aan de lange tafels voor een heerlijk diner en bij het (toegankelijke) zwembad is het altijd gezellig toeven. Vader Andreas rijdt je als je wilt het hele eiland over met de rolstoelbus.
Alle kamers hebben deuren breder dan 90 cm, airconditioning, volledige kitchenette, bedden van 50 cm hoog, een onderrijdbare douche, beugels aan beide zijden van het toilet (45 cm hoog, toiletverhoger is mogelijk) en een douchezitje aan de muur. Handdoeken worden geleverd, zwembad/strandhanddoeken dient u zelf mee te nemen.
De studio’s (maximale bezetting 2 volwassenen) liggen allen op de begane grond en zijn voorzien van een ruime woon/slaapkamer, keukenblok met koelkast en een ruime badkamer. Vijf van de tien studio’s hebben een terras aan zwembadzijde.

De grote twee- en driekamerappartementen (maximale bezetting 4 volwassenen) zijn voorzien van douche, toilet en keuken en hebben een eigen veranda. Alle kamers zijn heerlijk koel en hebben airconditioning inbegrepen in de maanden juni t/m september. Bovendien is het zwembad vanuit alle kamers gemakkelijk bereikbaar.
Er is tevens een groot vierkamerappartement (maximale bezetting 6 volwassenen) met ligbad, twee toiletten en woonkeuken. Deze ligt op de eerste verdieping en is toegankelijk door middel van een lift. Het heeft twee onderrijdbare douches, brede deuren, nieuwe keuken.

Ook is er gratis wifi-internet!
Het heeft 10 studio’s, 8 tweekamerappartementen, 2 driekamerappartementen en een 1 vierkamerappartement die allemaal geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Het familiebedrijf (moeder Eva, vader Andreas, zussen Nitsa en Charoulla en eigenaar Chris) heeft grote appartementen, een helder zwembad met een tillift, een inloop, en een bar waar u kan ontbijten.

Er zijn veel mogelijkheden om excursies bij te boeken in de accommodatie en er is aan het strand de mogelijkheid om door middel van een speciale rails met een stoeltje de zee in te gaan.
Het zwembad heeft een rails rondom het zwembad, een elektrische zwembadlift met afstandsbediening bedienbaar en er zijn opgehoogde bedjes rondom het zwembad.
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 4:15 (Paphos), transfer 1:00

- Tijdsverschil: 1 uur later

- Taal: Cyprus is verdeeld in een Turks (40%) en een Grieks (60%) gedeelte. De officiële talen zijn Grieks en Turks.

- Valuta: Sinds begin 2008 is in Cyprus de euro de officiële munteenheid.

- Geldigheid paspoort: Bezoekers uit EU-landen kunnen Cyprus bezoeken met een paspoort of identiteitskaart, beide documenten zijn toegestaan. Daarnaast hoeft een paspoort of identiteitskaart van bezoekers uit EU-landen slechts geldig te zijn t/m de datum van de terugreis, het document hoeft dus niet nog 3 maanden geldig te zijn na thuiskomst.

- Vaccinaties: Voor reizen naar Cyprus zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 640,00 per persoon voor 7 nachten
Een van onze top-accommodaties!
Fantastisch aangepast en geschikt voor rolstoelers
Veel mogelijkheden qua excursies
Foto's C&A Apartments
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

zwembadlift
    logies   hotel    hooglaagbed 

inloop in het zwembad
    logies en ontbijt   appartement    douchestoel 

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
      aparthotel    handbewogen rolstoel 

verzorging of verpleging
          electrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving C&A Apartments
Weer
Weersverwachting
Polis
Weeronline.nl - Meer weer in Polisweeronline.nl Altijd jouw weer