informatie-rolstoeltoegankelijkheid-lissabon%20
Informatie Lissabon
Lissabon is een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. De witte stad verheft zich boven de noordelijke oever van de rivier de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, smalle straatjes, veel trappen, maar ook brede winkelstraten, pleinen en mooie fonteinen.

Bairro Alto, ook wel de 'hoge buurt', is een geweldige wijk om rond te struinen, vol historische gebouwen, de leukste barretjes en veel hippe winkeltjes. Hier vind je in de avond ook zeker een goede plek om fado te luisteren! Wat je verder zeker niet mag missen is een bezoek aan de wijk Belém, met het beroemde Hiëronymusklooster (goed toegankelijk) en de Torre de Belém. Ook moet je hier natuurlijk een Pastéis de Bélem eten, een beroemde Portugese zoete lekkernij.

Omdat de stad op heuvels ligt is het niet gemakkelijk om overal per rolstoel te komen. Het Castelo de São Jorge bijvoorbeeld, het kasteel, is door de vele trappen niet toegankelijk, maar als rolstoelgebruiker kun je toch genieten van het uitzicht vanaf de lagere niveaus van de vesting. De leuke oude trams zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk maar met de nieuwere trams kun je toch op veel plaatsen komen. De wijk Belém is wat vlakker dus beter toegankelijk.

De ideale ligging aan de kust betekent ook dat je nooit ver verwijderd bent van de prachtig blauwe zee! Het is mogelijk om per rolstoelbus een excursie te maken naar het prachtige Sintra, waar je een verzameling van de meest bijzondere paleizen, eeuwenoude forten en prachtige tuinen vindt!

Genoeg om te ontdekken! Wacht niet langer en bekijk ons rolstoeltoegankelijke hotel in Lissabon!
Buitengewoon opvallend
Weet het verschil tussen prijs en waarde
Kennis en ervaring
Advies van een expert
Vakanties voor iedereen
Maatwerk specialist
Hotel Mundial

 
Lissabon - De ideale uitvalsbasis om deze prachtige stad te verkennen


Weersverwachting
Lissabon
Weeronline.nl - Meer weer in Lissabonweeronline.nl Altijd jouw weer
Beoordelingen