Hoe werkt het
Via de zoekmodule (Persoonlijke Reiswensen) is het mogelijk om te zoeken naar de ideale accommodatie voor jou!
Wil je bijvoorbeeld een zwembadlift + rolstoelaangepaste transfer vanaf de luchthaven + appartement + hooglaagbed, dan zoek je naar deze combinatie.

Wanneer je vervolgens de reis wil boeken, dan vraag je een reisvoorstel aan door het aanvraagformulier in te vullen op de pagina van de accommodatie waar jij verliefd op bent.

Tarieven

Per accommodatie is een indicatietarief gegeven. Deze tarieven zijn niet de prijzen die voor deze periode geldig zijn!
In veelgevraagde vakantieperioden kunnen (vooral) vluchttarieven duurder uitvallen.
De prijzen geven een goede indicatie van hoe de prijzen van de accommodaties zich onderling verhouden.

Niet bij elke accommodatie is een vlucht en/of rolstoelaangepaste transfer opgenomen in de indicatietarieven. Dit wordt, mits mogelijk, op aanvraag bijberekend.

Alle indicatietarieven zijn exclusief eventuele kortingen, toeslagen, reserveringskosten, verzekeringen, extra’s. Het kan zijn dat de indicatietarieven tot een bepaalde periode lopen (bijvoorbeeld tot oktober). Dit kan komen doordat een accommodatie bijvoorbeeld behoort tot een zomerbestemming (zoals Mallorca).
Het kan ook zijn dat de tarieven (voor bijvoorbeeld de winter) nog niet binnen zijn of nog niet berekend zijn. De tarieven zijn dan op aanvraag.
Neem dan even contact met ons op!

Hoe boek ik mijn vakantie?

Omdat we reisbureau zijn, is het niet mogelijk om direct via onze website te boeken. Als eerste wordt de beschikbaarheid van de (rolstoelaangepaste) accommodatie opgevraagd. Daarna wordt de meest ideale reisroute bepaald en als laatste wordt er een prijs samengesteld (vlucht + accommodatie + transfer enzovoorts). Je ontvangt dan van ons een vrijblijvend reisvoorstel!

Als je de reis vervolgens wenst te boeken gaan wij alle benodigdheden voor je aanvragen. We zorgen ervoor dat de aangepaste accommodatie gereserveerd wordt, we zorgen voor de benodigde hulp op de luchthavens, regelen je rolstoelaangepaste transfer, laten de eventuele hulpmiddelen bezorgen enzovoorts!

Wanneer je het aanvraagformulier invult dan gaan we meteen voor je aan de slag.

Bij vragen bel of mail gerust. Ook ben je natuurlijk welkom op ons reisbureau in Zwolle!

Kijk in ons volledige aanbod.
Hoe werken wij bij Buitengewoon Reizen

Je vraagt een offerte of informatie aan, wat doen wij dan?

Via de zoekmodule (Persoonlijke Reiswensen) is het mogelijk om te zoeken naar de ideale accommodatie voor jou!
Wil je bijvoorbeeld een zwembadlift + rolstoelaangepaste transfer vanaf de luchthaven + appartement + hooglaagbed, dan zoek je naar deze combinatie. 

Wanneer je vervolgens de reis wil boeken, dan vraag je een reisvoorstel aan door het aanvraagformulier in te vullen op de pagina van de accommodatie waar jij graag heen wilt.

Omdat we reisbureau zijn, is het niet mogelijk om direct via onze website te boeken. Als eerste wordt de beschikbaarheid van de (rolstoelaangepaste) accommodatie opgevraagd. Per accommodatie is een indicatietarief gegeven. Deze tarieven zijn niet de prijzen die voor deze periode geldig zijn!
In veelgevraagde vakantieperioden kunnen (vooral) vluchttarieven duurder uitvallen.  De prijzen geven een goede indicatie van hoe de prijzen van de accommodaties zich onderling verhouden.
Daarna wordt de meest ideale reisroute bepaald en als laatste wordt er een prijs samengesteld (vlucht + accommodatie + transfer enzovoorts). Je ontvangt dan van ons een vrijblijvend reisvoorstel!

Als je de reis vervolgens wenst te boeken gaan wij alle benodigdheden voor je aanvragen. We zorgen ervoor dat de aangepaste accommodatie gereserveerd wordt, we zorgen voor de benodigde hulp op de luchthavens, regelen je rolstoelaangepaste transfer, laten de eventuele hulpmiddelen bezorgen enzovoorts!

Wanneer je het aanvraagformulier invult dan gaan we meteen voor je aan de slag

Indien je vakantieplannen nog niet helemaal bekent zijn, wat wij gezien de grote diversiteit aan mogelijkheden zeker kunnen begrijpen, dan is een adviesgesprek met één van onze ervaren medewerkers een prima start van jouw droomreis. 

Veelgestelde vragen over aangepaste reizen
Iedereen van 18 jaar en ouder kan bij ons reserveren. In ieder gezelschap moet tenminste 1 persoon 18 jaar of ouder zijn. Degene die een reis boekt (ook) voor andere deelnemers is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij/zij aanmeldt.

Ook mensen zonder mobiliteitsbeperking kunnen bij ons reserveren. We zijn namelijk niet alleen een reisbureau voor rolstoelers, maar voor iedereen!
Een reischeque geven is een origineel en leuk cadeau, dit kan zeker!

Neem contact met ons op en wij maken een mooi cadeau mogelijk.
De naam die vermeldt staat in de boeking moet altijd overeenkomen met de eerste voornaam en volledige achternaam volgens paspoort of identiteitsbewijs.
Bij dames hebben we altijd de meisjesnaam nodig.
Vanaf 26 juni 2012 moeten volgens informatie van de overheid ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Dit is het gevolg van een wijziging van Europese regelgeving die voorschrijft waaraan reisdocumenten moeten voldoen. Hierin wordt het beginsel van één persoon per paspoort (1p-1p) geregeld.

Voor meer informatie zie ''Heeft mijn kind een eigen paspoort of identiteitskaart nodig?''
Al onze reizen zijn op aanvraag, een aanvraag neemt gemiddeld tot 5 werkdagen in beslag.
Wanneer een aanvraag wordt bevestigd door de aanbieder (akkoord komt), dan is er direct sprake van een definitieve boeking.
De reispapieren worden ongeveer 1 week voor vertrek door ons samengesteld. De papieren zullen digitaal verstuurd worden wanneer dit beschikbaar is.
Zo niet dan gaan ze met de post mee!
Afhankelijk van het type reis bevatten de reispapieren o.a.:
- e-tickets
- vouchers
- routebeschrijvingen, etcetera

Reisbescheiden worden pas toegestuurd wanneer wij de volledige reissom hebben ontvangen.
De juiste vluchttijden staan in je reisbescheiden. Om de kans op wijzigingen in vluchttijden zo klein mogelijk te houden, sturen wij pas kort voor vertrek (ongeveer 8 dagen) de reisbescheiden met de definitieve vliegtijden. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen worden doorgevoerd in het vluchtschema. Verder kan het voorkomen dat je op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg moet vertrekken.
Dit valt helaas buiten onze invloed en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Over het algemeen is de maximale bagagevrijdom 20 kilo.

Voor Amerika en Canada geldt bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een afwijkende regeling. De bagagevrijdom is dan meestal 23 kilo. Daarnaast mag je tussen de 5 en de 10 kilo handbagage meenemen. Het toegestane aantal kilo's (hand) bagage verschilt per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse. Het formaat van de hand-bagagetas mag niet groter zijn dan 55 cm bij 35 cm bij 25 cm. Houdt er rekening mee dat een luchtvaartmaatschappij altijd de bagageregeling kan aanpassen.
Informeer daarom bij ons of bezoek de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
Wij kunnen diëten altijd doorgeven aan de accommodatie. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Na het boeken vragen wij een aanbetaling op de reissom, dit is per aanbieder verschillend. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan.
Bij lijndiensttickets en een aantal uitzonderingen dient de gehele betaling bij boeking te worden voldaan.
Jouw vraag niet beantwoord ?
Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen, bekijk dan de andere informatie pagina's over:
Algemene informatie
Gehandicapten reizen
Privacy policy
Even voorstellen
Hoe werken wij
Vacatures
Verzekeringen
Vluchten
Reviews
ANVR & SGR
Download & Links
Veel gestelde vragen


Kom je er nog steeds niet uit, neem dan contact met ons via info@buitengewoonreizen.nl of bel ons +31 (0) 38 455 70 30 en we helpen je graag verder!