sporten-op-mallorca
Handisport Mallorca
Mallorca is natuurlijk een heerlijke zonbestemming, maar het Spaanse eiland is sinds kort ook zeer interessant voor de actieve, rollende reiziger. Wat dacht je van zeilen, waterskiën, kajakken, golfen, wandelen of duiken? Al deze activiteiten worden aangeboden door Fundación Handisport Mallorca en zijn met ingang van 1 december 2014 exclusief te boeken bij Buitengewoon Reizen!

Fundación Handisport Mallorca is in 2007 opgericht door onder andere Rafa Wickelmann, die een dwarslaesie opliep bij een ongeval in Madrid. Hij pakte beetje bij beetje zijn leven weer op. Sport was voor hem altijd erg belangrijk geweest en hij ontdekte dat er nauwelijks of geen aanbod was in aangepaste sporten. Het ministerie waar hij werkte, bood hem de mogelijkheid om hier iets aan te doen. Vol enthousiasme en energie ging hij aan de slag met als uitgangspunt: integratie door middel van sport. Inmiddels biedt de stichting een breed scala aan activiteiten.
Wil je deze zomer (seizoen loopt van 1 april tot 31 oktober) ook naar Mallorca? Per 1 december 2014 zijn alle activiteiten van Fundación Handisport Mallorca exclusief te boeken bij ons.
Ons accommodatieaanbod: Majorca aanbod
- Zeilen
- Kajakken
- Waterskiën
- Duiken
- Golfen
- Wandelen
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 2:45

- Tijdsverschil: Geen

- Taal: Spaans

- Valuta: Euro

- Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

- Vaccinaties: Voor reizen naar Spanje zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
Exclusief bij Buitengewoon Reizen
Voor de actieve reiziger
Veel activiteiten mogelijk
Foto's Handisport
Sporten op Mallorca
Zeilen
Blokarten is een inclusieve sport bij uitstek en kan op zowel asfalt als hard zand gedaan worden. Er kunnen topsnelheden, afhankelijk van de wind en het zeil, worden bereikt van zo’n 80 kilometer per uur. Strandzeilen is eigenlijk voor iedereen goed te doen. Kun je zelf bijvoorbeeld niet het zeil bedwingen en sturen, dan kun je samen zeilen in een tweepersoons blokart, een tandem. Deze leuke sport kun je beoefenen in Palma De Mallorca. Op de locatie vind je een aangepast toilet en er zijn altijd mensen aanwezig die je eventueel kunnen assisteren, en dan is het een kwestie van gaan met die blokart.

Wil je liever zeilen op zee? Ook dat is mogelijk vanuit de haven van deze mooie hoofdstad. Jachtclub Real Club Nautico De Palma heeft meerdere aangepaste boten. Op de vier aangepaste 5.5 zeilboten en de 303 kun je je hart ophalen en genieten van de Middellandse Zee. Of je nu een beginneling bent of een ver gevorderde zeiler, ervaren instructeurs helpen je graag op weg.

Kajakken
Een andere mogelijkheid om samen met familie en vrienden de Spaanse wateren te verkennen is per kajak. Bij dezelfde jachtclub heeft Handisport dubbele kajaks (K2) liggen, waarin je samen kunt peddelen. In een cursus leer je de basisprincipes. Daarna kun je de zee op. De boten zijn veilig en kunnen niet zinken of omslaan. Voor meer rompstabiliteit zijn er stoelen ontworpen, die in de kajak geplaatst kunnen worden en geheel naar wens worden ingesteld. Zo kun je veilig de zee op.

Waterskiën
Je ziet het vaak op vakantie; met grote snelheid zweven mensen op twee latten over het water. Het is altijd leuk om naar te kijken, maar je kunt nu ook zelf waterskiën. Op het toegankelijke strand van Palmanova heeft Handisport een zit water ski geregeld, zodat rollende reizigers of vakantiegangers die minder goed ter been zijn ook veilig achter de speedboot over het water kunnen skiën. Je kunt op verschillende manieren worden ondersteund bij het zitten op de water ski en de water ski zelf kan zo worden ingesteld dat deze stabiel in het water ligt. Er zijn twee strandrolstoelen waarmee je door het zand zo de zee in kunt rijden. Ook de kleedruimte en het toilet zijn toegankelijk.

Duiken
Door de gewichtloosheid in het water valt voor veel mensen met een lichamelijke handicap de beperking weg. Eveneens op het Palmanova strand biedt Handisport gedurende het hele jaar een reeks van cursussen voor mensen met uiteenlopende beperkingen. De drie tot vier uur durende cursus (beginnend met een theoretisch deel gevolgd door een duik in beschut water) is bedoeld als ‘doop’ om het gevoel van duiken te ervaren. Wil je deze ervaring nog bijzonderder maken? Dan kun je hier ook in een speciaal aquarium duiken met haaien en roggen. Heb je al ervaring en wil je een duik maken in zee of je certificaat behalen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Golfen
Mallorca is niet alleen een fantastisch eiland voor watersporters, de golfer kan hier ook zijn hart ophalen. Golfclub Maioris ligt in Llucmajor, ongeveer 20 minuten rijden vanaf de luchthaven, en beschikt over een baan met prachtige mediterrane bomen en planten. In de golfclub vind je een toegankelijk toilet, douche en omkleedruimte. En Handisport heeft hier twee Paragolfers staan, die je kunt huren. Deze speciale elektrische rolstoelen rijden makkelijk over het terrein en wil je een bal slaan, dan druk je op de knop zodat je rechtop komt te staan. Op deze manier kun je je beste swing te maken. Ervaren leraren dagen je graag uit om je fijne en grove motoriek, oog-hand coördinatie en concentratievermogen te verbeteren.

Wandelen
In het Serra de Tramuntana gebied, een bergketen langs de noordwest kust van Mallorca, kun je samen met familie en vrienden spectaculaire wandelingen (van gemiddeld twee uur) maken. Hoe? Handisport heeft hier maar liefst vier 4 x 4 SuperFours staan, een 4 x 4 aangedreven buggy van Otto Bock, die wordt bediend met behulp van een eenvoudige joystick. Hij kan hellingen tot wel 40 procent nemen en rijdt met gemak over stenen en boomwortels. De enorme rolstoel is elektrisch en dus goed voor het milieu. Respect voor de natuur is ook hier van groot belang, dus geen afval of andere spullen later rondslingeren en geen geschreeuw, alleen maar genieten van elkaar, het uitzicht en de planten en dieren die je tegenkomt.
Beoordelingen