vakantie-marokko
Guesthouse Marrakesh
Op 15 minuten rijden van het centrum ligt als een oase van rust dit sfeervolle aangepaste guesthouse. Het is speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking en beschikt over 9 rolstoelaangepaste kamers.
Het transfer vanaf de luchthaven ( 15 minuten) wordt uitgevoerd per rolstoelaangepaste minibus.

De Franse eigenaars hebben beide meer dan 15 jaar ervaring in de zorg en in het werk met mensen met een beperking. Je kunt hier echt genieten van een zorgeloze vakantie!

Het guesthouse heeft 9 aangepaste kamers en in de mooie tuin is een zwembad met fijne stoelen en hangmatten. Hier is ook een tillift waarmee u in het zwembad kunt of waarmee ze u zelfs in een hangmat kunnen helpen, om even lekker te relaxen! Ook is er een prachtig dakterras waar je lekker kunt ontbijten en van het uitzicht genieten!
Het guesthouse is prachtig ingericht in een Marokkaanse sfeer, alle kamers hebben namen die tot de verbeelding spreken, zoals Thé a la Menthe, Eau de Rose of Terre de Marrakech en zijn ook allemaal verschillend ingericht.
Elke kamer heeft een privé-terras.

De slaapkamers zijn voorzien van twee bedden van 90 cm breed of een tweepersoonsbed van 160 cm breed.
Er zijn standaard 2-persoonskamer maar ook suites geschikt voor 4 personen.
Verschillende hulpmiddelen zoals hoog/laag bed, antidecubitus matras, douchestoel en tillift zijn aanwezig. Overige hulpmiddelen zijn op aanvraag mogelijk.
Marrakesh is een van de vier koningssteden van Marokko, gelegen of 4 uur vliegafstand van Amsterdam. Het is een sprookjesachtige stad!
De historische kern van de stad, de medina, is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, het Djemaa el Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen soek("bazaar") met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Beide hebben een, voor de beleving van Europeanen, exotische sfeer. Overdag zijn er op het plein veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders, en 's avonds staan er tientallen eetkraampjes.

De transferbus kan gebruikt worden voor vervoer naar de stad maar ook voor dagtochten die ter plaatste geregeld kunnen worden, bijvoorbeeld naar de kustplaats Essaouirra, of naar de groene vallei Vallée du Zat.
Ook excursies per jeep, quad of rolstoeltoegankelijke koets in de stad kunnen worden geregeld.
Niet alleen je verblijf maar je hele reis inclusief excursies kan dus voor je geregeld worden!
Op eigen gelegenheid Marrakech ontdekken of onder begeleiding, alles is mogelijk!
- Gemiddelde reistijd: Vlucht ca. 4 uur (Marrakesh) / Transfer per rolstoelbus ca. 15 minuten.

- Tijdsverschil: In Marrakesh is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

- Taal: Arabisch is de officiële taal, Frans is de tweede taal.
In de grote steden kun je je met engels en duits soms ook een beetje redden.

- Valuta: De munteenheid van Marokko is de Dirham.
Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. In grote steden vind je genoeg wisselkantoren en pinautomaten.

- Reisdocumenten: Je paspoort moet minimaal tot na je verblijf in Marokko geldig zijn. Reizen met een ID-kaart is niet mogelijk.

- Visum: Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Marokko verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

- Gezondheid en vaccinaties: Aangeraden vaccinaties voor Marokko ongeacht verblijfsduur, zijn Hepatitis A en DTP. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 498,00 per persoon voor 7 nachten
Guesthouse in Marokkaanse sfeer
Hulpmiddelen en zorg mogelijk
Excursies per aangepaste minibus
Tarieven op aanvraag
Foto's Guesthouse Marrakesh
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

zwembadlift
    logies en ontbijt   hotel    hooglaagbed 

inloop in het zwembad
    halfpension       douchestoel 

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
          handbewogen rolstoel 

verzorging of verpleging
          tillift passief 


          toiletverhoger 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Guesthouse Marrakesh
Weer
Weersverwachting
Marrakech
Weeronline.nl - Meer weer in Marrakechweeronline.nl Altijd jouw weer