vakanties-voor-mindervalide-naar-de-zon
Avila Hotel
Het Avila Hotel is uniek vanwege zijn geschiedenis, locatie, koloniale architectuur, sfeer en tropische omgeving. Op het terrein vind je een aantal gebouwen van historische betekenis. Het complex is gelegen aan een mooi zandstrand op ongeveer 1200 meter van het centrum van Willemstad.

Het Avila Hotel is door de jaren heen op verschillende manieren bewoond en benut. Het terrein heeft onder andere gediend als kostschool, als gouverneurswoning, als woonhuis, privé-ziekenhuis en werd tenslotte, in 1949, een hotel. Tegenwoordig is Avila Hotel het oudste hotel van Curaçao dat onafgebroken in gebruik is geweest vanaf de opening. Na de laatste renovatie is het hotel grondig gerenoveerd in koloniale sfeer en er zijn vele faciliteiten en kamers toegevoegd. Zo zijn er nu twee nieuwe delen van het hotel gebouwd op het privé-strand en is een prachtig nieuw zwembad gecreëerd. Het sfeervolle hotel bestaat nu uit het hoofdgebouw (de voormalige gouverneurswoning), de Octagon vleugel (waar de rolstoelaangepaste kamers in gevestigd zijn), het La Belle Alliance gedeelte en de op de zeepier gebouwde Blues Wing. Het panoramarestaurant Blues, dat is gelegen op de pier in zee, is zeer populair. Hier kun je dineren met een prachtige zonsondergang!

Het zwembad heeft helaas geen tillift of inloop. Het hele hotel (ook de kamers) heeft gratis wifi-internet.
De rolstoelaangepaste tweepersoonskamer (Octagon Preferred, maximale bezetting 2 volwassenen) is gelegen in de Octagon Wing. De kamer heeft een kleine kitchenette met twee elektrische kookplaten.

De badkamer heeft een onderrijdbare douche met een beugel aan de muur, maar geen douchezitje. Dit kan opgelost worden met een douchestoel (te huur). Het toilet heeft beugels aan beide zijden en er is een onderrijdbare wastafel. Ook heeft het een balkon of terras met zitje en zij-zeezicht.
In samenwerking met Dolphin Academy kunnen we zwemmen met dolfijnen aanbieden. Vraag naar de mogelijkheden! Ook is duiken op Curaçao mogelijk met een organisatie gespecialiseerd in duiken voor mensen met een mobiliteitsbeperking.
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft.
Een vlucht met tussenstop of overstap duurt 10-12 uur. Transfer 0:30.

- Tijdsverschil: Op Curaçao is het in de winter 5 uur vroeger, en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

- Taal: De officiële taal op Curaçao is het Nederlands. Engels en Spaans worden vloeiend gesproken in hotels, restaurants, kantoren en winkels. De voertaal is echter Papiamento. Dit is een mengtaal van Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaanse talen. Door de vele immigranten en het op Amerikanen ingestelde toerisme spreken veel inwoners beter Engels en/of Spaans dan Nederlands.

- Valuta: De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Eén Antilliaanse Gulden is ca. € 0,42 (koers januari 2013). Op Curaçao kunt u niet met de Arubaanse gulden betalen en met de Antilliaanse gulden kunt niet op de andere eilanden betalen.

- Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

- Vaccinaties: Deze zijn niet noodzakelijk. Malaria komt niet voor op Curaçao. Denkt u wel aan het meenemen van anti-muggenspray, omdat er met name in de regenperiode veel muggen op het eiland zijn.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 1200,00 per persoon voor 7 nachten
Werkelijk schitterende locatie
Gratis wifi-internet
Autohuur wordt aangeraden
Foto's Avila Hotel
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
    logies   hotel    hooglaagbed 

verzorging of verpleging
    logies en ontbijt       douchestoel 


    halfpension       handbewogen rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Avila Hotel
Weer
Weersverwachting
Willemstad
Weeronline.nl - Meer weer in Willemstadweeronline.nl Altijd jouw weer