zon-vakanties-voor-mindervaliden
Lions Dive & Beach Resort
Het in koloniale en Caribische stijl gebouwde Lions Dive & Beach Resort is één van de bekendste hotels op Curaçao. Het is een populair en bekend resort met diverse accommodaties en faciliteiten. Lions Dive is voornamelijk bij duikers erg in trek, maar ook andere gasten kunnen hier genieten van een heerlijke strandvakantie. Het resort heeft door de ecologische inspanningen het Green Globe certificaat in ontvangst mogen nemen.

Lions Dive ligt direct aan het eigen strand tussen het Seaquarium en populaire Mambo Beach, dat bekend staat om het vertier en de gezelligheid. In de zee voor het resort bevindt zich het National Curaçao Underwater Park. Het centrum van Willemstad ligt op circa 4,5 kilometer. Er kan gebruik worden gemaakt van de gratis shuttlebus (niet-rolstoelaangepast) die twee keer per dag op en neer naar Willemstad rijdt. Op 200 meter van Lions Dive is er een bushalte te vinden.

Er zijn drie restaurant, namelijk Mediterranean Lunchroom & Pool Restaurant Piazaa, Seafood Grill Nemo en Beach Bar & Restaurant Hemingway. Er zijn drie zwembaden (waarvan 1 met een inloop) en ook is er een peuterbad. Deze inloop bij het zwembad is gemaakt met langzaam aflopende treden en dus niet toegankelijk met een douchestoel. Zowel bij de zwembaden als op het strand kan er gebruik worden gemaakt van de ligbedden en parasols. Er zijn verschillende sportfaciliteiten aanwezig waar de gasten gebruik van kunnen maken. Zo is er een sport- en fitnesscentrum en ook zijn watersportfaciliteiten voor snorkelen, duiken en kanovaren. Lions Dive beschikt over een professionele duikschool, namelijk Ocean Encounters en biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Ook is het mogelijk om als rolstoeler te duiken samen met een specialist hierin!
De standaard kamers zijn rolstoelaangepast en onderverdeeld in verschillende gebouwen.
Ze liggen in een prachtige groene tuin met diverse planten, bloemen en dieren. Alle accommodaties worden dagelijks schoongemaakt en regelmatig voorzien van nieuwe handdoeken en bedlinnen. De kamers zijn voorzien van 2 tweepersoonsbedden of een kingsize bed en natuurlijk airco en een plafondventilator.
De badkamer heeft een onderrijdbare douche en toilet met beugels beide zijden. Er is een balkon of terras aanwezig.

Afmetingen (Op Basis Laatste Opgave Accommodatie)
Kamerdeur: 88 cm
Badkamerdeur: 90 cm
In samenwerking met Dolphin Academy kunnen we zwemmen met dolfijnen aanbieden. Vraag naar de mogelijkheden! Ook is duiken op Curaçao mogelijk met een organisatie gespecialiseerd in duiken voor mensen met een mobiliteitsbeperking.
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt 10-12 uur. Transfer 0:30.

- Tijdsverschil: Op Curaçao is het in de winter 5 uur vroeger, en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

- Taal: De officiële taal op Curaçao is het Nederlands. Engels en Spaans worden vloeiend gesproken in hotels, restaurants, kantoren en winkels. De voertaal is echter Papiamento. Dit is een mengtaal van Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaanse talen. Door de vele immigranten en het op Amerikanen ingestelde toerisme spreken veel inwoners beter Engels en/of Spaans dan Nederlands.

- Valuta: De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Eén Antilliaanse Gulden is ca. € 0,42 (koers januari 2013). Op Curaçao kunt u niet met de Arubaanse gulden betalen en met de Antilliaanse gulden kunt niet op de andere eilanden betalen.

- Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

- Vaccinaties: Deze zijn niet noodzakelijk. Malaria komt niet voor op Curaçao. Denkt u wel aan het meenemen van anti-muggenspray, omdat er met name in de regenperiode veel muggen op het eiland zijn.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 949,00 per persoon voor 7 nachten
Ruime kamers en badkamers
Direct aan zee gelegen
50 meter zwembad
Foto's Lions Dive & Beach Resort
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
    logies   hotel    hooglaagbed 

verzorging of verpleging
    logies en ontbijt       douchestoel 


    halfpension       handbewogen rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Lions Dive & Beach Resort
Weer
Weersverwachting
Willemstad
Weeronline.nl - Meer weer in Willemstadweeronline.nl Altijd jouw weer