Hotel-De-Vrije-Vogel
Hotel De Vrije Vogel

Welkom in Hotel De Vrije Vogel
Tige Wolkom, zo zeggen de friezen dat. Hotel De Vrije Vogel ligt op de grens van Friesland en Drenthe aan de rand van Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Vanaf het ruime erf loop je zo het Nationaal Park in. Hier vind je nog rust en ruimte!
Dit bijzondere hotel heeft 8 ruime toegankelijke hotelkamers. In de 2 sfeervolle lounge-hoeken kun je lekker bij de openhaard zitten of gezellig een spelletje doen. Wil je na een leuke dag wat ontspannen, dan kun je genieten van het verwarmde binnenzwembad.

Ontbijtbuffet
Elke ochtend kun je genieten van een smakelijk ontbijtbuffet. Het ontbijt is altijd inbegrepen. Op het buffet vindt je heerlijke warme broodjes, koffie of thee, lekkere sapjes, beleg, kwark, fruit en verse eieren.
Ook kun je gerust iets meenemen van het ontbijtbuffet voor je lunch. Mocht je een dagje weggaan, dan kun tegen een kleine meerprijs een handig tasje bestellen met daarin ook nog wat te drinken en een stuk fruit voor onderweg.
Je kunt natuurlijk het ontbijt ook bestellen op je eigen kamer of terras.

Zwembad
Even ontspannen en genieten van het heerlijke warme water of de dag sportief beginnen, het kan allemaal. 
Het hotel heeft een eigen binnenzwembad. Het zwembad, van 6 bij 12 meter, is 1.30 meter diep en heeft een watertemperatuur van 31,5 graden. Ook is het zwembad voorzien van een plafondlift.
In het zwembad staat ook een douchebrancard die door de gasten gebruikt mag worden. Uiteraard zijn er badlakens beschikbaar. Op je hotelkamer vind je een badjas.

Zorg en hulpmiddelen
Hotel de Vrije Vogel is al jaren een zeer geschikte locatie om te verblijven als je graag op vakantie gaat, maar extra zorg en ondersteuning nodig hebt. Te denken valt aan hulp bij wassen en aankleden, hulp bij diabetes verzorging of medicatie.  Gastvrouw Annemieke kan deze zorg professioneel en veilig uitvoeren, zodat je lekker vakantie kunt vieren! De Vrije Vogel beschikt desgewenst over een tillift, douchestoel, hoog/laag bed of een senioren bed. Vraag rustig naar de mogelijkheden en de prijzen.

Omgeving
Hotel De Vrije Vogel ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een prachtig natuurgebied van 6100 hectare met veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. Het is een gebied met een gevarieerd landschap van dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heide, indrukwekkende zandverstuivingen en moerassige gebieden. 
Op 10 minuten rijafstand ligt het mooie dorpje Appelscha. In het weekend zijn hier regelmatig leuke Boerenstreekmarkten. Ook vind je hier een aantal leuke restaurants en gezellige terrasjes. Iets verderop ligt Diever, een mooi Drents Brinkdorp, met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Een dagje uit met de kinderen? Dan is Attractiepark Duinen Zathe zeker een aanrader!


Hotelkamers
De ruime hotelkamers hebben een prachtig uitzicht over het Nationaal Park of de tuin. Het ruim opgezette hotel beschikt over meerdere kamers. Zo zijn er 1-persoonskamers, 2-persoonskamers en extra grote hotelkamers. Op de kamers vind je een comfortabel zitje, een schrijftafeltje en een televisie. 
Op je eigen terras geniet je vanuit de kamer van de rust, ruimte en natuur.
De kamer is ruim en comfortabel ingericht voor 1 of 2 personen en wordt in overleg geheel aangepast aan je persoonlijke wensen. Heb je bijvoorbeeld een hoog-laag bed nodig of een tillift? Dat is geen probleem, vraag naar de mogelijkheden en de tarieven.
 
Badkamer
De badkamer is ruim en voorzien van een inloopdouche, douchestoel en mooie wastafel. Het toilet is voorzien van beugels aan beide kanten. De badkamer is goed toegankelijk met een rolstoel.


Aantal rolstoelaangepaste kamers: 8
Liftafmeting: nvt
Kamerdeurbreedte: 105 cm
Bedhoogte: boxspring 57 cm, metalen bed 65 cm, thuiszorgbed 45 - 105 cm
Afstand vloer naar bed: boxspring 10 cm, metalen bed 45 cm, thuiszorgbed 28-84 cm
Badkamerdeurbreedte: 100  cm 
Toilethoogte: 51 cm


Hotel De Vrije Vogel biedt naast losse overnachtingen ook een aantal leuke arrangementen aan, zoals bijvoorbeeld een fietsarrangement of een golfarrangement. Bel of mail ons voor meer informatie.


Buitengewoon opvallend
Kleinschalig hotel
Gelegen bij prachtig natuurgebied
Binnenzwembad met plafondlift
Hulpmiddelen aanwezig
Zorg mogelijk
Foto's Hotel de Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Hotel De Vrije Vogel
Kamers
Kamers
Kamers
Kamers
Kamers
Badkamer
Badkamer
Badkamer
Zwembad
Zwembad
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

Zwembadlift
    Logies en ontbijt   Hotel    Hooglaagbed 

Verzorging of verpleging
    Halfpension       Douchestoel 


          Handbewogen rolstoel 


          Electrische 


          Scootmobiel 


          Tillift passief 


          Toiletverhoger 


          Rollator 


          Antidecubitusmatras 


          Douchebrancard 


Beoordelingen
Omgeving Hotel De Vrije Vogel