rolstoelvriendelijk-aan-de-zee
Strandpark Vlugtenburg

Strandpark Vlugtenburg is de ideale plek voor een heerlijke vakantie aan zee. Het park ligt in ’s Gravenzande, vlakbij Hoek van Holland en de steden Delft, Den Haag en Rotterdam. Vanaf het park, wat direct tegen de duinen ligt, wandel je in een kwartiertje naar zee. Het duin is wel wat hoog, dus je hebt even duwhulp nodig om op het strand te komen, maar eenmaal daar is het de klim meer dan waard! Op het strand is een aangepast toilet en je vindt er een supergezellige strandtent die met een vlonder over het strand goed bereikbaar is. 
Dit mooie park is het hele jaar open, dus in elk seizoen kun je hier heerlijk genieten van zee en strand! Het enthousiaste team van Strandpark Vlugtenburg doet er alles aan om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Op Strandpark Vlugtenburg zijn fietsen te huur zodat je heerlijk per fiets kunt genieten van de mooie omgeving. Bij de receptie liggen routes voor je klaar, zodat je alle mooie plekjes van het kleurrijke Westland kunt ontdekken. Ook is er een rolstoelfiets te huur, zodat je samen kunt genieten van de natuur en omgeving van Strandpark Vlugtenburg. De rolstoelfiets is te huur voor ca. € 12,50 per dagdeel. Een bolderkar, kinderfiets en fiets met kinderzitje zijn ook te huur.

Wil je lekker het strand op? Ook dat is mogelijk! Op het park zijn speciale strandrolstoelen te huur, zodat je zelf een rondje over het strand kunt maken en lekker het water kunt voelen. De strandrolstoelen zijn te huur voor ca € 10, – per dag. 

Uniek is ook de mogelijkheid om een grote strandrups te huren. De aandrijving van dit voertuig gebeurt door middel van twee elektromotoren en hiermee is dit de enige elektrisch aangedreven strandrups in Nederland. Zo kun je met het hele gezin samen met iemand in een rolstoel of met ouderen die slecht ter been zijn een rit over het strand maken! De strandrups biedt plaats aan drie rolstoelen. Zonder rolstoelen biedt de strandrups plaats aan 8 personen.

Op het park is een mooie snoezelruimte, ideaal om even lekker te ontspannen en te snoezelen met kinderen. De snoezelruimte is uitgerust met een waterbed en een ballenbak. Verder is er ook de mogelijkheid om video’s te bekijken en te spelen met speciale wandspellen. In de ruimte worden alle zintuigen geprikkeld. De snoezelruimte is op aanvraag te huur.

Bij de receptie kun je verder boeken en spelletjes lenen, een Xbox huren en kaartjes kopen voor attractieparken in de buurt, bijvoorbeeld voor Duinrell of Drievliet.

Tijdens de zomervakantie is er op Strandpark Vlugtenburg een animatieteam voor kinderen van 4 t/m 12 jaar aanwezig.

Om lekker een hapje te eten kun je ook op het park terecht. Pal naast de duinen, dicht bij het strand, ligt Paviljoen Hé Pannenkoek. Na een heerlijke stranddag of een stevige fietstocht door het Westland kun je hier aanschuiven voor een heerlijke pannenkoek, pizza of een verkoelend drankje, terwijl de kinderen in de naastgelegen speeltuin spelen. 
In deze grote speeltuin is een duikelrek aanwezig, een zandfabriek, een klimcombinatie, een brede vogelnestschommel waar je in kunt liggen, een grote speeltoren van 7 meter hoog, meerdere glijbanen met verschillende hoogtes en bochten, een hilarische lachspiegel, een draaischijf waar ook een rolstoel op kan, panelen om je eigen muziek te maken en nog véél meer. Kinderen van 2 tot 14 jaar kunnen hier naar hartenlust spelen, zonder én met beperkingen.
Bij restaurant Hé Pannenkoek kun je trouwens ook allerlei lekkers afhalen, voor het geval je een dagje geen zin hebt om zelf te koken.
In de ochtend kun je op het park verse broodjes of zelfs een compleet ontbijt bestellen. Ook is er de mogelijkheid om een barbecue of gourmetstel te huren, eventueel inclusief vlees, zodat je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken. Dat is pas vakantie!

Let op: Niet alle weken tijdens schoolvakanties zijn via Buitengewoon Reizen te huur. De zorgbungalows worden in een aantal schoolvakantie weken verhuurd aan Stichting Wigwam vakanties. Zij organiseren in deze periodes vakanties voor gezinnen met een kind(eren) met een beperking. Neem contact met ons op over welke weken beschikbaar zijn, we helpen je graag!

Omgeving
Natuurlijk kom je naar Strandpark Vlugtenburg om lekker te genieten van zee, strand en de mooie natuur. Per fiets kun je zo naar Hoek van Holland, voor een mooi uitzicht over het water, de vele schepen en de haven van Rotterdam. 
Zoek je wat meer drukte, dan ben je in 5 minuten met de auto in het centrum van ’s Gravenzande. Hier vind je gezellige terrassen en je kunt er winkelen in de sfeervolle Langestraat. Voor het echte shoppen ga je natuurlijk naar het centrum van Den Haag of Rotterdam, beide op ongeveer een half uurtje rijden. Ook het mooie historische Delft bereik je met de auto in een half uur. 
Voor de kinderen is een dagje naar Duinrell of Drievliet natuurlijk helemaal top! En voor kleinere kinderen is speeltuin Balorig in ’s Gravenzande ook altijd een leuk uitje. 


Van een gezellig weekend weg met vrienden of familie tot een ontspannen strandvakantie met het hele gezin: de rolstoel aangepaste kajuit bungalow is de ideale accommodatie voor een vakantie aan zee. De look-a-like scheepskajuit is comfortabel ingericht en ligt op steenworpafstand van het strand en de zee. De luxe bungalows zijn geplaatst in 2018 en zijn mooi en comfortabel ingericht en hebben allemaal een eigen terras.
Er is draadloos internet in alle bungalows.

De aangepaste bungalows zijn voor iedereen goed toegankelijk, ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Zijn er extra zorgmaterialen nodig? Dan kunnen deze ook geregeld worden. 

Er zijn 5, 7 en 12 persoons bungalows. De 12-persoons bungalow bestaat uit 2 geschakelde bungalows voor 5 en 7 personen met een tussendeur.
Doordat de bungalows ruim zijn opgezet zijn ze zeer geschikt voor gasten in een rolstoel. 
Bij elke bungalow kom je binnen via een serre, waar je eventuele grotere hulpmiddelen neer kunt zetten. Hier is ook een oplaadpunt.
De badkamers zijn per bungalow verschillend. Sommige zijn voorzien van een bad en een plafondlift. Ook zijn er bungalows met een onderrijdbare douche. Een mobiele tillift, douchebrancard of po/douchestoel zijn te leen en ook zorg is mogelijk.
Bij boeking nemen we graag alle wensen met je door zodat we samen met jou de meest geschikte bungalow kunnen boeken.

5-persoons bungalow:
Deze bungalow is geschakeld en beschikt over een ruime woonkamer met open keuken. In de keuken is een vaatwasser, magnetron, 4-pits inductiekookplaat, waterkoker en een filterkoffie apparaat. Verder 2 koelkasten een vriesvak.
Er zijn 3 slaapkamers:
1 slaapkamer met een 2-persoonsbed (180x210)
1 slaapkamer twee 1-persoonsbedden (90x200) 
1 slaapkamer met een 1-persoons hoog/laag bed. Hier kan eventueel een 1-persoonsbed bij maar de ruimte voor de rolstoel wordt dan wel beperkt. De badkamer grenst aan deze slaapkamer. De wand tussen de badkamer en deze slaapkamer kan worden opengezet waardoor je een grote ruimte creëert. (Alleen mogelijk als er 1 hoog/laag bed staat.)
De woning is ruim genoeg om een douchebrancard of een douchestoel kwijt te kunnen en de wc is voorzien van beugels aan beide zijden. 

7-persoons bungalow:
Deze bungalow is geschakeld en beschikt over een ruime woonkamer met tv en een open keuken. In de keuken is een vaatwasser, magnetron, 4-pits inductiekookplaat, waterkoker en een filterkoffie apparaat. Verder 2 koelkasten een vriesvak.
Er zijn 4 slaapkamers:
1 slaapkamer met een 2-persoonsbed (180x210)
1 slaapkamer twee 1-persoonsbedden (90x200) 
1 slaapkamer met een stapelbed (90x200)
1 slaapkamer met een 1-persoons hoog/laag bed. Hier kan eventueel een 1-persoonsbed bij maar de ruimte voor de rolstoel wordt dan wel beperkt. De badkamer grenst aan deze slaapkamer. De wand tussen de badkamer en deze slaapkamer kan worden opengezet waardoor je een grote ruimte creëert. (Alleen mogelijk als er 1 hoog/laag bed staat.)
Sommige 7-persoons bungalows hebben in plaats van de slaapkamer met het hoog/laag bed een slaapkamer met een 2-persoonsbed.
De badkamer heeft een onderrijdbare douche en is ruim genoeg om een douchebrancard of een douchestoel kwijt te kunnen en de wc is voorzien van beugels aan beide zijden. Ook zijn er bungalows met een bad.
De 7-persoons bungalow beschikt over een apart tweede toilet en een tweede badkamer met douche.

12-persoonsbungalow:
Deze bungalow bestaat uit een 5-persoonsbungalow en een 7-persoonsbungalow volgens bovenstaande beschrijving, maar dan met tussendeur waardoor er één grote woning ontstaat.Aantal rolstoelaangepaste bungalows: 9
De deuren zijn allemaal breed.
Overige afmetingen op aanvraag.


Let op: Niet alle weken tijdens schoolvakanties zijn via Buitengewoon Reizen te huur. De zorgbungalows worden in een aantal schoolvakantie weken verhuurd aan Stichting Wigwam vakanties. Zij organiseren in deze periodes vakanties voor gezinnen met een kind(eren) met een beperking. Neem contact met ons op over welke weken beschikbaar zijn, we helpen je graag!Buitengewoon opvallend
Vakantie direct aan zee
Ruime luxe bungalows
Voor groepen tot 12 personen
Strandrolstoel en rolstoelfiets te huur
Hulpmiddelen te huur
Foto's Strandpark Vlugtenburg
Park
Park
Park
Park
Park
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Bungalows
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

Verzorging of verpleging
    Logies   Villa    Hooglaagbed 


    Logies en ontbijt   Bungalow    Douchestoel 


      Vakantiewoning    Handbewogen rolstoel 


      Camping    Elektrische rolstoel 


      Huis    Scootmobiel 


          Tillift passief 


          Toiletverhoger 


          Rollator 


          Antidecubitusmatras 


          Douchebrancard 


Beoordelingen
Strandpark Vlugtenburg