Rolstoelvriendelijke_reis_amerika
Best of America – Rolstoelaangepaste rondreis
Je reist in deze heel complete rondreis van het oosten beginnend in New York naar het Westen eindigend in Los Angels. Daar tussenin zie je tijdens de reis de mooiste plaatsen in de VS: de Niagara watervallen, Washington, San Francisco, Yosemite NP, Sequoia NP, Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon NP, Lake Powell, de Grand Canyon en Palm Springs. Je vliegt van New York naar San Francisco zodat je niks mist van het westen. En had ik al gezegd dat de reis begint in New York?

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
New York City - Niagara Falls - Washington DC - San Francisco - Yosemite NP - Sequoia NP - Las Vegas - Zion NP - Bryce Canyon NP - Grand Canyon NP - Sedona - Palm Springs
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 1 t/m dag 21
- 21 hotelovernachtingen op basis van logies

Exclusief
- Vluchten
- One way toeslag huurauto
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Taxi’s of eigen vervoer
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Hoog. Je bekijkt alle hoogtepunten van de USA!

Soort rondreis
Combinatie van steden en natuur.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
22 dagen / 21 nachten
Vanaf € 1438,00 per persoon (exclusief vluchten)
Van het Oosten naar het Westen
Al het beste van de VS
Rolstoelaangepaste rondreis Amerika!
Foto's - Best of America
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van auto met handbieding
    logies   hotel    alleen van toepassing in specifieke gevallen 

drie en vier sterren hotels
          vraag onze medewerkers voor meer informatie 

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chauffeur
           


Best of America – Rolstoelaangepaste rondreis
Je reist in deze heel complete rondreis van het oosten beginnend in New York naar het Westen eindigend in Los Angels. Daar tussenin zie je tijdens de reis de mooiste plaatsen in de VS: de Niagara watervallen, Washington, San Francisco, Yosemite NP, Sequoia NP, Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon NP, Lake Powell, de Grand Canyon en Palm Springs. Je vliegt van New York naar San Francisco zodat je niks mist van het westen. En had ik al gezegd dat de reis begint in New York?

Hoogtepunten
New York City - Niagara Falls - Washington DC - San Francisco - Yosemite NP - Sequoia NP - Las Vegas - Zion NP - Bryce Canyon NP - Grand Canyon NP - Sedona - Palm Springs

Dag 1 - Amsterdam - New York
Bij aankomst ga je naar je hotel met de metro of een (rolstoelaangepaste) taxi. Deze boeken we niet van tevoren. De eerste twee dagen is de huurauto niet inclusief omdat het veel makkelijker is om gebruik te maken van andere vervoersmiddelen in deze wereldstad. Op de luchthaven staan dag en nacht taxi’s klaar. Ook een aangepaste taxi kun je er aanhouden.

De rest van de dag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rockefeller Center, Times Square, Central Park, Fifth Avenue of China Town. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dag 2 - New York
Vandaag heb je de kans om alle bezienswaardigheden te bezoeken die je wil. Denk hierbij aan een bezoekje aan het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim of het minder bekende American Museum of Natural History. Natuurlijk kun je het Vrijheidsbeeld, Greenwich Village, TriBeCa en het Empire State Building bezoeken. Maar je kan ook zoeken naar de vele wat onbekende pareltjes die de stad rijk is. Een goed voorbeeld hiervan is de High Lane: een oude spoorweglijn die sinds 1930 niet meer in gebruik is. Het is inmiddels een prachtig park van 2 kilometer lang dat vanaf 2009 vrij te bezoeken is. Ga ’s avonds naar een Comedy Club waar je de beste stand-up comedians kunt tegenkomen. Een betaalbare club: Upright Citizens Brigade in Chelsea. Aanrader!

Dag 3 - New York- Niagara Falls (642 km)
Na ontvangst van je huurauto begint je reis door de VS. Meteen nadat je de stad verlaat komt de rust je al tegemoet. Het is een schitterende rit van ongeveer 7 uur. Rij langs het Seneca Lake, de grootste van de Finger Lakes in de staat New York. Het meer heeft op het grootste stuk een lengte van 60 kilometer. Vanavond kom je aan bij de watervallen.

Dag 4 - Niagara Falls
Vandaag kun je de watervallen eindelijk zelf bezoeken. De Niagara watervallen met een hoogte van ongeveer 55 meter aan zowel de Amerikaanse als de Canadese kant is met al het watergeweld een echt natuurwonder. Een andere avontuurlijke manier om de Niagara Falls te ontdekken is vanaf het dek van de rolstoelaangepaste “The Maid of the Mist”. Vaar langs de Rock of Ages en kom langs de Horseshoe Falls. Hier stort elke minuut 130 miljoen liter water van de 54 meter hoge waterval. Durf je een kijkje onder de watervallen te wagen? Hiervoor gaat er vanaf het Table Rock House een lift (toegankelijk, wel een beetje behelpen) door de rotsen naar beneden. Met deze lift ga je 46 meter door de rotsen naar beneden naar de tunnels en poorten van de “Journey Behind the Falls”.
Voor een totaal ander perspectief op de bulderende wateren in Niagara, kunt je ‘Miracles, Myths en Magic’ gaan bekijken. Deze IMAX-film vertoont het wonder van de Falls. En je kan er ook prima met je rolstoel naar binnen!

Dag 5 - Niagara Falls - Washington D.C (767 km)
Vandaag gaat de reis in zuidelijke richting Washington D.C. Rij vanwege de prachtige verlichting ‘s avonds langs het Lincoln monument, het Witte Huis en de Capitol Building. Echt een aanrader!

Dag 6 - Washington D.C.
Washington is zoals dat heet een geplande stad. Het plan van de stad laat de scheiding der machten zien. Het Washington monument is het middelpunt van een half kruis waarbij het uiteinde van het kruis het Witte Huis is (de uitvoerende macht) en aan de oostelijke poot van het kruis staat het Capitool (wetgevende macht). Vandaag de hele dag om dit en nog bijna 20 musea te bezoeken.

Daarnaast is er Downtown met zijn nachtleven en Dupont Circle met veel clubs en winkels. En vergeet Capitol Hill en de National Mall niet. Ook trekpleisters zoals het Arlington National Cemetery, het Library of Congres, het Washington Monument, het Witte Huis en Lincoln Monument zijn eigenlijk niet te missen. Veel te zien en veel te kiezen dus. Langer blijven in Washington D.C.? We horen het graag!

Dag 7 - Washington D.C.- Philadelphia - New York Airport - San Francisco
Via Philadelphia rij je vandaag naar het vliegveld in New York. Philadelphia is één van de meest historische steden van de VS. Hier werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend en staat de oudste continue bewoonde straat van Amerika: The Alley. Niet te missen: het Liberty Bell Center, de Christ Church Burial, het Declaration House en het Philadelphia Museum of Art.

Je vertrekt vanaf New York in 5 uur tijd naar de westkust San Francisco. Er is 3 uur tijdsverschil, dus je hebt vandaag meer tijd!

In San Francisco neem je de huurauto weer in ontvangst en begint het tweede deel van de rondreis door Amerika. San Francisco is een smeltkroes van mensen die het meest bekend staan om hun tolerantie. Het barst van de bezienswaardigheden!

Dag 8 - San Francisco

Vroeg opstaan is verstandig want het wordt een lange dag. San Francisco is een compacte stad, daarom zijn de hoogtepunten prima te bezoeken met het openbaar vervoer. Al het openbaar vervoer is toegankelijk. De stad is heuvelachtig. Maar de volgende hotspots zijn prima met de rolstoel te bezoeken: Fisherman's Wharf, Golden Gate Park, de Golden Gate Bridge, Market Street, Union Square, en interessante wijken als the Marina of the Mission. Ook kun je naar het oude gevangenis-eiland Alcatraz of met de auto de bochten van Lombard Street maken. Probeer de dag zo goed mogelijk in te delen.

Dag 9 - San Francisco - Monterey/17 Mile Drive - Modesto (374 km)
Vanmorgen rij je naar Monterey, de oude hoofdstad van Californië. Een stad aan het water bekend van de 17 Mile Drive. Een tolweg die zijn prijs meer dan waard is. Hierna rij je verder naar Carmel, een van de mooiste steden in California. Misschien wel vanwege het verbod op neonlicht of het ontbreken van de populaire winkelketens. Vanavond slaap je in Medesto.

Dag 10 - Modesto - Yosemite National Park - Bakersfield (498 km)
Het Nationale Park Yosemite staat op de agenda. Geniet van het prachtige landschap van de vallei, te herkennen door de eeuwenoude gletsjers, steile granieten rotsen en duizelingwekkend hoge sequoia bomen. Het is prachtig kleurrijk en er leven ongeveer 250 vogelsoorten en 80 zoogdieren. Breng een bezoek aan Mirror Lake (een door de natuur ontworpen spiegel) of aan de oostelijke vallei met de Wawona tree, een bekende gigantische sequoia. ’s Avonds rij je door naar Bakersfield voor de nacht.

Dag 11 - Bakersfield - Death Valley - Las Vegas (565 km)
Door de Nevada woestijn naar Las Vegas en onderweg door Death Valley vandaag. Een grote overgang, maar ineens sta je in dé gokstad van de wereld. Bekijk de Strip met z’n grootse hotels en miljoenen neonlichten in een stad die 24 uur wakker is! Boek vooraf voor de avond een show. In een showstad moet je een show zien!

Dag 12 - Las Vegas

Vandaag ben je vrij om de prachtige stad Las Vegas te ontdekken. Bezoek de casino’s en shows op The Strip, ga naar Fremont Street waar ieder uur een spectaculaire openluchtshow wordt getoond. Alle casino’s hebben toegankelijke fruitautomaten en aangepaste speeltafels. Alle bussen zijn aangepast zodat je niet alles met de auto hoeft te doen. Proost!

“What happens in Vegas, stays in Vegas!’’

Dag 13 - Las Vegas - Zion National Park – Bryce Canyon NP (392 km)
Je gaat vandaag naar Zion National Park dat door de jaren heen uit erosie is ontstaan. Hier vind je met grandioze rotsformaties.

TIP: Doe de Zion Canyon Scenic Drive. Dit is een gratis rolstoelaangepaste shuttle-service door het park. Aansluitend naar Bryce Canyon met z’n “amfitheaters” die zijn ontstaan uit rode rotsformaties. Je overnacht in dit nationaal park.

Dag 14 - Bryce Canyon NP - Capitol Reef NP - Arches NP - Moab (400 km)
Snel weer in de auto om nog meer te kunnen genieten van de omgeving waar je vandaag doorheen komt. Eerst Canyon Country en dan het Capitol Reef National Park. Dit lange en uitgerekte park staat bekend om de hoog optorende zandstenen formaties. Nadat je wat hebt rondgereden in het park rij je door naar het Arches National Park. Dit park bevat het grootste aantal natuurlijke stenen bogen van de Verenigde Staten. Het beroemdste is de Delicate Arch, een 16 meter hoge vrijstaande natuurlijke boog van zandsteen. Rij door naar Moab vannacht.

Dag 15 - Moab – Canyonlands - Mesa Verde National Park - Durango (366 km)
In de ochtend zou je nog even naar het Dead Horse Point kunnen rijden voor hét uitzicht over de creaties van de Canyonlands en de Coloradorivier. Hierna via Cortez door naar het Mesa Verde National Park. Het park bevat 600 rotswoningen waar per jaar ongeveer 600.000 mensen naar komen kijken. Reis hierna door naar Durango voor je hotel.

Dag 16 - Durango - Chama - Santa Fe - Albuquerque (445 km)
Onderweg naar Albuquerque kun je even stoppen in de groene vallei van Chama in New Mexico. Net op tijd voor de lunch zal je aankomen in Santa Fe, de op twee na oudste stad van de Verenigde Staten. Een tour begint hier altijd op de Plaza: het eindpunt van de Santa Fe Trail.

individueel of begeleid kun je vanaf hier langs alle bezienswaardigheden zoals the Oldest House, de Chapel at San Miguel, San Miguel Church Which (de oudste kerk van de VS) en het the Palace of the Governors. Vanavond slaap je in Albuquerque, ook wel bekend van de serie Breaking Bad.

Dag 17 - Albuquerque - Canyon De Chelly - Kayenta (611 km)
Begin de dag met een wandeling door Old Town. Ook leuk om te doen is de langste kabelbaan van Amerika; Sandia Peek (rolstoelaangepast). Hier heb je een fantastisch uitzicht over de canyons.

Ga dan snel door naar Kayenta voor je overnachting. Want het is nog een lange rit vandaag!

Dag 18 - Kayenta - Monument Valley - Grand Canyon National Park (322 km)
Vandaag begint bij Monument Valley. Dit moet je herkennen van films en reisbrochures. Even stoppen bij de Cameron Trading Post waar voor de lunch en souvenirs.

Hierna door naar de South Rim van de Grand Canyon waar je een bezoek zou kunnen brengen aan Mather Point, Desert View en Yavapai.

Dag 19 - Grand Canyon – Sedona - Scottsdale/Phoenix (365 km)
Op tijd uit bed om de Grand Canyon te zien ontwaken met zijn fraaie kleuren. De Grand Canyon wordt doorkruist door de Colorado rivier. De Grand Canyon Skywalk is een zwevend glazen platform, waar je tot 400 meter rechtstreeks naar beneden kijkt. Rode rotsformaties liggen rond de stad Sedona. Maak een paar kiekjes bij Cathedral Rock, grote rode zandstenen formaties die boven de stad uitsteken. Hierna rij je door naar Phoenix.

Dag 20 - Phoenix - Palm Springs - Los Angeles (598 km)

Vandaag weer een lange rit naar het wereldse Palm Springs. Hier krijgt iedereen altijd meteen een echt vakantiegevoel. De plek waar de rijken zich terugtrekken in de winter. Lunch aan Palm Canyon Drive, een goede prijs en veel keuze! Aansluitend is het nog ongeveer 2 uur naar LA.

Dag 21 - Los Angeles
Een hele dag in Los Angeles. Bezoek de "Walk of Fame", Beverly Hills, de Santa Monica Pier, Venice Beach, het Getty Center of Griffith Park. Talloze mogelijkheden!

Dag 22 - Los Angeles – Los Angeles International Airport – Amsterdam

Je levert de huurauto in en vliegt terug naar Nederland.