blues_rondreis_amerika_rolstoelaangepast
Dixie Swing – Rolstoelaangepaste rondreis
Tijdens de rondreis van Orlando via Memphis en Nashville terug naar Orlando kom je door 7 staten. De Verenigde Staten is een erg groot land met niet alleen heel veel verschillende staten, maar ook een groot aantal verschillende klimaatsystemen. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en vrijwel elke variant die er bestaat zit er tussen in. Juist wat betreft temperaturen en neerslag zijn er erg grote verschillen. Het is afhankelijk van de periode van de rondreis wat het klimaat gaat zijn.

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Orlando - Savannah - Charleston - Atlanta - Great Smokey Mountain National Park - Nashville - Memphis - Natchez - New Orleans - Tallahassee - Orlando
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 1 t/m dag 14
- 13 hotelovernachtingen op basis van logies

Exclusief
- Vluchten
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Gemiddeld. Je hebt voldoende tijd om alle plaatsen te ontdekken.

Soort rondreis
Muziekgeschiedenis

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
14 dagen / 13 nachten
Vanaf € 566,00 per persoon (exclusief vluchten)
Bezoek de muzieksteden Memphis en Nashville
Reis door 7 staten en eindig waar je begon: Orlando
Rolstoelaangepaste rondreis Amerika
Foto's Dixie Swing
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


Dixie Swing – Rolstoelaangepaste rondreis
Tijdens deze rolstoelaangepaste rondreis geniet je van door de hartelijkheid van het zuiden. Reis van de parken in Florida via de muzieksteden Memphis en Nashville naar New Orleans en via de kust terug naar Orlando. Geniet van de muziekgeschiedenis, van de zuidelijke traditie zoals deze alleen zijn in Savannah en Charleston en van de prachtige stad New Orleans met z’n Franse invloeden.

Hoogtepunten
Orlando - Savannah - Charleston - Atlanta - Great Smokey Mountain National Park - Nashville - Memphis - Natchez - New Orleans - Tallahassee - Orlando

Dag 1 - Aankomst in Orlando
Vanaf de luchthaven van Orlando, waar je meteen je huurauto ophaalt heb je twee volle dagen voor de magie van Orlando! Je kan 's avonds een bezoek brengen aan de binnenstad die eigenlijk te weinig wordt bezocht door toeristen. De meeste mensen bezoeken alleen de parken terwijl het centrum zeker de moeite waard is. Een prachtige avondwandeling is het stuk dat ligt tussen het noordelijke Robinson Street en het zuidelijke South Street.

Dag 2 – Orlando
Een volle dag voor Orlando’s Magic! Kies voor Disney World, Universal Studio's, Seaworld of MGM Studio’s. Wil je langer in Orlando verblijven? We maken het mogelijk!

Dag 3 - Orlando – St. Augustine – Savannah (467 km)
Vandaag gaat de reis van Orlando via St. Augustine naar Savannah. St. Augustine claimt de oude stad van het land te zijn. Het is gesticht in 1565 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés. De oude Spaanse wijk is dan ook niet te missen. Je kan hier struinen langs alle kleine winkeltjes. Dan snel door naar Savannah. Er zijn 24 pleinen in deze stad die allemaal hun eigen charme hebben. ’s Avonds kun je misschien deelnemen aan een rondleiding waarin ook de donkere kant van de stad ‘belicht’ wordt. Bijna elk gebouw heeft wel een spookverhaal!
Of neem een riviercruise met een ouderwetse radarboot met uitzicht op de stad en ’s avonds een dinerbuffet en live band.

Dag 4 - Savannah - Charleston (167 km)
Van Savannah gaat vertrek je richting Charleston. Charleston ligt op een schiereiland gevormd door de rivieren de Ashley en de Cooper aan de Atlantische Oceaan. De oude sfeer herken je beneden aan Broad Street. In de lente ruik je de magnolia’s en de azalea’s en in de zomer herken je de oleanders. Parkeer ergens je auto aan het water want door de kleine straatjes is het heel moeilijk met de auto te verkennen. Ook kun je makkelijker met je rolstoel manoeuvreren in het vlakkere gedeelte. Boek een rondleiding voor deze stad, het ademt historie.

Dag 5 - Charleston – Atlanta (520 km)
De rit naar Atlanta staat op het programma. In de middag kun je een bezoek brengen aan de Martin Luther King Jr. National Historic Site in het Sweet Auburn District. Leer meer over de Civil Right Movement. Ook kun je een bezoek brengen aan een andere wijk van de stad zoals het chique Buckhead. Net ten oosten van de stad ligt Stone Mountain. Hier vind je ‘s werelds grootste monoliet: Stone Mountain.

Dag 6 - Atlanta – Cherokee Indian Reservation – Gatlinburg (335 km)
Vandaag rij je door het Cherokee Indian Reservation. Bezoek hier het Museum of the Cherokee Indian. De prachtige ‘Smokey Mountains’ bieden adembenemende panorama's. De eindbestemming van vandaag is het bergdorp Gatlinburg aan de rand van het nationale park. De huizen en winkel in het dorp zijn in chaletstijl: een karikatuur van een Zwitsers bergdorpje.

Dag 7 - Gatlinburg – Nashville (345 km)
Nashville! Home of countrymusic. Bij aankomst natuurlijk meteen de New Country Music Hall of Fame te bezoeken. Ga naar een optreden in de vernieuwde Grand Ole Opry. Naast countrymuziek wordt er folk, bluegrass en gospel gespeeld. Zowel door legenden in hun genre als door beginnende muzikanten. Mocht je aanwezig willen zijn tijdens een live-uitzending, zorg dan dat je op tijd (online) tickets bemachtigt! Ook kun je naar het Johnny Cash Museum gaan. Alles over het leven van deze volksheld.

Dag 8 - Nashville – Memphis (345 km)
Het congres van de Verenigde Staten heeft in 1977 bepaald dat Memphis de officiële hoofdstad van de blues is. Even snel naar Graceland..? Hier een nacht langer? Geen probleem: we maken het mogelijk. Burgerrechtenactivist Martin Luther King heeft ook een grote stempel gedrukt op ‘The River City’. Niet te missen: Sun Studio, het National Civil Rights Museum en Mud Island River Park.

Dag 9 - Memphis – Natchez (510 km)
Vanmorgen vertrek je naar Natchez. De oudste nederzetting aan de Mississippi staat bekend om het behoud van haar vooroorlogse woningen. De luxueuze vorstelijke huizen van het vooroorlogse Amerika. Bezoek Under-the-Hill. Dé plaats waar de boten die de Mississippi bevoeren aanlegden. Een kraamkamer voor oplichters, dieven en piraten. Tegenwoordig zijn er (natuurlijk) verschillende bars en restaurants te vinden.

Dag 10 - Natchez – New Orleans (290 km)
Na 3 uurtjes rijden kom je aan in New Orleans “The Big Easy”. Hier luister je op elke hoek van de straat naar live muziek. Mocht je je reis willen plannen rond Mardi Gras (meestal in februari) dan is het verstandig om je tickets zo snel mogelijk te reserveren. Uniek in de wereld. Ga ‘s avonds vooral lokaal eten. Alligator eet je normaal gesproken niet snel..

Dag 11 - New Orleans
Vandaag kun je nogmaals gaan genieten van al het moois wat New Orleans te bieden heeft. Kijk naar de kleurrijke huizen met veel smeedijzer. Bezoek het Garden District, doe een moerasboottocht of ga naar het Audubon Aquarium of the Americas. Een dag om van te smullen!

Dag 12 - New Orleans – Tallahassee (532 km)
Na te hebben genoten van het fabelachtige New Orleans rij je verder naar Tallahassee. Onderweg zou je het Battleship Memorial Park kunnen bezichtigen. Bekijk het meer dan 100 meter lange schip en ga lekker eten aan de waterkant. Rij daarna verder naar Tallahassee, de hoofdstad van de staat Florida. Het Edward Ball Wakulla Springs State Park ligt op ongeveer een half uurtje rijden ten zuiden van Tallahassee. Het vind je de diepste en grootste zoetwaterbronnen ter wereld. De studentenstad zelf is omringd door natuurschoon!

Dag 13 - Tallahassee – Orlando (589 km)
Vandaag staat er nog 6 uur rijden voor de reis terug naar Orlando. Vanavond genieten van een dinershow met veel entertainment? Moet je een keer meegemaakt hebben.

Dag 14 - Orlando
Vandaag zit het er alweer op! De terugvlucht naar Amsterdam staat op het programma.