Rolstoelaangepaste_rondreis_oost_canada
Eastern Canada Explorer - Rolstoelaangepaste Rondreis
Het zuidelijk deel van Quebec en Ontario kent een landklimaat met warme zomers, koude winters en veel neerslag. In het noorden heerst een Arctisch klimaat en vriest het in de winter permanent. In het midden vind je langere winters en zomers die over het algemeen wat korter zijn.
Deze rondreis gaat door het zuiden van Quebec en Ontario. Dit komt ongeveer overeen met het klimaat in Nederland. Het ligt ook ongeveer op dezelfde breedtegraad. Juli en augustus zijn de warmste maanden (gemiddeld 25 graden) en december t/m februari de koudste. Van mei t/m december valt de meeste regen. Beste reistijd: juni t/m september, de temperaturen zijn dan aangenaam en zomers. Maar ook in de lente en de herfst kan het aangenaam zijn!

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Toronto - Niagara Falls - Huntsville - Algonquin Provincial Park - Ottawa - Mont Tremblant - Quebec City - Tadoussac - Montreal - Gaspé Peninsula
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto van dag 1 t/m dag 16 of van dag 1 t/m 20
- 15 of 19 hotelovernachtingen op basis van logies
- Citytour Toronto

Exclusief
- Vluchten
- Ferry
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Gemiddeld. Je hebt ruim de tijd op de bestemmingen.

Soort rondreis
Combinatie van steden en natuur.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
15 of 19 nachten
Vanaf € 891,00 per persoon (exclusief vluchten)
De grote steden en de prachtige natuur
Ruim de tijd voor je reis
Rolstoelaangepaste rondreis
Foto's Eastern Canada Explorer
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


Eastern Canada Explorer – Rolstoelaangepaste rondreis
De grote steden zoals Toronto, Montreal en Quebec City worden bezocht, maar ook Niagara Falls en de kleinere trekpleisters zoals Mont Tremblant, Tadoussac en Percé worden aangedaan. Daarnaast veel mogelijkheden zoals walvissen spotten, bootexcursies en nog veel meer. Een fantastische reis voor een goede prijs! Ook heb je de kans om de 16-daagse reis uit te breiden tot een 20-daagse reis. Vanaf dag 12 boek je dan de route "Gaspé Peninsula" erbij en zie je dit schitterende schiereiland ook!

Hoogtepunten
Toronto - Niagara Falls - Huntsville - Algonquin Provincial Park - Ottawa - Mont Tremblant - Quebec City - Tadoussac - Montreal - Gaspé Peninsula

Dag 1 - Aankomst in Toronto (40 km)
Bij aankomst op Toronto Airport, haalt allereerst de huurauto. Dan rij je naar je hotel en (afhankelijk van de aankomsttijd) kun je in de avond nog gebruiken om Toronto te ontdekken. Morgen ga je naar de Niagara Falls!

Dag 2 - Toronto - Niagara Falls (131 km)
Een klein stukje rijden om zodat je getuige kan zijn van de majestueuze watervallen vandaag! Je kunt langs de Niagara Parkway rijden, welke Niagara-on-the-Lake en Niagara Falls met elkaar verbindt. Deze mooie route gaat langs veel bezienswaardigheden. Een andere avontuurlijke manier om de Niagara Falls te ontdekken is vanaf het dek van de rolstoelaangepaste “The Maid of the Mist”. Vaar langs de Rock of Ages en kom langs de Horseshoe Falls. Hier stort elke minuut 130 miljoen liter water van de 54 meter hoge waterval.
Durf je een kijkje onder de watervallen te wagen? Hiervoor gaat er vanaf het Table Rock House een lift (toegankelijk, wel een beetje behelpen) door de rotsen naar beneden. Met deze lift ga je 46 meter door de rotsen naar beneden naar de tunnels en poorten van de “Journey Behind the Falls”. Voor een totaal ander perspectief op de bulderende wateren in Niagara, kunt je ‘Miracles, Myths en Magic’ gaan bekijken. Deze IMAX-film vertoont het wonder van de Falls. En je kan er ook prima met je rolstoel naar binnen!

Dag 3 - Niagara Falls - Huntsville (330 km)
Vandaag rij je verder naar Huntsville. Huntsville is een klein plaatsje op zo'n 2 uur van Toronto. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar het Algonquin National Park (zie onder). Het gebied rondom Huntsville zelf is precies zoals je Canada voorstelt. Beroemd om haar natuurlijke schoonheid: groene bossen, rotsen en meren.

Dag 4 - Dagexcursie naar Algonquin Provincial Park
Vandaag heb je de kans om Algonquin Provincial Park te bezoeken. Je begint je dag in het visitor centre. Deze is rolstoelaangepast en vanuit hier kun je de dag plannen. Er zijn veel mogelijkheden zoals rolstoelaangepaste wandelpaden of Highway 60 om elanden, beren, wolven, bevers en verschillende herten te spotten. Rondom deze snelweg zijn er allerlei wandelroutes. Vraag bij het visitor centre om de mogelijkheden! Het park heeft honderden meren en is een echte woestenij. 's Avonds ga je weer terug naar Huntsville.

Dag 5 - Huntsville - Ottawa (350 km)
's Morgens vertrek je richting Ottawa, de hoofdstad van Canada, in de provincie Ontario. Ottawa is het centrum voor de kunst en voor de technologie en is omgeven door drie rivieren. Het heeft een klein centrum en doet gezellig provinciaal aan. De grootste rivier (de Ottawa) is de scheiding tussen Quebec en Ontario. In de regio aan de rivier kun je heerlijk wandelen. Er is genoeg tijd om een bezoek te brengen aan 1 of meer van de volgende bezienswaardigheden: Parliament Hill (direct aan de rivier aan de Ontario-kant), The Canadian Museum of Civilization (aan de Quebec-kant van de rivier) en Byward Market. Het leven bruist bij deze markt met zijn overdadige bloemen en plantenstands, kledingzaakjes, winkeltjes met souvenirs en de niet te tellen cafés, eethuisjes en terrasjes waar het altijd druk is.

Dag 6 - Ottawa - Mont Tremblant (200 km)
Vandaag kom je aan in Mont Tremblant. Een echte zomer- en winterbestemming. Mocht je er in de wintermaanden zijn dan ligt er sneeuw, het heeft 95 kilometer piste! Maar ook in de zomer is het heerlijk hier.

Dag 7 - Mont Tremblant
Een hele dag in deze bergplaats. Er zijn verschillende wandelroutes. Ook kun je gaan kanoën (mits mogelijk) of paardrijden. Maar misschien is na een week op pad een dagje spa ook wel lekker..

Dag 8 - Mont Tremblant - Quebec City (360 km)
Nu op pad naar Quebec City. De stad is heuvelachtig dus je auto kun je af en toe goed gebruiken. De straten langs de rivier zijn het best toegankelijk en het meest vlak. Op de 31e verdieping van het toegankelijke Observatoire de la Capitale heb je een spectaculair uitzicht en leer je de stad goed kennen door middel van multimediale en interactieve toepassingen.
Het is de enige stad boven Mexio omringd door een stadsmuur.

Dag 9 - Quebec City
Een volledige dag in de stad gelegen aan de Saint Lawrence rivier. Het oude historisch gedeelte staat op de werelderfgoedlijst. Het Château Frontenac is één van de bekendste bezienswaardigheden. Hier heb je een machtig uitzicht over de stad en de rivier. Tijd over? Een koetsritje door de stad heeft z’n charme!

Dag 10 - Quebec City - Tadoussac (210 km)
Vandaag bereik je Tadoussac. Tadoussac is het ideale beginpunt voor excursies naar de Saguenay River regio. Deze rivier (de Saguenay) mondt uit in de Saint Lawrence rivier. Hierdoor vermengt het warme, zoete water van de Saguenay zich met het koude, zoute water van de Saint Lawrence.
Daardoor komt er veel krill voor. Dit is hét voedsel voor walvissen!

Dag 11 - Tadoussac
Walvissen kijken is een must-see wanneer je in Tadoussac bent. Je zou hier verschillende soorten walvissen kunnen zien en wanneer je geluk heb misschien zelfs de blauwe walvis. Een aantal boten (bijvoorbeeld die van Croisieresaml) zijn toegankelijk voor (handbewogen) rolstoelers. Ook zijn er verschillende wandelroutes rond de stad. Zoals het Sentier de la Pointe-de-l'Islet pad. Een kleine wandeling van maar 20 minuten waar je heerlijk kan picknicken en op zoek kan gaan naar walvissen vanaf het uitkijkpunt. Ook de zonsondergang hier is een foto waard.

Dag 12 - Tadoussac - Montreal (420 km)
Vandaag weer terug naar de grote stad. TENZIJ je de Gaspé Peninsula uitbreidingsroute neemt. Dan beginnen hier je vier extra nachten op het schiereiland.

Montreal is rijk aan fantastische musea en bezienswaardigheden. Net als Parijs ligt Montréal op een eiland tussen de rivieren in. Ook spreekt men hier Frans, doordat de stad is gesticht door de Fransen. De naam ‘Montréal’ is afgeleid van de berg die in de stad ligt, de ‘Mont Royal’. De stad zelf is niet geweldig rolstoelaangepast. Vooral het openbaar vervoer is lastig. Daarom komt je auto goed uit hier in de stad.

Dag 13 - Montreal
Het Musée des Beaux-arts en het Biodôme de Montréal zijn de moeite waard. Het Biodôme van Montreal is de enige ter wereld in zijn soort. Hier worden de 4 mooiste leefomgevingen van Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika getoond. Oud Montreal, het oudste gedeelte van de stad, heeft een fiets- en wandelpad waar je heerlijk kan wandelen met prachtige uitzichten en mooie parken langs de weg. En het is toegankelijk! De Montreal Botanical Gardens heeft ter plaatse een kaart met alle toegankelijke routes, aangepaste toiletten en toegankelijke shuttle-stops.

Dag 14 - Montreal - Toronto (530 km)
Vandaag de laatste rit terug naar Toronto. Dit is meteen ook de langste autorit van de reguliere rondreis.

Dag 15 - Toronto
Toronto is een echte wereldstad met meer dan 20.000 winkels en restaurants. Voor zo’n grote stad is het er opmerkelijk schoon en vriendelijk. Wandel langs Lake Ontario en alle cafés langs College en Queen Streets. De CN Tower is het symbool van de stad. Hier vind je een groot aantal attracties en winkels en natuurlijk de beroemde glazen lift, die je binnen één minuut naar het observatiedek brengt. Alles in deze toren is wheelchair accessible en bereikbaar.

Dag 16 – Toronto - Amsterdam
Vandaag weer terug naar huis!


Gaspé Peninsula uitbreidingsroute:
Dit stuk van vier nachten over het schiereiland begint bij vertrek uit Tadoussac en eindigt in Montreal. Hier vervolg je dan de reguliere rondreis.

Dag 12 - Tadoussac - Matane (205 km)
Nu begint de uitbreidingsroute naar misschien wel het ruigste landschap van de hele provincie op het Gaspé schiereiland. Bij Baie-Comeau is er een oversteek met met de veerpont van ongeveer 2.5 uur.
Je verblijft hier in Matane.

Dag 13 - Matane - Percé (360 km)
Eersteklas panorama's langs de kustlijn maken deze rit gevarieerd. De dorpjes worden nietiger en steeds bijzonderder naarmate je verder rijdt. In Percé zijn er twee overnachtingen.

Dag 14 - Percé
Percé Rock, een stuk gesteente aan de kustlijn met een enorm gat erin, is één van Canada’s bekendste bezienswaardigheden. Een boottocht naar het eiland Ile Bonaventure kun je prima doen. Er zijn hier verschillende wandelpaden te vinden waar een aantal kolonies Jan van Genten leven.
Sommige routes zijn kort (ongeveer 3 kilometer) maar er zijn ook langere wandelroutes op het eiland. Let op: het is niet helemaal vlak! Na een lange dag vol zeelucht kruip je je bed weer in.

Dag 15 - Percé - Riviere du Loup (590 km)
Een lange rit vandaag richting Riviere du Loup. Het staat bekend om zijn zonsondergangen. Het perfect moment om even bij te komen van de rit. De eilandenarchipel in de rivier worden mooi verlicht bij de zonsondergang. Hopen op een heldere dag dus!

Dag 16 - Riviere du Loup - Montreal (390 km)
Vroeg op om op weg naar Montreal te gaan. Twee nachten in het cultureel hart van Canada staan op je te wachten. Lunch in Trois-Rivières?