natuur_reizen_amerika_rolstoelaangepast
Great National Parks of the West – Rolstoelaangepaste rondreis
Alberta en Brits-Columbia (Canada)
In Alberta bevinden zich veel prairies en de Rocky Mountains. De provincie heeft een landklimaat en kent zeer hete zomers en zeer koude winters, met extreme temperaturen, van -50 graden in de bergen, tot +40 graden in het zuiden. Alberta staat bekend om één van de gebieden in Canada waar de meeste zon schijnt. Er komen Chinookwinden voor, waardoor de temperatuur plotseling met wel 10 graden kan stijgen. In de zomermaanden wordt het gemiddeld 22 graden, maar dan valt er meestal wel veel regen. Brits-Columbia ligt aan de westkust van Canada. Het is zo’n grote provincie dat je er zelfs 2 klimaten hebt: aan de kust is een zeeklimaat met veel regen en in de bergen sneeuw. In het binnenland van Brits-Columbia heerst een continentaal klimaat: hete zomers, koude winters. Augustus is over het algemeen de warmste maand van het jaar met gemiddeld 23 graden. Januari en februari zijn de koudste maanden en de meeste neerslag valt in november en december.

Het noordwesten van de Verenigde Staten wordt afgeschermd door ruige bergketens en kent een landklimaat met zachte winters en warme zomers. De temperatuur varieert extreem, afhankelijk van de plaatselijke hoogteverschillen. Zo kan het op bepaalde plekken in de winter maar liefst -50°C vriezen, terwijl de zomer aangename temperaturen van rond de 25 graden Celsius kent. Neerslag valt er niet veel, behalve in de vorm van sneeuw op de bergtoppen.

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

Beste reisperiode voor deze reis: juni t/m oktober.
BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Vancouver - Whistler - 100 Mile House - Wells Gray Park - Clearwater - Jasper NP - Canmore - Banff NP - Glacier NP - Columbia Falls - Helena - Yellowstone NP - Idaho Falls - Mount Rainier NP - Seattle
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 1 t/m dag 21
- 20 hotelovernachtingen op basis van logies
- Canada Line day pass (trein dagkaart)

Exclusief
- Vluchten
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Taxi's of eigen vervoer
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Gemiddeld. Je hebt ruim de tijd op de bestemmingen.

Soort rondreis
Combinatie van steden en veel natuur.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
21 dagen / 20 nachten
Vanaf € 1597,00 per persoon (exclusief vluchten)
9 nationale parken in Canada en de VS
Seattle, Vancouver en de Rocky Mountains
Foto's Great National Parks of the West
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


Great National Parks Of The West – Rolstoelaangepaste rondreis
Tijdens de rondreis kom je langs de Amerikaanse staten Montana, Wyoming, Idaho, Oregon en Washington en ook kom je door de Canadese provincies British Columbia en Alberta. Je bezoekt 9 nationale parken waaronder Banff en Jasper National Park in Canada en Glacier en Yellowstone National Park in Amerika. Los van de prachtige route, de schitterende natuur het wandelen en het uitwaaien is er de kans om dieren als edelherten, elanden, berggeiten, en zelfs zwarte beren te zien. Vergeet de steden als Seattle en Vancouver niet waar je ook ruim de tijd hebt. Kom genieten!

Hoogtepunten
Vancouver - Whistler - 100 Mile House - Wells Gray Park - Clearwater - Jasper NP - Canmore - Banff NP - Glacier NP - Columbia Falls - Helena - Yellowstone NP - Idaho Falls - Mount Rainier NP - Seattle

Dag 1 - aankomst in Vancouver (20 km)
Meteen na aankomst op het vliegveld haal je de huurauto op waarna je naar je hotel rijdt.

Dag 2 – Vancouver
Vancouver is één van de leukste steden van Canada en daarnaast is het één van de mooiste steden ter wereld. De stad is ideaal ingedeeld langs het water. Het heeft meerdere wijken met allemaal een eigen karakter. Neem sowieso een kijkje in het geweldige Stanley Park en loop langs de False Creek Seawall. Dit is één van de mooiste stadsparken van de wereld. Het historische Gastown heeft alle hippe cafés, clubs en restaurants. En vergeet Chinatown en Granville Island niet. Een hele dag in deze hippe jonge dag is eigenlijk nog te weinig..

Dag 3 – Vancouver – Whistler – 100 Mile House (440 km)
Canada’s Highway 99, beter bekend als de Sea to Sky Highway, wordt beschouwd als één van de beste roadtrips ter wereld. Rij langs het meest zuidelijk gelegen fjord van Noord-Amerika, Shannon Falls (met 335 meter de derde hoogste waterval van British Columbia) en door Whistler, waar in 2010 de Olympische spelen werden gehouden. Bij de splitsing met Highway 97 rij je door naar boven richting 100 Mile House.

Dag 4 – 100 Mile House – Clearwater (180 km)
Een prachtige route langs verschillende adembenemende meren gaat de reis naar Clearwater voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 5 – Wells Gray Park (100 km)
Het Wells Gray Park staat vandaag op het menu. Dit park wordt ook wel Waterfall Park genoemd.
De naam geeft al een beetje van de inhoud weg. Ongeveer 250 watervallen zijn er te vinden in dit park, zoals Helmcken Falls en Dawson Falls. Je kunt er heerlijk rondrijden, wandelen, dieren spotten en natuurlijk vissen! In de avond rijdt u weer terug naar Clearwater.

Dag 6 – Clearwater – Jasper (340 km)
Onderweg naar Jasper passeer je Mount Robson Park waar je continue omringd wordt door besneeuwde bergtoppen, steile ravijnen, gletsjermeren en grote snelstromende rivieren. Vanuit de Yellowhead Highway heb je een erg mooi uitzicht over Mount Robson, het hoogste punt van de Canadese Rockies. De noordelijke zijde is voor het grootste deel vergletsjerd wat een iconisch beeld geeft van de berg.

Dag 7 – Jasper National Park (100 km)
In het grootste park van de Canadische Rockies kun je vandaag je helemaal uitleven. De bezienswaardigheden en mogelijkheden zijn er eindeloos. Er is onder andere meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden! Daarnaast kun je denken aan: the Columbia Icefield (een van de grootste ijsmassa's onder de Noordpoolcirkel), Mount Edith Cavell (via Highway 93A met uitzicht op Angel Glacier), the Jasper Skytram (360 graden uitzicht, voor het grootste deel rolstoelaangepast).
Vergeet ook Jasper (de stad) zelf niet: enorm gastvrije mensen en een schilderachtige plaats!

Dag 8 – Jasper – Icefields Parkway – Canmore (285 km)
Vandaag rij je over Highway 93 (Icefields Parkway). De grote wegen in Canada hebben allemaal schitterende bijnamen :). Volgens sommigen de mooiste weg van West-Canada: de “oh’s” en ‘ah’s” vliegen je om de oren!
Stop in ieder geval bij Peyto Lake! Gedurende de zomer stroomt er rotspoeder in het meer dat voor een bijzonder blauwe kleur van het water zorgt. Ideaal fotomoment dus! ‘ s Avonds slaap je in Canmore.

Dag 9 – Banff National Park (100 km)
De hele dag vandaag wordt besteedt in Banff National Park: het oudste Canadese nationale park met 6641 vierkante kilometer. Oorspronkelijk heette het park: Rocky Mountain Park. Het ligt op de grens van Alberta en British Columbia. In het Information Centre kun je je laten informeren over de mogelijkheden qua uitstapjes met de rolstoel.
Bezoek Lake Louise, Lake Moraine, en neem de gondel naar Sulphur Mountain. Deze heeft in elke gondel de mogelijkheid tot het meenemen van je rolstoel tot aan de top!

Dag 10 – Canmore – Pincher Creek – Waterton (350 km)
Vandaag richting het zuiden naar Waterton National Park. Onderweg zou je kunnen stoppen in Calgary met een korte omweg. Of je gaat via Highway 22 (the Cowboy Trail) in ongeveer 4 uur richting de Amerikaanse grens. Je rijdt nu naar de grens van de Rocky Mountains door “ranching country” met dus een ander soort omgeving dan de laatste week.

Dag 11 – Waterton – Glacier National Park – Columbia Falls (190 km)
Vanuit hier ga je de grens over naar Glacier National Park, in de Amerikaanse staat Montana. Volg hier de “Going to the Sun Road”. Dit is geen bijnaam maar de daadwerkelijk naam van een weg van iets meer dan 80 kilometer, die door Glacier National Park loopt. Langs deze weg is veel te zien en veel te doen. Zelfs in je rolstoel. Op de nps.gov websites van de nationale parken staat (bij elk park) duidelijk aangegeven wat de mogelijkheden zijn en waar je bijvoorbeeld naar (een aangepast) toilet kan.

Dag 12 – Columbia Falls – Helena (440 km)
In vergelijking met de laatste dagen staat vandaag een wat langere rit op het programma. In ongeveer 3,5 rij je naar Helena. De hoofdstad van de staat Montana, met maar ongeveer 30.000 inwoners, is niet alleen een overnachtingsplaats tussen Glacier en Yellowstone. Bezoek de (rolstoeltoegankelijke) St. Helena Cathedral of ga naar Boulder Hot Springs om eens helemaal tot rust te komen in de spa of met een heerlijke massage.

Dag 13 – Helena – West Yellowstone (340 km)
Je verlaat Helena en springt in de auto naar West Yellowstone, de poort naar Yellowstone National Park. Het park ligt in 3 staten: Wyoming, Montana en Idaho. Ruimte genoeg dus om vandaag er morgen veel te zien en te doen.

Dag 14 – Yellowstone National Park (275 km)
Het allereerste nationale park van de wereld! En het huis van de wolf, de bizon en de grizzlybeer. Het park ligt op een enorme slapende vulkaan en heeft meer dan 300 geisers en maar liefst 290 watervallen. De beroemdste is de Old Faithful. Deze beroemde geiser kreeg zijn naam vanwege zijn stiptheid en voorspelbaarheid. De uitbarstingen, die elke 92 minuten plaatsvinden, duren tussen de 1 en 5 minuten schieten de lucht in!

Dag 15 – West Yellowstone – Idaho Falls (365 km)
In de ochtend rij je naar Idaho (Falls). Deze stad stond in 2009 op de lijst van '100 Best Adventure Towns', opgesteld door National Geographic. Wandel langs de Greenbelt, een groene strook met stadsparken van ongeveer 8 kilometer lang. Of ga naar het Museum of Idaho waar je alles kan leren over de ontdekkingsreizigers Lewis en Clark.

Dag 16 – Idaho Falls – Craters of the Moon – Boise (440 km)
De dag begint met een rit naar Craters of the Moon National Monument. De immense lavavlakte lijkt op de maan en is ontstaan door vulkanische erupties. Daarna is er nog een flinke rit naar Boise (de bruisende hoofdstad van Idaho) op het menu.

Dag 17 – Boise – Pendleton (340 km)
Oregon is vandaag het eindstation. Pendleton, bekend van rodeo en de underground tour van Wie is de Mol 2017, wordt vannacht je verblijf. Onderweg in Baker City kun je alles te weten komen over de Oregon Trail: een meer dan 3400 kilometer lange route die in de 19e eeuw gebruikt werd voor de Amerikaanse emigranten.

Dag 18 – Pendleton – Mount Rainier National Park (380 km)
De volgende staat: Washington (dus niet de stad maar de staat) is aan de beurt. En ook weer een schitterend nationaal park komt op je weg vandaag. Coyotes, rode lynxen en poema’s zijn hier zelfs te vinden. In het midden van het park staat de berg Mount Rainier. Hier omheen vind je 5 gebieden met elk hun eigen bezienswaardigheden.

Dag 19 – Mount Rainier – Seattle (140 km)
Seattle! Niet te missen hier natuurlijk. Emerald City ligt aan de Grote Oceaan, heeft kilometers aan stadspark, is dé locatie voor festivals en heeft een prachtig historisch centrum.

Dag 20 – Seattle
De hele dag in Seattle vandaag. Ga met de monorail of met het gratis openbaar vervoer in de ‘Free Ride Area’ de stad in. Naar boven in de Space Needle (het symbool van Seattle, gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1962) en bezoek het Seattle Art Museum. Daarnaast zijn er 12 bierbrouwerijen ruim 20 drankdestilleerderijen in de stad zelf. Dan komt de monorail en het openbaar vervoer nog goed van pas!

Dag 21- Seattle – Vancouver (230 km)
Vandaag rij je terug naar Vancouver, voor de vlucht naar huis.