Rolstoel_rondreis_canada
Northeast Impressions – Rolstoelaangepaste rondreis
Tijdens de rondreis in het noordoosten kom je door een aantal staten. De Verenigde Staten is een erg groot land met niet alleen heel veel verschillende staten, maar ook een groot aantal verschillende klimaatsystemen. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en vrijwel elke variant die er bestaat zit er tussen in. Juist wat betreft temperaturen en neerslag zijn er erg grote verschillen. Het is afhankelijk van de periode van de rondreis wat het klimaat gaat zijn.

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Orlando - Savannah - Charleston - Atlanta - Great Smokey Mountain National Park - Nashville - Memphis - Natchez - New Orleans - Tallahassee - Orlando
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 2 t/m dag 13
- 14 hotelovernachtingen op basis van logiess

Exclusief
- Vluchten
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Taxi’s of eigen vervoer
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Highlights georiënteerd.

Soort rondreis
Combinatie steden en natuur.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
15 dagen / 14 nachten
Vanaf € 1179,00 per persoon (exclusief vluchten)
De VS en Canada
Het mooiste van het noordoosten
Foto's Northeast Impressions
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


Northeast Impressions – Rolstoelaangepaste rondreis
Het mooiste van het noordoosten
Je begint en eindigt in New York. Na “the Big Apple” zijn Boston, Washington D.C. en de noordoostkust aan de beurt. Het schitterende Niagara Falls komt daarna op je pad waarna je de Europese sfeer van de Canadese steden Quebec, Montreal en Toronto mag ervaren. Via Pennsylvania en een typisch Amish dorpje rij je weer naar New York!

Hoogtepunten
New York - Boston - Maine Coast - Bar Harbor - Quebec City - Ottawa - Toronto - Niagara Falls - Amish Country - Washington DC - Philadelphia

Dag 1 – New York
Bij aankomst ga je naar je hotel met de metro of een (rolstoelaangepaste) taxi. Deze boeken we niet van tevoren. De eerste dag is de huurauto niet inclusief omdat het veel makkelijker is om gebruik te maken van andere vervoersmiddelen in deze wereldstad. Op de luchthaven staan dag en nacht taxi’s klaar. Ook een aangepaste taxi kun je er aanhouden.
De rest van de dag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rockefeller Center, Times Square, Central Park, Fifth Avenue of China Town. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dag 2 – New York – Boston (365 km)
Vandaag bepaal je zelf wanneer je afreist naar Boston. Het is ongeveer 4 uur rijden. Kies dus of je nog even rustig in New York wil rondkijken en wat later vertrekt of dat je meteen op pad gaat.
Morgen heb je ook de hele dag in Boston dus wat later vertrekken is geen probleem!
Na het ophalen van je huurauto kun je op weg naar een favoriete locatie voor Hollywood producers.
Series als Cheers, Ally McBeal, The Practice en nog veel meer zijn hier opgenomen. Filmklassiekers als Mystic River, Good Will Hunting en The Thomas Crown Affair zijn hier ook opgenomen. De Boston Movie Mile bij Beacon Hill, is het meest gefilmde deel van Boston.

Dag 3 – Boston
De hele dag heb je de gelegenheid om de stad te verkennen. Alle bussen zijn rolstoelaangepast. Niet alle metrostations zijn aangepast maar het grootste deel wel. De talloze historische plaatsen van Boston hebben een grote rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Bezoek de Boston Commons, de U.S.S. Constitution Memorial en natuurlijk Beacon Hill. Of bewandel de Freedom Trail, één van Amerika’s eerste historische wandeltours. Het is de perfecte kennismaking met het koloniale en revolutionaire verleden van Boston. De tour brengt je langs 16 historische plaatsen en betrekt 2,5 eeuw van Amerika’s levendige verleden. Het is 4 kilometer lang en gaat bijvoorbeeld langs Faneuil Hall Marketplace (een verzameling aan boetiekjes, eetcafétjes en straatverkopers in een achttiende eeuws warenhuis), de Old Granary Burial Ground (een begraafplaats voor onder andere ondertekenaars van de onafhankelijkheidverklaring) en het eindigt bij Bunker Hill Monument (een granieten obelisk ter herinnering aan de veldslag van 17 juni 1775.
Of bezoek de haven, waar de Boston Tea Party begon; de revolutie die de wereld veranderde. Kortom: overal in Boston waan je je midden in de geschiedenis van Amerika.

Dag 4 – Boston – Kennebunkport – Freeport (214 km)
Vandaag richting Kennebunkport, Maine en eindigend in Freeport. Tijdens deze rit geniet je van alle schoonheid van de natuur. Kennebunkport is één van Maines populairste zomerbestemmingen. President Bush had hier bijvoorbeeld zijn zomeroptrekje. Even ten oosten van Kennebunkport’s Dock Square vind je het vissersplaatsje Cape Porpoise. Dit wordt ook wel “The quiet side of Kennebunkport” genoemd. Vanaf de pier zie je vissers hun vangst van boord halen en heb je prachtig zicht op de Goat Island Lighthouse gebouwd in 1835. Geniet van de rust van dit havenplaatsje met zijn vismarkten en restaurantjes. Rij nu verder naar Freeport, een mooi kustplaatsje met geweldige restaurants. Op zoek naar verse kreeft!

Dag 5 – Freeport – Bar Harbor (228 km)
Nu gaat de reis verder naar Bar Harbor, de poort naar het Acadia National Park. Het park is beschermd natuurgebied en beslaat vooral Mount Desert Island. Een eiland net voor de kust van Maine. Bar Harbor is de plaats waar het grootste hotel van Noord-Amerika stond en waar de spectaculaire zomerverblijven van Amerika’s meest machtige families staan: Rockefeller, Ford, Vanderbilt, Carnegie, Astor en Morgan. Een paar van deze huizen zijn nu hotels die je kan bezoeken. Heb je gisteren de verse kreeft niet gevonden? Nieuwe kansen vandaag.

Dag 6 – Bar Harbor – Quebec City (455 km)
De grens over naar Quebec in Canada! Een rit van ongeveer 6 uur staat op het programma. Morgen een kortere rit voor de boeg dus morgen heb je ook voldoende tijd op Quebec te verkennen. De stad is heuvelachtig dus je auto kun je af en toe goed gebruiken. De straten langs de rivier zijn het best toegankelijk en het meest vlak.
Op de 31e verdieping van het toegankelijke Observatoire de la Capitale heb je een spectaculair uitzicht en leer je de stad goed kennen door middel van multimediale en interactieve toepassingen.

Dag 7 – Quebec City – Montréal (254 km)
Montréal ga je naartoe vandaag. Hier klopt een cultureel hart van Canada. Deze stad is rijk aan fantastische musea en bezienswaardigheden. Het Musée des Beaux-arts en het Biodôme de Montréal zijn de moeite waard. Het Biodôme van Montreal is de enige ter wereld in zijn soort. Hier worden de 4 mooiste leefomgevingen van Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika getoond.
Oud Montreal, het oudste gedeelte van de stad, heeft een fiets- en wandelpad waar je heerlijk kan wandelen met prachtige uitzichten en mooie parken langs de weg. En het is toegankelijk!
De Montreal Botanical Gardens heeft ter plaatse een kaart met alle toegankelijke routes, aangepaste toiletten en toegankelijke shuttle-stops.

Dag 8 – Montréal – Ottawa – Toronto (656 km)
Een lange rit vandaag. Ottawa is het centrum voor de kunst en voor de technologie. Het is omgeven door drie rivieren. Hier kan je natuurlijk even stoppen voor de lunch. Blijf niet te lang hangen want de hoofdstad van Ontario en Canada’s grootste stad Toronto wacht op je.
Toronto is een echte wereldstad met meer dan 20.000 winkels en restaurants. Voor zo’n grote stad is het er opmerkelijk schoon en vriendelijk. Wandel langs Lake Ontario en alle cafés langs College en Queen Streets. De CN Tower is het symbool van de stad. Hier vind je een groot aantal attracties en winkels en natuurlijk de beroemde glazen lift, die je binnen één minuut naar het observatiedek brengt. Alles in deze toren is wheelchair accessible en bereikbaar.

Dag 9 – Toronto – Niagara Falls (131 km)
Een klein stukje rijden om zodat je getuige kan zijn van de majestueuze watervallen vandaag! Je kunt langs de Niagara Parkway rijden, welke Niagara-on-the-Lake en Niagara Falls met elkaar verbindt. Deze mooie route gaat langs veel bezienswaardigheden. Een andere avontuurlijke manier om de Niagara Falls te ontdekken is vanaf het dek van de rolstoelaangepaste “The Maid of the Mist”. Vaar langs de Rock of Ages en kom langs de Horseshoe Falls. Hier stort elke minuut 130 miljoen liter water van de 54 meter hoge waterval. Durf je een kijkje onder de watervallen te wagen? Hiervoor gaat er vanaf het Table Rock House een lift (toegankelijk, wel een beetje behelpen) door de rotsen naar beneden. Met deze lift ga je 46 meter door de rotsen naar beneden naar de tunnels en poorten van de “Journey Behind the Falls”. Voor een totaal ander perspectief op de bulderende wateren in Niagara, kunt je ‘Miracles, Myths en Magic’ gaan bekijken. Deze IMAX-film vertoont het wonder van de Falls. En je kan er ook prima met je rolstoel naar binnen!

Dag 10 – Niagara Falls – Lancaster (624 km)
In zuidelijke richting op weg naar Lancaster, Pennsylvania vandaag. Het is weer een wat langere tocht vandaag langs kenmerkende Amerikaanse omgevingen. Lancaster staat bekend om zijn typische Amish dorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Elektriciteit is verboden door de gemeenschap. Amish mensen die een elektrische rolstoel nodig hebben mogen hem wel gebruiken trouwens! Je kan hier een rondleiding krijgen door een authentiek gemeubileerde Amish boerderij uit 1840. Ook zijn er andere tours zoals bijvoorbeeld een paardenrit door het dorp. Ook kun je de middenstand ondersteunen door op zoek te gaan naar souvenirs. Mocht je vandaag te laat zijn aangekomen dan is er morgenochtend nog tijd!

Dag 11 – Lancaster – Annapolis – Washington D.C. (219 km)
Vandaag door naar Washington D.C. Onderweg kom je voor het gebied van de Chesapeake Bay met al zijn vuurtorens. Hier kun je wandelen langs rolstoelaangepaste wandelpaden. Op de website van Traillink vind je allerlei mogelijkheden. Ook kun je Annapolis bezoeken: de hoofdstad van de staat Maryland met een fraaie historische zeehaven. Hierna vervolg je de reis naar de hoofdstad: Washington D.C.

Dag 12 – Washington, D.C.
De stad staat bol van politiek en toeristen en heeft verschillende interessante wijken. Naast Downtown voor het nachtleven en Dupont Circle met veel clubs en winkels is er Capitol Hill en de National Mall. Bezoek bijvoorbeeld het Arlington National Cemetery, het Library of Congres, het Washington Monument, het Witte Huis en Lincoln Monument. Washington is zoals dat heet een geplande stad. Het plan van de stad laat de scheiding der machten zien. Het Washington monument is het middelpunt van een half kruis waarbij het uiteinde van het kruis het Witte Huis is (de uitvoerende macht) en aan de oostelijke poot van het kruis staat het Capitool (wetgevende macht).
Veel te zien en veel te kiezen dus. Langer blijven in Washington D.C.? We horen het graag!

Dag 13 – Washington – Philadelphia – New York (376 km)
Via Philadelphia rij je vandaag naar New York. Philadelphia is één van de meest historische steden van de VS. Hier werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend en staat de oudste continue bewoonde straat van Amerika: The Alley. Niet te missen: het Liberty Bell Center, de Christ Church Burial, het Declaration House en het Philadelphia Museum of Art.

Dan naar New York! Stad van de adrenaline, maar ook van geschiedenis met een enorme aantrekkingskracht op zijn bezoekers. Wandelend door de straten, loop je tussen gebouwen die echte iconen zijn geworden van de moderne tijd. Neem de veerboot naar Staten Island, er is geen plaats op de wereld zoals hier. Bij aankomst in New York kun je de huurauto inleveren op de luchthaven en op eigen gelegenheid naar het hotel gaan voor de laatste twee nachten van de reis.

Dag 14 – New York
Breng vandaag een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim of het minder bekende American Museum of Natural History. Natuurlijk kun je het Vrijheidsbeeld, Greenwich Village, TriBeCa en het Empire State Building bezoeken. Maar je kan ook zoeken naar de vele wat onbekende pareltjes die de stad rijk is. Een goed voorbeeld hiervan is de High Lane: een oude spoorweglijn die sinds 1930 niet meer in gebruik is. Het is inmiddels een prachtig park van 2 kilometer lang dat vanaf 2009 vrij te bezoeken is. Ga ’s avonds naar een Comedy Club waar je de beste stand-up comedians kunt tegenkomen. Een betaalbare club: Upright Citizens Brigade in Chelsea. Aanrader!