rolstoelvriendelijke_amerikareis
Southern Songs - Rolstoelaangepaste rondreis
Tijdens de rondreis van New York naar Miami kom je door 8 staten. De Verenigde Staten is een erg groot land met niet alleen heel veel verschillende staten, maar ook een groot aantal verschillende klimaatsystemen. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en vrijwel elke variant die er bestaat zit er tussen in. Juist wat betreft temperaturen en neerslag zijn er erg grote verschillen. Het is afhankelijk van de periode van de rondreis wat het klimaat gaat zijn.

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
New York - Philadelphia - Washington, D.C. - Williamsburg - Smokey Mountains - Blue Ridge Mountains - Charleston - Savannah - St. Augustine - Orlando - Miami Beach
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 3 t/m dag 16
- 15 hotelovernachtingen op basis van logies

Exclusief
- Vluchten
- One way toeslag huurauto
- Entreegelden
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Gemiddeld.

Soort rondreis
Combinatie van de stad en de natuur

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
16 dagen / 15 nachten
Vanaf € 842,00 per persoon (exclusief vluchten)
Start in New York!
Reis door 8 staten en eindig in Miami Beach
Foto's Southern Songs
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


Southern Songs - Rolstoelaangepaste rondreis
Voor deze rondreis beginnen we in New York! Eerst heb je hier ruim de tijd en verblijf je twee nachten in deze wereldstad. Vervolgens reis je verder naar de hoofdstad van de Verenigde Staten: Washington D.C. Daarna ga je via de wereldberoemde Smokey Mountains naar Savannah en Charleston. Als laatste heb je de kans om in Orlando de themaparken te bezoeken en daarna kun je nog even genieten van het strand in Miami.

Hoogtepunten
New York - Philadelphia - Washington, D.C. - Williamsburg - Smokey Mountains - Blue Ridge Mountains - Charleston - Savannah - St. Augustine - Orlando - Miami Beach

Dag 1 - Aankomst in New York
Bij aankomst ga je naar je hotel met de metro of een (rolstoelaangepaste) taxi. De eerste twee dagen is de huurauto niet inclusief omdat het veel gemakkelijker is om gebruik te maken van bijvoorbeeld de bus, de metro of de taxi in deze wereldstad. Op de luchthaven staan dag en nacht taxi’s klaar. Ook een rolstoelaangepaste taxi kun je er aanhouden. De rest van de dag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rockefeller Center, Times Square, Central Park, Fifth Avenue of China Town. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dag 2 - New York
Vandaag heb je de kans om alle bezienswaardigheden te bezoeken die je wil. Denk hierbij aan een bezoekje aan het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim of het minder bekende American Museum of Natural History. Natuurlijk kun je het Vrijheidsbeeld, Greenwich Village, TriBeCa en het Empire State Building bezoeken. Maar je kan ook zoeken naar de vele wat onbekende pareltjes die de stad rijk is. Een goed voorbeeld hiervan is de High Lane: een oude spoorweglijn die sinds 1930 niet meer in gebruik is. Het is inmiddels een prachtig park van 2 kilometer lang dat vanaf 2009 vrij te bezoeken is. Ga ’s avonds naar een Comedy Club waar je de beste stand-up comedians kunt tegenkomen. Een betaalbare club: Upright Citizens Brigade in Chelsea. Aanrader!

Dag 3 - New York – Philadelphia (152 km)
Na ontvangst van je huurauto begint je reis door de Verenigde Staten. Eerst vertrek je naar Philadelphia. Philadelphia is één van de meest historische steden van de VS. Hier werd de onafhankelijkheidsverklaring getekend en staat de oudste continue bewoonde straat van Amerika: The Alley. Niet te missen: het Liberty Bell Center, het Declaration House en het Philadelphia Museum of Art.

Dag 4 - Philadelphia - Washington (228 km)
’S ochtends vertrek je naar Washington D.C. Washington is een enorm populaire stad voor toeristen. Bijna alle musea zijn, verrassend genoeg, gratis te bezoeken. Rij vanwege de prachtige verlichting ‘s avonds langs het Lincoln monument, het Witte Huis en de Capitol Building. Echt een aanrader!

Dag 5 - Washington
Washington is zoals dat heet een geplande stad. Het plan van de stad laat de scheiding der machten zien. Het Washington monument is het middelpunt van een half kruis waarbij het uiteinde van het kruis het Witte Huis is (de uitvoerende macht) en aan de oostelijke poot van het kruis staat het Capitool (wetgevende macht). Vandaag de hele dag om dit en nog bijna 20 musea te bezoeken.
Ook kun je langs het American History park om in de geschiedenis van de VS te duiken.

Dag 6 - Washington – Colonial Williamsburg - Roanoke (312 km)
Je rijdt vandaag richting Roanoke. Onderweg kom je langs Colonial Williamsburg. Veel steden in Amerika hebben heel weinig echt historische gebouwen doordat het relatief kort geleden was gesticht is. Sames met Jamestown en Yorktown vormt Williamsburg de 'Historic Triangle' en is dus een uitzondering op het ontbreken van deze historie. Hier moet je dus echt even langs gaan!
Voor de overnachting rij je naar Roanoke. Het stadje werd in 1874 gesticht als the ‘Big Lick’ vanwege de zoutafzettingen in dit gebied en werd hernoemd naar Roanoke in 1882. Breng voor een bruisend nachtleven een bezoek aan Market Square. Goed eten en genoeg te doen!

Dag 7 - Roanoke – Hendersonville / Asheville (299 km)
Geniet van de pracht van de Blue Ridge Mountains en de stature van de Great Smokey Mountains terwijl je van Virginia onderweg naar North Carolina bent. Je kan een treintour maken door de Blue Ridge Mountains of een boottocht op één van de drie rivieren in de omgeving. Het is echt heel lastig om slechte foto’s van al het natuurschoon te maken in deze omgeving.

Dag 8 - Ashville - Charleston (387 km)
De overnachting was vannacht in Ashville. Vanuit hier vertrek je naar Charleston in South Carolina. Charleston is na Columbia de grootste stad van South Carolina. Het ligt prachtig aan de kust en is een echte stad van ‘the old south’. Die kan je duidelijk herkennen in de tuinen en de architectuur van veel van de historische gebouwen in deze stad. Om te shoppen moet je naar King Street. En juist omdat je in het mooie zuidoosten zit moet je natuurlijk wel een plantage bezoeken. Magnolia Plantation and Gardens werd in 1676 gebouwd en is een goed voorbeeld hiervan. Let goed op de alligatoroogjes die net boven het water uit komen :)!

Dag 9 – Charleston
Charleston ligt op een schiereiland gevormd door de rivieren de Ashley en de Cooper aan de Atlantische Oceaan. De oude sfeer herken je beneden aan Broad Street. In de lente ruik je de magnolia’s en de azalea’s en in de zomer herken je de oleanders. Parkeer ergens je auto aan het water want door de kleine straatjes is het heel moeilijk met de auto te verkennen. Ook kun je makkelijker met je rolstoel manoeuvreren in het vlakkere gedeelte. Boek een rondleiding voor deze stad, het ademt historie.

Dag 10 - Charleston – Savannah (175 km)
Een klein ritje naar Savannah in Georgia staat op het programma vandaag. Er zijn 24 pleinen in deze stad die allemaal hun eigen charme hebben.’s Avonds kun je misschien deelnemen aan een rondleiding waarin ook de donkere kant van de stad ‘belicht’ wordt. Bijna elk gebouw in het heeft wel een spookverhaal!
Of neem een riviercruise met een ouderwetse radarboot met uitzicht op de stad en ’s avonds een dinerbuffet en live band.

Dag 11 - Savannah – St. Augustine (291 km)
St. Augustine claimt de oude stad van het land te zijn. Het is gesticht in 1565 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés. De oude Spaanse wijk is dan ook niet te missen als je hier een nacht verblijft. Je kan hier struinen langs alle kleine winkeltjes en kijken naar het vermaak in de avond.

Dag 12 - St. Augustine – Orlando (171 km)
Vandaag staat de reis naar Orlando op het programma. Rij langs Daytona Beach of langs de andere kant door het Ocala National Forest. Je kan 's avonds een bezoek brengen aan de binnenstad die eigenlijk te weinig wordt bezocht door toeristen. De meeste mensen bezoeken alleen de parken terwijl het centrum zeker de moeite waard is. Een prachtige avondwandeling is het stuk dat ligt tussen het noordelijke Robinson Street en het zuidelijke South Street.

Dag 13 - Orlando
Een volle dag voor Orlando’s Magic! Kies voor Disney World, Universal Studio's, Seaworld of MGM Studio’s. Wil je langer in Orlando verblijven dan deze ene dag? We maken het mogelijk!

Dag 14 - Orlando - Miami Beach (383 km)
De laatste echte autorit naar het prachtige Miami Beach beroemd om Ocean Drive, de pastelkleurige Art Deco gebouwen en natuurlijk het strand.

Dag 15 - Miami Beach
Rust vandaag lekker uit in de zon of ga erop uit om Miami in al zijn facetten te zien.
Ga bijvoorbeeld naar Parrot Jungle Island met de “getrainde vogelshow”. Hier zie je meer dan 1100 kleurrijke vogels. Ook is het Miami Sea Aquarium of wandelen langs South Beach niet te missen eigenlijk. Ga in de avond naar Lincoln Road voor de typische keuken van Florida.

Dag 16 - Miami Beach - Miami International Airport
De rondreis is voorbij! Na het inleveren van de huurauto vertrek je weer naar Amsterdam.