West_canada_rolstoelreis
The Classic Western Canada – Rolstoelaangepaste rondreis
Alberta en Brits-Columbia (Canada) In Alberta bevinden zich veel prairies en de Rocky Mountains. De provincie heeft een landklimaat en kent zeer hete zomers en zeer koude winters, met extreme temperaturen, van -50 graden in de bergen, tot +40 graden in het zuiden. Alberta staat bekend om één van de gebieden in Canada waar de meeste zon schijnt. Er komen Chinookwinden voor, waardoor de temperatuur plotseling met wel 10 graden kan stijgen. In de zomermaanden wordt het gemiddeld 22 graden, maar dan valt er meestal wel veel regen.

Brits-Columbia ligt aan de westkust van Canada. Het is zo’n grote provincie dat je er zelfs 2 klimaten hebt: aan de kust is een zeeklimaat met veel regen en in de bergen sneeuw. In het binnenland van Brits-Columbia heerst een continentaal klimaat: hete zomers, koude winters. Augustus is over het algemeen de warmste maand van het jaar met gemiddeld 23 graden. Januari en februari zijn de koudste maanden en de meeste neerslag valt in november en december.

Beste reisperiode voor deze reis: juni t/m begin september.

Wanneer we de reis voor je samenstellen informeren we je graag over de verschillende weersverschillen in de route!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Vancouver - Manning Park - Pentincton - Revelstoke - Banff NP - Jasper - Victoria - Vancouver Island
Je verblijft in rolstoelaangepaste drie- en viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.

Huur een auto in Amerika of Canada! Het is dé ideale manier om deze bestemmingen te ontdekken. Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter, linkvoet gaspedaal. Kunt u overal gaan en staan waar u wilt! Wat u meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

Bij bijna elke luchthaven is het makkelijk om een huurauto op te halen. U wordt met een gratis shuttlebusje naar uw autoverhuurstation gebracht, zodat uw reis dan ook direct kan beginnen. Let u er wel op dat u niet een te kleine auto huurt in verhouding tot het aantal personen en de daarbij behorende bagage.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en Cruise Control. In het begin even wennen, maar wel heerlijk relaxed!

Inclusief
- Huurauto met handbesturing van dag 1 t/m dag 15
- 14 hotelovernachtingen op basis van logies
- Inside Passage (Prince Rupert-Port Hardy) voor 1 voertuig en passagiers

Exclusief
- Vluchten
- One way toeslag huurauto
- Entreegelden
- Ferry overtocht Vancouver Island - Vancouver
- Maaltijden
- Parkeer- / tolgelden
- Taxi’s of eigen vervoer
- Reserveringskosten

Let op
- Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
- Dagelijks vertrek

Tempo
Gemiddeld. Je hebt ruim de tijd op de bestemmingen.

Soort rondreis
Combinatie van steden en natuur.

Reisdocumenten
Nederlanders mogen met een paspoort mét chip (staat een rechthoekje met een rondje op de voorkant van je paspoort) Amerika binnen indien het nog minimaal geldig is tot en met de terugreis naar Nederland. Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig indien ze maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Zij vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma). Sinds 12 januari 2009 is deelname aan het Visa Waiver Program gekoppeld aan een elektronische toestemming die vooraf aangevraagd dient te worden (ESTA).

ESTA
Alle reizigers die zonder visum Amerika binnen willen en dus deel willen nemen aan het visumontheffingsprogramma dienen zichzelf vooraf elektronisch aan te melden via de website van ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek maar dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten geregeld te hebben. Voor ESTA-aanvragen wordt er een bedrag van $ 14,00 berekend voor iedere goedgekeurde ESTA aanvraag. Indien je een aanvraag doet maar hij wordt afgewezen, dan betaal je alleen $ 4,00 verwerkingskosten.
Een aantal gegevens kun je na de aanmelding nog wijzigen, zoals je e-mail adres, telefoonnummer, luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, plaats waar je aan boord gaat en je verblijfplaats in Amerika.

Vaccinaties
Voor reizen naar De Verenigde Staten zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
15 dagen / 14 nachten
Vanaf € 1643,00 per persoon (exclusief vluchten)
Het mooiste van het westen van Canada
The Inside Passage – WOW!
Foto's The Classic Western Canada
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chaffeur
    logies   hotel    Vraag onze medewerkers voor meer informatie 


The Classic Western Canada – Rolstoelaangepaste rondreis
Deze rondreis komt langs al het moois van West-Canada. Start in Vancouver en reis van de kust naar de binnenlanden en weer terug naar de kust, langs het meest spectaculaire natuurschoon ter wereld. De kristalblauwe bergmeren van de Rocky Mountains, de veertocht de ‘Inside Passage’ van Prince Rupert naar Port Hardy, het prachtige Vancouver Island, ‘The Icefields Parkway’ en natuurlijk het aan het water gelegen Vancouver.
Dan heb ik het nog niet eens over alle wildlife van Canada, Banff National Park, Emerald Lake en Victoria de hoofdstad van British Columbia!

Hoogtepunten
Vancouver - Manning Park - Pentincton - Revelstoke - Banff NP - Jasper - Victoria - Vancouver Island

Dag 1 – Aankomst in Vancouver (20 km)
Na de landing snel de huurauto ophalen en op naar het hotel in hartje Vancouver.

Dag 2 - Vancouver – Manning Park – Penticton (395 km)
Vandaag meteen de langste rit met een bescheiden 395 kilometer!
De rit gaat eerst naar Manning Park. Dit was het traditionele leefgebied van de Similkameen-indianen. In dit park zijn er wandelroutes die langs belangrijke bezienswaardigheden en historische plaatsen van deze indianen lopen. Zeker het stoppen waard dus!
Vervolgens door naar Penticton aan het Okanaganmeer.

Dag 3 – Penticton – Vernon - Revelstoke (260 km)
Vanuit Penticton vertrek je langs de vallei en langs het meer naar Vernon. Het meer is bekend om zijn wijnboerderijen en fruitboomgaarden. Dit geeft het, met het gunstige klimaat, een mediterraan karakter. Het meer is 135 kilometer lang en maximaal 5 kilometer breed en heeft dus een grote kustlijn met veel strand. Bij 1 van de vele wijngaarden (bijvoorbeeld Mission Hill Winery of Quail’s Gate Winery) kun je een lekker flesje meenemen voor de avond. Vanuit Vernon rij je naar Revelstoke waar je in de avond aankomt.

Dag 4 – Revelstoke – Golden – Banff – Canmore (310 km)
Je vervolgt je weg door de Rocky Mountains langs een aantal nationale parken. Bijvoorbeeld langs het Glacier National Park: het tweede oudste nationale park van Canada. De Trans-Canada-Highway brengt je via Golden, gelegen op het kruispunt tussen kalme Columbia- en de wilde Kicking Horse rivier, naar Yoho National Park. Heldere gletsjermeren, grote watervallen en natuurlijk Emerald Lake. Als laatste rij je naar Canmore voor 2 nachten in de Rocky Mountains.

Dag 5 – Banff National Park
De hele dag vandaag wordt besteedt in Banff National Park: het oudste Canadese nationale park met 6641 vierkante kilometer. Oorspronkelijk heette het park: Rocky Mountain Park. Het ligt op de grens van Alberta en British Columbia. In het Information Centre kun je je laten informeren over de mogelijkheden qua uitstapjes met de rolstoel.
Bezoek Lake Moraine, en neem de gondel naar Sulphur Mountain. Deze heeft in elke gondel de mogelijkheid tot het meenemen van je rolstoel tot aan de top!

Dag 6 – Banff – Lake Louise – Jasper (285 km)
Vandaag rij je over Highway 93 (Icefields Parkway). Volgens sommigen de mooiste weg van West-Canada: de “oh’s” en ‘ah’s” vliegen je om de oren!
Stop in ieder geval bij Lake Louise! Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer één kilometer en wordt gevoed door het smeltwater van zes gletsjers. ‘ s Avonds slaap je in Jasper.

Dag 7 – Jasper – Maligne Canyon – Prince George (376 km)
Via de Yellowhead Highway (een vertakking van de Trans-Canada-Highway) rij je door Mount Robson Provincial Park. Dit is het op één na oudste park van British Columbia. Mount Robson, de hoogste piek van de Canadese Rocky Mountains, is 3.954 meter hoog en de moeite waard om te bekijken vanuit het visitor centre. In het park wordt je continue omringd door besneeuwde bergtoppen, steile ravijnen, gletsjermeren en grote snelstromende rivieren. De noordelijke zijde is voor het grootste deel vergletsjerd wat een iconisch beeld geeft van de berg.
In de avond kun je in Prince George bijvoorbeeld een avondje sterrenkijken in het Prince George Centre (Royal Astronomical Society of Canada). Je kunt hier door een van de grootste telescopen van Canada het heelal bekijken. Informeer van tevoren wel even of het centrum geopend is.

Dag 8 – Prince George – Smithers (371 km)
In het centrum van de Bulkley Valley ligt Smithers. Het stadje met ongeveer 6000 inwoners in omringd door vier bergketens: de Babine, Hazelton, Telkwa en Omineca Mountain Ranges. Het is een echte wintersport locatie met alle mooie vergezichten inbegrepen. De overnachting zal ook hier zijn.

Dag 9 – Smithers – Hazelton – Prince Rupert (353 km)
Hoogtepunt van deze dag is zonder twijfel een bezoek aan de Ksan Indian Village. Dit is een voorstelling van een Indiaans dorp in Hazelton. De rijke historie van de Gitxsan First Nations is hier te bewonderen. In dit openluchtmuseum kun je rustig rondwandelen of kijken in 1 van de longhouses van de stam. In Prince Rupert overnacht je. Freak fact: het geesteskind van Prince Rupert is Charles Melville Hays (directeur van de Grand Trunk Pacific Railroad). Hij had grote plannen met het stadje als havenstad en toeristenbestemming. Helaas is hij, zonder zijn plannen te verwezenlijken, overleden op de Titanic.

Dag 10 – Inside Passage naar Vancouver Island
Vandaag staat de wereldberoemde Inside Passage van Prince Rupert naar Port Hardy op het programma. Dit is, werkelijk waar, een schitterende boottocht van ongeveer 15 uur. Tijdens de tocht heb je grote kans dat dat je dieren als de Amerikaanse zeearend, dolfijnen, otters en soms zelfs walvissen spot!

Dag 11 – Port Hardy – Campbell River (238 km)
Vanuit Port Hardy vandaag snel in de auto naar Telegraph Cove. Dit is een gehucht dat er nog uitziet als op de dag dat het gebouwd werd. Vanuit hier kun je rondvaarten maken om orka’s in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Volgens de boeken is de kans op orka’s ongeveer 90%!

Dag 12 – Campbell River – Duncan – Victoria (266 km)
Verder op Vancouver Island vandaag. Cathedral Cove Park (klein stukje omrijden) heeft de laatste stukken oerbos op Vancouver Island. Het is bekend om zijn 800 jaar oude en hoge bomen, de Douglas Firs. Later op de middag kom je aan in Victoria. Dit is de hoofdstad van British Columbia en dus gelegen op de zuidpunt van Vancouver Island. Het heeft een echt Engelse uitstraling. Er rijden bijvoorbeeld rode dubbeldekkers, zijn er veel verzorgde Engelse tuinen en heeft het natuurlijk de naam van de koningin van Groot-Brittannië tijdens de industriële revolutie.

Dag 13 – Victoria – ferrytocht naar Vancouver (70 km)
Met de ferry vaar je vandaag naar Vancouver. Er is nog genoeg tijd om meer van het zuidoostelijk deel van het eiland te zien. Daarna rij je naar Swartz Bay voor de ferry. In Vancouver zijn er 2 nachten gepland voor deze geweldige stad.

Dag 14 – Vancouver
Vancouver is één van de leukste steden van Canada en daarnaast is het één van de mooiste steden ter wereld. De stad is ideaal ingedeeld langs het water. Het heeft meerdere wijken met allemaal een eigen karakter. Neem sowieso een kijkje in het geweldige Stanley Park en loop langs de False Creek Seawall. Dit is één van de mooiste stadsparken van de wereld.
Het historische Gastown heeft alle hippe cafés, clubs en restaurants. En vergeet Chinatown en Granville Island niet. Een hele dag in deze hippe jonge dag is eigenlijk nog te weinig...

Dag 15 – Vertrek
Vandaag weer terug naar huis.