rolstoelvriendelijke-reizen-afrika
Rondreis Zuid-Afrika
Be aware! Brullende leeuwen, brutale apen, nieuwsgierige olifanten. Met deze rondreizen ga je ze zeker tegenkomen. Grote kans dat je The Big Five scoort op een gamedrive door het Wereldberoemde Krugerpark. Maar er is veel meer mogelijk, vlieg na de enerverende safari bijvoorbeeld door naar Kaapstad en geniet van de wijnen van Stellenbosch, de zee en het prachtige uitzicht vanaf de Tafelberg. Of wat dacht je van de 5-daagse Gardenroute langs de zuidkust, en ga spot walvissen op de Whalewatchinboat. Kortom, stel je eigen route samen!

Via een specialistische reisorganisatie in Zuid Afrika, die zich richt op reizigers met een handicap, regelen we alles goed en zul je zeker het echte Zuid-Afrika beleven. Onderweg verblijf je in rolstoelaangepaste tentenkampen, bungalows en cottages. De reisorganisatie beschikt over een unieke rolstoelaangepaste open truck met lift. Je hebt vanuit deze hoge truck prachtig zicht op het wildlife van Afrika.

De reizen kunnen prive en als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De reizen zijn inclusief 3 maaltijden per dag.
Onderweg wordt er verbleven in rolstoelaangepaste tentenkampen, bungalows en cottages. Details ontvang je bij boeking.
Vaccinaties:
Voor Zuid-Afrika zijn de volgende vaccinaties aangeraden: DTP. Wanneer u doorreist vanuit een gebied waar Gele Koorts voorkomt is de vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht om het land binnen te komen. Ook zijn er gebieden waar malaria voorkomt.
Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt alleen geadviseerd als u naar Swaziland of Lesotho gaat of onder primitieve omstandigheden reist.
In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die na 1964 is geboren, niet tegen mazelen is ingeënt en geen mazelen heeft doorgemaakt en voor kinderen die ouder zijn dan 6 maanden, maar nog niet zijn ingeënt met het BMR-vaccin.

Malaria
Zuid-Afrika is een malaria land. Dit betekent dat er anti malaria maatregelen nodig zijn. Malaria komt in het Oosten van Zuid-Afrika voor. Om malaria te voorkomen in Zuid-Afrika, is malaria preventie erg belangrijk. De arts schrijft u hiervoor eventueel malaria tabletten voor. Daarnaast is het nuttig om de malaria mug te weren, zodat u niet gestoken wordt. Deze mug steekt tussen zonsondergang en zonsopgang.
Neem daarom in Zuid-Afrika de volgende anti malaria maatregelen:

Bedek uw lichaam met kleding (denk ook aan sokken en schoenen)
Smeer onbedekte lichaamsdelen in met een middel met DEET om de muggen te weren.
Gebruik een (geïmpregneerd) muskietennet. Zorg dat het net elk half jaar, of na wassen, wordt geïmpregneerd.
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 13:00 uur (rechtstreeks)

- Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.

- Taal: Meest gesproken talen: Zoeloe, Xhosa, Afrikaans, Noord-Sotho,­ Tswana­, Engels en Zuid-Sotho (alle officieel). Er zijn 11 officiële talen, ze zijn grondwettelijk aan elkaar gelijkgesteld.
Engels wordt gesproken door bijna 40% van de blanke bevolking, door bijna alle Indiërs en Aziaten en gebruikt als tweede taal. Afrikaans, een variant van Nederlands, wordt gesproken door bijna 60% van de blanke bevolking en door bijna 80% van de kleurlingen.

- Valuta: Zuid-Afrikaanse Rand

- Reisdocumenten: Paspoort dient bij vertrek uit Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig te zijn Voor een verblijf in Zuid-Afrika korter dan 90 dagen is voor Nederlanders geen visum vereist.
Je krijgt bij de douane een sticker in je paspoort (bijna een halve pagina, er moet dus ruimte voor zijn). Verder moet je eventueel kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Zuid-Afrika te kunnen financieren.
Buitengewoon opvallend
Op safari in het Krugerpark
Verlenging in Kaapstad mogelijk
Super service
Foto's rondreis Zuid-Afrika
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
    volpensioen   appartement    hooglaagbed 

verzorging of verpleging
      bungalow    douchestoel 


      vakantiewoning    handbewogen rolstoel 


      huis    elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


Beoordelingen
Kaart rondreis Zuid-Afrika
Weer
Weersverwachting
Johannesburg
Weeronline.nl - Meer weer in Johannesburgweeronline.nl Altijd jouw weer