cruises-voor-mensen-met-een-beperking
vaartocht-met-schip-de-jonathan
aangepaste-boot-tochten-in-nederland
cruises-voor-minder-valide-in-nederland
Cruises kaart

Vaartocht met schip "De Jonathan"

Vaartocht met schip "De Jonathan"
Vaartocht met schip ''De Jonathan''
Het schip "De Jonathan" is een vrachtschip wat speciaal verbouwd is tot een schip met ongekende mogelijkheden voor gasten met een beperking.
En het leuke is; met dit schip kun je geweldige één- en meerdaagse vaarttochten maken!

De 4-daagse vaartochten kunnen alleen door gezelschappen van maximaal 12 personen ( inclusief begeleiders) worden geboekt.
De dagtochten kunnen wel individueel geboekt worden. Het seizoen is vanaf 6 mei 2020 t/m 27 september 2020. Voor meer informatie kan je altijd een offerte aanvragen of telefonisch contact met ons opnemen.
Buitengewoon opvallend
Volledig aangepaste boot
Vanaf € 325 per persoon
Vier- of ééndaagse vaartochten
Seizoen vanaf 6 mei 2020 t/m vrijdag 27 september 2020
Alles toegankelijk
Foto's Vaartocht met schip ''De Jonathan''
Interieur van Jonathan Vakantie per schip
Schip de Jonathan
Kampen
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan
Vaartocht met schip De Jonathan - Faciliteiten
Vaartocht met schip De Jonathan - Faciliteiten
Vaartocht met schip De Jonathan - Faciliteiten
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

Vraag onze medewerkers voor informatie
    logies   hut (cruise)    tillift passief 


    logies en ontbijt        


    halfpension        


    volpension        


Vaartocht met schip ''De Jonathan''
Het schip "De Jonathan" is een vrachtschip wat speciaal verbouwd is tot een schip met ongekende mogelijkheden voor gasten met een beperking.
En het leuke is; met dit schip kun je geweldige één- en meerdaagse vaarttochten maken!
We verbouwen de roef op het schip waardoor we in het komende vaarseizoen beschikken over 6 hutten i.p.v. 5 en kunnen er 12 i.p.v. 10 betalende gasten mee.

4-Daagse

"De Jonathan" is een schip dat van alle gemakken is voorzien. Zo kun je ongedwongen genieten van de vaart en de omgeving, met leuke sociale contacten en weer thuiskomen met de mooiste belevenissen! De 4-daagse vaartochten kunnen alleen door gezelschappen van maximaal 12 personen ( inclusief begeleiders) worden geboekt. De dagtochten kunnen wel individueel geboekt worden. " Een echte “wauw!’ vakantie voor gasten met een beperking en hun begeleiders (ouders), op deze manier kun je zorgeloos het water op gaan!

Je kunt met je eigen groep kiezen voor een 4-daagse vakantievaarttocht of voor een dagtocht.
In één week is het voor een 4 daagse vakantietocht mogelijk om individueel te boeken

Er zijn verschillende 4-daagse vakantievaarttochten:
Let op, op een 4 daagse reis gaat er geen kok mee alleen in uitzonderlijke gevallen. De bemanning bestaat uit 2 mensen: schipper en matroos.

Nieuwe tochten 
We kunnen ook enkele nieuwe 4 daagse tochten varen vanaf het nieuwe seizoen. We kunnen naar Friesland en Enkhuizen als het weer dit toestaat. Indien je hierin bent geïnteresseerd, kan je contact met ons opnemen.

Voorwaarden
1. De gasten zorgen zelf voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt, lunch en diner voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Ze bereiden zelf het ontbijt, de lunch en het diner en koken zelf in de keuken van het schip. De prijs bedraagt dan € 325,- per persoon.

2. De stichting zorgt voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt, lunch en diner voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Het gezelschap bereidt zelf het ontbijt, de lunch en het diner en koken zelf in de keuken van het schip. De prijs bedraagt dan € 375,- per persoon.

3. De stichting zorgt voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt en lunch voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Het gezelschap bereidt zelf het ontbijt en de lunch en gebruiken de keuken van het schip. Het diner wordt verzorgt door een catering bedrijf dat het diner verzorgt aan boord. De prijs bedraagt dan € 400,- per persoon.

Voorwaarden eten
1. De klanten kopen zelf eten voor hen zelf en de bemanning. Ze zorgen zelf voor ontbijt, lunch en diner.
Prijs: € 325 pp
2. De stichting doet de inkoop voor het ontbijt, lunch en diner voor het gezelschap en de bemanning. De klanten zorgen zelf voor voorbereiden van het ontbijt en de lunch. Ze koken zelf en verzorgen het diner.
Prijs: € 375 pp.
3. De stichting zorgt voor de inkoop voor het ontbijt en de lunch. De klanten bereiden het ontbijt en de lunch zelf voor. Voor het diner wordt er gebruik gemaakt van een catering-service dat de warme maaltijden bezorgt.
Prijs: € 400 pp.

4-daagse vakantievaarttochten
Tocht 1

• Maandag vertrek naar Hanzestad Kampen, hier kun je gezellig de stad in.
• Dinsdag varen ze vroeg weg om in de middag in Harderwijk aan te komen, hier kun je bijvoorbeeld het Dolfinarium bezoeken.
• Woensdag naar Urk, waar je lekker een visje kunt scoren en kunt genieten van het mooie vissersplaatsje.
• Donderdag vaart de boot terug naar Hasselt en komt hier om 16.00 uur weer aan.

Tocht 2

• Maandag vaartocht naar het prachtige Zwolle, waar de boot blijft liggen voor de overnachting.
• Dinsdag vaartocht van Zwolle naar het mooie Kampen, waar je gezellig de stad in kunt.
• Woensdag gaat de reis naar Urk.
• Donderdag vaartocht terug naar Hasselt. Op deze reis worden Zwolle, Kampen en Urk uitgebreid bezocht.

Tocht 3

• Maandag gaat de vaarroute naar Kampen, waar de overnachting is.
• Dinsdag vaart de boot naar Lelystad. Hier kun je de Batavia werf en Bataviastad Outlet bezoeken.
• Woensdag zet de boot koers naar Urk, hier is ook de overnachting.
• Donderdag vaart de boot terug naar Hasselt, de thuishaven.

Je kunt als gezelschap zelf zorgen voor het eten, drinken en koken tijdens deze tochten.
Zorg je zelf voor het eten, drinken en koken (dit is dan tevens voor de bemanning) dan bedraagt de prijs € 325,- per persoon. Verzorgt het gezelschap het ontbijt, lunch en het diner dan bedraagt de prijs € 375,- p.p. Maakt het gezelschap gebruik van een cateringbedrijf voor de warme maaltijd dan bedraagt de prijs € 400,- p.p.

Open inschrijving
14 september 2020 naar Kampen, Harderwijk, Urk en Hasselt.

Tijdens deze twee weken is het mogelijk om deze vaartocht individueel te boeken. Voor eventuele begeleiding dient u zelf zorg te dragen.
NB: De schipper heeft de vrijheid om de route van de vaartocht op basis van weersomstandigheden te wijzigen.

Dagtochten

Op vrijdag gaat de tocht door het stroomgebied van de IJssel en het Zwarte Water. Het schip vaart om 10.00 uur uit Hasselt en zet koers richting Zwolle. Onderweg wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers. Tijdens een dagtocht gaat er wel een gastvrouw mee die zorgt voor de koffie en de lunch. Daarna gaat de boot door de sluis de IJssel op en door naar Kampen. Het mooie stadsbeeld doemt op!
De lunch wordt inmiddels geserveerd aan boord met een stevige soep en diverse lekkere verse broodjes.
Vervolgens vaart het schip de IJssel verder af en steekt door naar het Zwarte Water en Ramspol. Via Zwartsluis gaat de koers naar Hasselt. Tegen 16.00 uur is het tijd voor het afscheid en gaat iedereen weer huiswaarts.

Prijs: Met de dagtocht kunnen maximaal 12 gasten mee en bedraagt de prijs voor het hele gezelschap € 450,- all-in.

Nieuwe tochten
We kunnen ook enkele nieuwe dagtochten varen vanaf het nieuwe seizoen. Naar Vollenhove en Wijhe bijvoorbeeld. Indien je hierin bent geïnteresseerd, kan je contact met ons opnemen.

Vanaf maandag 6 mei 2020 kan het schip “de Jonathan” worden geboekt. Het seizoen zal sluiten op vrijdag 27 september 2020. Vertrek 4-daagse vaartochten vanaf maandag 11.00 in de thuishaven Hasselt.
Vanaf 09.30 uur kunnen de gasten inchecken. Tijdens de geplande vaarroute zal er worden aangelegd in verschillende plaatsen. Hier is dan ook tijd om deze plaatsen te bezoeken. Per aanlegplaats is voor je in kaart gebracht wat de bezienswaardigheden zijn. Uiteraard ben je als gast volledig vrij in de activiteit die je aan wal wilt ondernemen. Als je daar hulp bij nodig hebt geef dat dan van te voren door. Op donderdag meert het schip rond 16.00 uur weer aan in de thuishaven Hasselt en is je “wauw!” vakantie ten einde, een vakantie waar je nog vaak op terug zult kijken.

De Stichting
Het schip “de Jonathan” is in de afgelopen zeven jaar, door en met vrijwilligers, verbouwd tot een schip met ongekende mogelijkheden voor gasten met een beperking. Een schip en bemanning die de gasten en hun begeleiders een echt vakantiegevoel geven!
De vaartochten die worden georganiseerd zijn 4-daags vaartochten (maandag - donderdag) en een wekelijkse dagtocht op vrijdag.

Het schip kan voor een 4-daagse vaartocht alleen voor gezelschappen van maximaal 12 personen (inclusief begeleiders) worden geboekt. Gezelschappen dienen hun eigen begeleiders mee te nemen. Zelf inkopen doen, je eigen “potje” koken, alles is bespreekbaar.

Het schip heeft 6 tweepersoonshutten. Iedere hut heeft een eigen was-, douche- en toiletgelegenheid.
Twee hutten zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een tillift. Benedendeks bevinden zich de salon, kombuis en toilet voor gezamenlijk gebruik. Een wasmachine en droger zijn in een aparte ruimte aanwezig. Al deze ruimten zijn van alle gemakken voorzien en rolstoeltoegankelijk via trapliften. Het bovendek is beschut tegen zon en regen, en via een traplift bereikbaar.
Indicatie tarieven 4-daagse vaartochten: Je kunt als gezelschap zelf zorgen voor het eten, drinken en koken tijdens deze tochten.

Zorg je zelf voor het eten, drinken en koken (dit is dan tevens voor de bemanning) dan bedraagt de prijs € 325,- per persoon. Verzorgt het gezelschap het ontbijt, lunch en het diner dan bedraagt de prijs € 375,- p.p. Maakt het gezelschap gebruik van een cateringbedrijf voor de warme maaltijd dan bedraagt de prijs € 400,- p.p.

Open inschrijving: 14 – 17 september 2020: Kampen - Harderwijk - Urk - Hasselt
Tijdens deze 4 daagse is het mogelijk om deze vaartocht individueel te boeken. Voor eventuele begeleiding dient u zelf zorg te dragen. De kosten bedragen € 400,- p.p.

NB: De schipper heeft de vrijheid om de route van de vaartocht op basis van weersomstandigheden te wijzigen.