stedentrip-boedapest-buitengewoonreizen
Stedentrips Boedapest informatie
Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau en telt ca. 1,7 miljoen inwoners en is daarmee ook de grootste stad van Hongarije.

Deze hippe stad wordt ook wel het “Parijs van het Noorden” genoemd en “De Parel aan de Donau”.

Boedapest heeft heel veel te bieden, zeker als je van cultuur houdt! Veel bezienswaardigheden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar het is ook gewoon een geweldige stad om heerlijke te shoppen, koffie te drinken in één van de mooie koffiehuizen of een biertje te drinken in een Ruïne bar. Deze unieke pubs zijn gevestigd in oude gebouwen die op de lijst staan om gesloopt te worden. Vaak ingericht met veel oude gekke spullen, waardoor je je ogen uitkijkt!

Boedapest staat al sinds het Romeinse tijdperk bekend om zijn geweldige warmwaterbronnen. Je moet dan ook zeker een bezoek brengen aan een Hongaars badhuis, zoals bijvoorbeeld het beroemde Géllert of Széchenyi. De badhuizen zijn vaak gevestigd in schitterende klassieke gebouwen en van binnen en van buiten geweldig om te zien! Een aantal van deze badhuizen zijn zeer goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en hebben meestal zelfs een zwembadlift.

Er wordt in Boedapest hard gewerkt aan de toegankelijkheid. Bijna alle bussen en metro’s zijn rolstoeltoegankelijk. Ook de meest bekende musea, zoals bijvoorbeeld de Hongaarse Nationale Galerie en het Museum voor schone kunsten, zijn goed toegankelijk.

Scrol verder en kies je favoriete accommodatie uit ons aanbod in Boedapest. Zit je reis er niet tussen? Wij zoeken graag een passend rolstoeltoegankelijk hotel voor je!
Buitengewoon opvallend
Weet het verschil tussen prijs en waarde
Kennis en ervaring
Advies van een expert
Vakanties voor iedereen
Maatwerk specialist

Promenade City Hotel Budapest

Bezoek Toronto
In Boedapest hebben wij het hotel Promenade City Hotel Budapest in ons aanbod. Ben je opzoek naar iets anders?

Vraag dan hier een offerte aan
Promenade City Hotel Budapest

 
Boedapest - Driesterrenhotel in het centrum vlakbij bij Donau

Weersverwachting
Boedapest
Weeronline.nl - Meer weer in Boedapestweeronline.nl Altijd jouw weer
Beoordelingen