Camping_la_nautique_strand_frankrijk
Camping la Nautique
Camping La Nautique in Narbonne is een ruime opgezette, 4-sterren familiecamping in Frankrijk met 390 plaatsen, gelegen op 15 km van de Middellandse zeekust in de zuidelijkste regio van Frankrijk, de Languedoc Roussillon.

Met de historische stad Narbonne op 5 km afstand bevindt je je op La Nautique midden in de natuur; de camping is gelegen in het hart van het beschermde natuurgebied rondom het zoutwatermeer Etang de Bages, dat met zijn rietkragen, pijnbomen, cipressen en wijngaarden een prachtige en rustgevende vakantiebestemming vormt. La Nautique biedt een compleet pakket aan faciliteiten* aan, waaronder een restaurant-bar, een snackbar, een 25-meter zwembad met glijbaan en peuterbadje, een winkel, tennisbanen, sportvelden en een activiteitenprogramma voor jong en oud.

Rolstoelvriendelijk
De hoofdweg van de camping en de toegangswegen naar de aangepaste plaatsen en accommodaties zijn verhard. Het campingterrein is grotendeels vlak, maar om bij het zwembad en het restaurant te komen moet je heuvelopwaarts. Het 25-meter zwembad is geopend van begin mei tot eind september en wordt in het voor- en najaar verwarmd door middel van zonnepanelen. Er is een tillift om gemakkelijk te water te kunnen gaan.
Op camping la Nautique zijn 4 aangepaste stacaravans te huur.

De “Helios”
Is een comfortabele stacaravan (32 m2, maximale bezetting 6 volwassenen, waarvan één rolstoelgebruiker). Via de toegangshelling en het houten, overdekte terras kom je binnen in de lichte woonkamer met een eet/zithoek en een tweepersoonsbedbank. De volledig ingerichte keuken zonder onderkastjes is voorzien van een koelkast en diepvriezer, magnetron en kookplaat.

Alle vertrekken zijn rolstoeltoegankelijk. De grote slaapkamer heeft twee losse éénpersoonsbedden, waarvan één hoog-laag bed op wielen met papegaai. De tweede slaapkamer heeft twee éénpersoonsbedden, waarvan één onderschuifbed. De badkamer is uitgerust met een douche, douchestoel, wastafel en WC met steunbeugel. Camping La Nautique beschikt over vier aangepaste Helios stacaravans.
In het sanitairgebouw op de camping is ook een doucheruimte waar een douche brancard aanwezig is en een douchestoel.
De auto kan direct naast de stacaravan geparkeerd worden. Alle verhuuraccommodaties zijn geschikt voor elk seizoen, doordat er zowel verwarming als airconditioning is.

Op aanvraag kun je gebruik maken van een doucherolstoel, een strandrolstoel en een verrijdbare, elektrische bedlift met een capaciteit van 135 kg. Ook is het mogelijk een Scootmobiel te huren. Eventuele andere hulpmiddelen kunnen op aanvraag geregeld worden. Ook kan er eventueel dagelijkse zorg geregeld worden door een lokale verpleger/verpleegster.
De camping met Nederlandse eigenaar draagt sinds 2005 het Franse kwaliteitslabel “Toerisme & Handicap” voor haar aanpaste kampeerplaatsen, verhuuraccommodaties en faciliteiten. Voor actieve families biedt La Nautique de mogelijkheid om op adem te komen en op een comfortabele manier van de zon te genieten. De De camping is geopend van 01/03 tot 31/10.

Wegen
De hoofdweg van de camping en de toegangswegen naar de aangepaste plaatsen en accommodaties zijn verhard. Het campingterrein is grotendeels vlak, maar om bij het zwembad en het restaurant te komen moet je heuvelopwaarts.
Het 25-meter zwembad is geopend van begin mei tot eind september en wordt in het voor- en najaar verwarmd door middel van zonnepanelen. Er is een tillift om gemakkelijk te water te kunnen gaan;

Strand
De stranden van Gruissan en Narbonne-Plage zijn gelegen op 15 km afstand en sommige gedeeltes ervan zijn voorzien van rolstoelbanen, zodat je met de rolstoel dicht bij de zee kunt komen. Op enkele badmeesterposten zijn strandrolstoelen beschikbaar.
In Narbonne is een groot aantal van de bezienswaardigheden in het historische stadscentrum toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
Gemiddelde reistijd: vanuit Utrecht per eigen vervoer: 13 uur

Tijdsverschil: Geen

Taal: Frans

Valuta: Euro

Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

Vaccinaties: Voor reizen naar Frankrijk zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 56,00 per nacht
Volledig aangepaste stacaravan
Tillift bij het zwembad
Strand goed rolstoeltoegankelijk, ook strandrolstoelen te huur
Foto's Camping La Nautique
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

zwembadlift
    logies   bungalow    hooglaagbed 

verzorging of verpleging
      vakantiewoning    douchestoel 


      camping    scootmobiel 


          tillift passief 


          douchebrancard 


Beoordelingen
Camping la Nautique
Weer
Weersverwachting
Narbonne
Weeronline.nl - Meer weer in Narbonneweeronline.nl Altijd jouw weer