mindervalide-hotel-Breda
Hotel Merlinde
Hotel Merlinde is een hotel dat zorg draagt en staat voor de combinatie van uitmuntende zorg en superieure gastvrijheid geïntegreerd tot een uitstekende service. Het hotel is gevestigd in een historisch pand uit de 19e eeuw en grenst aan de nieuwbouwlocatie van Stichting Elisabeth Breda. Het is een viersterren geclassificeerd hotel en beschikt over 49 comfortabele, moderne, maar toch klassiek ingerichte kamers met een warme uitstraling.

Het is een hotel voor mensen die mindervalide zijn of die het tijdelijk wat moeilijker hebben in hun leven. Denk hierbij aan mensen die herstellende zijn na een ziekenhuisopname, tijdelijke meer zorg nodig hebben of ter vervanging van de mantelzorg.
Door het unieke concept voelen de gasten zich ook echt gast. Een gast die zelf zijn eigen keuzes maakt over waar en wanneer te eten of iets te ondernemen. Daarnaast kunnen de gasten genieten in een echte hotelambiance, waar zorg op de achtergrond aanwezig is. Hulpmiddelen zijn uit het zicht en de zorgmedewerkers gaan niet in het wit gekleed. Deze prettige en hartverwarmende omgeving draagt bij aan een voorspoediger herstel. Het hotel beschikt over een professionele keuken die van elk maaltijd een feestje maakt en een flexibele en gastvrije bediening. Doordat ook de kamers schoongemaakt worden door de huishouding kan de zorg van Merlinde zich enkel alleen bezig houden met het verzorgen en verplegen van onze gasten. Dit maakt dat Merlinde naast zijn 4 sterren hotelclassificatie ook 4 sterren zorg aan zijn gasten levert.

In Hotel Merlinde waan je jezelf elke dag op vakantie en is daarom ook een ideaal adres voor zorgbehoevende mensen die toch graag zelfstandig of met hun partner op vakantie willen gaan. In de binnenstad staan veel monumenten, maar er is één monument waaraan u de stad al van verre herkend: De Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk.
Er zijn kamers van diverse afmetingen welke allen uitstekend zijn voorzien van allerlei bijzondere aspecten. Er zijn kamers voor eenpersoons gebruik maar ook grote suites (maximale bezetting 2 volwassenen) welke een grote uitstraling hebben en op alle facetten optimaal zijn vormgegeven waardoor een heus huiskamer gevoel ontstaat. Hotel Merlinde beschikt over de volgende kamertypen.

- Merlinde kamer (37x)
- Merlinde Grande (4x)
- Merlinde Suite (4x)
- Merlinde Suite Executive (4x)

Alle kamers zijn voorzien van een zorggeschikt hotelbed, bad en of douche ruimte, zithoek met fauteuils, centraal sleutelkaart systeem en koffie/thee apparatuur. Onze kamers zijn in te richten naar elke zorgbehoefte en beschikken allen over een ruime badkamer met douche. De badkamers zijn allen zeer makkelijk toegankelijk door middel van een brede schuifdeur. Ideaal voor de rollator of rolstoel.
Verder o.a. flat screen tv, centraal oproepsysteem voor zorg, een gastenkoelkast en een kluis voor de waardevolle zaken. Uiteraard zal de föhn en het douche equipement niet ontbreken. Op verzoek zijn er extra dekens beschikbaar en kan er een babybedje worden geplaatst. Een extra kussen vindt u in de kast.
Het Spanjaardsgat met de twee zevenhoekige verdedigingstorens aan het water, de Duiven- en Granaattoren, herinnert aan de tijd dat Breda in handen van de Spanjaarden was. In de oude binnenstad ligt het rustieke Begijnhof.

Breda heeft ook pronkstukken van de moderne bouwmeester Hertzberger in huis: het alom geprezen Chassé Theater en de Nieuwe Veste. Die smaakvolle combinatie van oud en nieuw treft u ook aan in het Breda’s Museum in de voormalige Chassé-kazerne.
Naast deze historie en cultuur ademt Breda bovenal de gemoedelijke Bourgondische sfeer uit die kenmerkend is voor alle oudere, zuidelijke steden waar men de ‘kunst van het genieten’ verstaat.
Bij een mooi monument hoort vanzelfsprekend een gezellig terrasje en een goed restaurant. Van harte welkom in de gezelligste stad van het Zuiden!

Breda heeft een zeer gunstige ligging ten opzichte van Antwerpen. Een bezoek aan deze stad is ook zeker de moeite waard. Wilt u in de omgeving genieten van prachtige natuur, dan is de Biesbosch absoluut een aanrader. Lekker wat drinken op een van de terrasjes met uitzicht op het water, of liever een rondvaart maken. De Biesbosch heeft u van alles te bieden.
Uiteraard zijn de receptionistes u graag van dienst en adviseren u graag bij het kiezen van een geschikte excursie.

- Bar
- Recreatieve begeleiding
- Dieet mogelijkheden
- Fitness
- Ansichtkaarten
- Krantenservice
- Restaurant
- 24-uurs zorg
- Rolstoelvriendelijk( wanneer ook mindervalide kamers/bungalows)
- Sauna
- Rooksalon
- Patio
- Internetcorner
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 90,00 per kamer per nacht
Recreatieve begeleiding & 24-uurs zorg
Wifi-internet aanwezig
Hotel in 't centrum van Breda

Foto's Hotel Merlinde
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   hotel    hooglaagbed 


    logies en ontbijt       douchestoel 


          handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Hotel Merlinde
Weer
Weersverwachting
Breda
Weeronline.nl - Meer weer in Bredaweeronline.nl Altijd jouw weer