rolstoelvriendelijk-hotel-
De Rijper Eilanden
Hotel De Rijper Eilanden' is qua architectuur karakteristiek voor deze omgeving. Het ruime en smaakvol ingerichte hotel heeft 53 kamers. Door de vele oude elementen ademt het hotel een eigen sfeer uit.
Het hotel ligt aan de rand van het prachtige dorp De Rijp. Het dorp heeft mede door de vele rijksmonumenten een beschermd stadsgezicht.

Toegankelijkheid
Het hotel is prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alles is ruim opgezet. De gangen naar de kamers zijn breed. Er zijn steunen geplaatst langs de muren in de gangen. Tevens is hier ruimte om uw scootmobiel op te laden. Er is een lift aanwezig, voorzien van een spiegel aan de achterkant. De algemene toiletten hebben allemaal beugels aan de zijkant voor extra steun. Tevens zijn er een aantal algemene toiletten compleet aangepast, dat wil zeggen: ruim, verhoogd, beugels naast het toilet en een onderrijdbare wasbak.

Faciliteiten
Receptie, grote bar met lounge, eetzaal en een theaterzaal met bar. Het hotel beschikt over verschillende bussen die gehuurd kunnen worden, waaronder een mini rolstoelbus. Deze bus is geschikt voor een chauffeur, drie personen en vier rolstoelgebruikers. Af en toe zijn er optredens in de theaterzaal.

Omgeving
In de Rijp, met haar geweldig gerestaureerde 17e eeuwse huizen, waant u zich in vroegere tijden. Het stadshuis met de Waag, de grote kerk en de houten huisjes getuigen van een rijk en glorieus verleden. Het dorp is in de 17e eeuw rijk geworden door vis- en walvisvangst.
Het ernaast gelegen beschermde natuurgebied 'De Eilandspolder' bestaat voor een kwart uit water. Het is uniek gelegen tussen de historische dorpen Graft, De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhoorn en Driehuizen. Dit natuurgebied kan verkend worden per fiets en met de boot. Natuurlijk kunt u ook een dagje Alkmaar, Volendam of Amsterdam inplannen tijdens uw verblijf in de Rijper Eilanden.
Ga ook eens lekker koffie drinken in het dorp, bij Koffie en Lekkers, de enige horecagelegenheid in De Rijp die volledig rolstoeltoegankelijk is en over een invalide toilet beschikt.
Hotelkamers (Aangepast)
In alle 3 hotelgebouwen zijn er 17-18 kamers per verdieping (maximale bezetting 4 volwassenen). Alle kamers aan de begane grond en op de eerste verdieping hebben een deur naar terras of balkon. Op de tweede verdieping hebben 6 van de kamers een balkon.De oppervlakte van de kamers is tussen 35m2 en 45m2. De kamers zijn uitgerust met 2, 3 of 4 eenpersoonsbedden.
De boxspringbedden, van zeer hoge kwaliteit, hebben een standaardhoogte van 60cm. Wanneer u liever een bed van 45cm hoog wilt, kan dat ook geregeld worden. De bedden zijn voorzien van een dekbed. Dekens kunnen echter ook geleverd worden.

De kamers zijn ruim opgezet en standaard ingericht voor twee of drie personen. De inrichting bestaat uit twee 1-persoonsbedden, bijbehorende nachtkastjes, een zitje, een bureau en een klerenkast. De kamers beschikken over een telefoon en televisie. Aangrenzend een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De kamers op de begane grond beschikken over een eigen terras. De kamers op de eerste verdieping hebben allemaal een balkon. Op de tweede verdieping heeft de helft van de kamers een balkon. De kamers zijn voorzien van verduisteringsgordijnen.

Toegankelijkheid accommodatie
De kamers zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over brede deuren. De badkamer heeft een open douche met losse douchestoel, een verhoogd toilet met opklapbare beugels en een onderrijdbare wasbak. In de meeste kamers is een hoog-laagbed aanwezig. Op verzoek zijn ook andere hulpmiddelen gratis beschikbaar zoals tilliften, po-stoelen, papegaaien en scootmobiels.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 69,- per kamer per nacht
Wifi-internet aanwezig & Gratis parkeren
Ontbijtbuffet inbegrepen
Rolstoel toegankelijk hotel

Foto's - De Rijper Eilanden
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   hotel    hooglaagbed 


    logies en ontbijt   appartement    douchestoel 


    halfpension   aparthotel    handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving - De Rijper Eilanden
Weer
Weersverwachting
De Rijp
Weeronline.nl - Meer weer in De Rijpweeronline.nl Altijd jouw weer