vakantie-in-nederland-met-natuur
Parc Spelderholt
Parc Spelderholt is een landgoed gelegen in Beekbergen, in de schitterende natuur van de Veluwe, vlak onder Apeldoorn. De lange oprijlaan aan weerszijden omringd door hoge bomen, brengt u naar het Parc. Dit is een groot natuurterrein met prachtige gebouwen, waaronder het gastenverblijf ParcHuis. Op Parc Spelderholt werken studenten met een functiebeperking die hier in opleiding zijn voor bijvoorbeeld gastheer/vrouw of horeca-assistent. Zij doen er alles aan om van uw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken.

Toegankelijkheid
Over het terrein liggen verharde paden. Het ParcHuis is vrijwel drempelvrij. Breedte van de kamerdeuren is 102 cm en van de lift 91 cm. Het zwembad heeft een diepte van maximaal 140 cm en is toegankelijk met een badlift. Enkele fitnessapparaten zijn te gebruiken vanuit de rolstoel en werken op luchtdruk. Elke verdieping heeft voor de herkenbaarheid een andere kleurstelling. Kamernummering is ook in braille aangegeven. Parc Spelderholt heeft verschillende hulpmiddelen in huis, zoals hoog-laagbedden, tilliften, bedhekken en een douchebrancard.

Faciliteiten
Receptie/informatiebalie, zwembad (32 graden) met veel spel- en hulpvoorzieningen (o.a. badlift) en bubbelbad, fitness-/bewegingsruimte met aangepaste fitnessapparatuur, sfeervolle theaterruimte voor maximaal 120 personen met een podium en professionele licht- en geluidsvoorzieningen, prachtige snoezelruimte met de nieuwste faciliteiten, bar met lounge en gezellige woonkamer, ruim opgezet restaurant met terras en een groot dakterras met prachtig uitzicht.
Op het terrein is verder een rolstoeltoegankelijke belevingstuin, vele dieren zoals wasbeertjes, pony's, walibi's, honden, konijnen en herten, tennisbaan in het bos, midgetgolfbaan, jeu de boules baan, trampoline, bos rolstoelen, driewielfietsen, tandems, rolstoelfiets, twee menwagens (één rolstoeltoegankelijk) en een creatieve ruimte in het atelier.

Omgeving
Parc Spelderholt ligt in de schitterende natuur van Gelderland. Prachtig glooiende heuvels, brede lanen en dichte bossen. Het Parc is omgeven door een eigen bos dat bekend staat om zijn unieke paddestoelen en waar u de hoogste Mammoetboom van Nederland kunt vinden. Het eerste wat u opvalt is de zalige stilte en rust van de omgeving, zo nu en dan onderbroken door het geluid van de vele vogels. In de nabije omgeving bevinden zich Paleis Het Loo, Apenheul en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Uiteraard is de omgeving ook zeer geschikt om te wandelen en fietsen.
Parc Spelderholt is onlangs gerenoveerd. Het beschikt over 32 aangepaste 2-persoonskamers en 1 aangepaste 1-persoonskamer. Er zijn in totaal 65 bedden, bedden staan altijd apart en er zijn diverse kamers met hooglaagbedden. Er is standaard een opklapbare douchestoel aanwezig en er is een inrijdbare douche (er is een kleine drempel van 0.5 cm voor wateroverloop, deze is makkelijk te overrijden met een rolstoel). Hulpmiddelen zoals een tillift (met ¾ punts tilzak of eigen tilzak van client), hooglaagbed, rollator, rolstoel, looprek, alarm etc zijn altijd gratis.

2-persoons kamer (Aangepast)
Het ParcHuis beschikt over 32 ruime tweepersoons kamers (maximale bezetting 2 volwassenen). De kamers hebben twee 1-persoonsbedden met nachtkastjes en een kledingkast. Tevens is er een televisie, telefoon en internetaansluiting aanwezig. Iedere kamer heeft een eigen badkamer voorzien van toilet, douche en wastafel. Vrijwel alle badkamers beschikken ook over een ligbad. De meeste kamers hebben een ruim balkon.

Toegankelijkheid
De breedte van de kamerdeuren is 102 cm. De hotelkamer is ruim opgezet en biedt daardoor veel ruimte aan de rolstoelgebruiker. In de badkamer zijn er beugels bij het toilet en is er een doucheklapstoel met armleuningen aan de muur bij de open doucheruimte.

Gezinskamer (Aangepast)
Het ParcHuis beschikt over een aantal gezinskamers (maximale bezetting 4 volwassenen). Deze ruime tweepersoons geschakelde kamers zijn onder andere voorzien van een zeer goed aangepaste badkamer. De kamers beschikken over twee 1-persoonsbedden met nachtkastjes en een kledingkast. Televisie, telefoon en internetaansluiting zijn aanwezig. Een van de kamers heeft een keukenblok met watervoorziening en koelkast. Deze kamer heeft aangrenzend een kleine badkamer voorzien van toilet, douche en wastafel. De tweede slaapkamer heeft een badkamer met toilet, douche, bad en wastafel. De kamers hebben een balkon.

Toegankelijkheid
De kamers zijn zeer ruim opgezet en bieden daardoor voldoende ruimte aan de rolstoelgebruiker. De tweede badkamer heeft een hoog-laag toilet met beugels en een open doucheruimte met een opklapbare douchestoel aan de muur. Hier is het ligbad op pootjes geplaatst, waardoor de tillift ook onder het bad kan komen.
Een hooglaagbed + douchestoel is standaard aanwezig. Overige hulpmiddelen kunnen bezorgt worden.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 67,- per kamer per nacht
Vakantie in nederland met natuur
Heerlijke diner mogelijkheden in Restaurant Spelderholt
Overnachten op loopafstand Kasteel Spelderholt
Rolstoelvriendelijke vakantie in Nederland!

Parc Spelderholt
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   villa    hooglaagbed 


      bungalow    douchestoel 


      vakantiewoning    handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Parc Spelderholt
Weer
Weersverwachting
Beekbergen
Weeronline.nl - Meer weer in Beekbergenweeronline.nl Altijd jouw weer