rolstoel-aangepast-vakantiepark-arnhem
Bio-Vakantieoord
Het Bio vakantieoord is een uniek vakantiepark in Nederland. Niet alleen zijn er alle gangbare aanpassingen en hulpmiddelen te vinden. Ook de bungalows zelf zijn volledig berekend op een gezin of groep met één of meerdere complex gehandicapte kinderen. De meeste bungalows zijn zo ruim opgezet dat ook een bedlegerig kind zonder enig probleem mee doet in de huiskamer.

Ook buiten is overal aan gedacht. Alle kinderen kunnen zich vrij bewegen over het 15 hectare groot landgoed en in het omheinde BioBos. Er zijn sport en spel mogelijkheden voor de kinderen met een handicap en natuurlijk is er volop gedacht aan de broertjes en zusjes.

Faciliteiten
Recreatieruimte, zwembad, bioscoop, snoezelruimte, disco, videotheek, manege voor gehandicapten, huifkar, kinderboerderij en een multi-mediacentrum. Omgeving
Prachtige rustige, bosrijke omgeving. Geschikt voor uitstapjes naar Burgers Zoo, Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul, Paleis 't Loo, Koningin Julianatoren en het Ouwehands Dierenpark.
Toegankelijkheid
De bungalows en kampeerhuisjes zijn volledig aangepast, geschikt voor gezinnen met een gehandicapt kind en voor groepen. Op het terrein bevinden zich een zwembad met een verstelbare bodem en twee tilliften, de manege, waar uw gehandicapte kind op afspraak kan paardrijden, de kinderboerderij en de bioscoop. De bioscoop op het park is uiteraard toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor bedlegerigen. Over het gehele terrein zijn verharde paden aanwezig.

Het is ook mogelijk om een huifkartocht te boeken, want ook de rolstoel kan gewoon mee in de huifkar. Kortom een park met vele faciliteiten voor het hele gezin!
Faciliteiten
6-persoonsbungalow Tinkelbel, Bugs Bunny & Lady Marian (Aangepast)
Op Bio-Vakantieoord zijn een aantal ruime 6-persoonsbungalows te vinden. De 6-persoonsbungalows zijn gelijkvloers en geheel drempelvrij. Er zijn twee 2-persoons slaapkamers te vinden, met elk een eigen badkamer. Tevens beschikt de bungalow over twee 1-persoons slaapkamers, deze slaapkamers grenzen beide aan dezelfde badkamer. In totaal zijn er dus drie badkamers aanwezig in de bungalows. Er is een keuken en een aparte woonkamer, die beide grenzen aan een ruime hal. Alle bungalows hebben een eigen privé-terras. Er is ook nog een apart toilet aanwezig.

Toegankelijkheid
De bungalows zijn erg ruim opgezet en daarom zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Ook meerdere rolstoelgebruikers kunnen hier uitstekend terecht. Standaard zijn er twee hoog-laagbedden aanwezig in de bungalow. Deze staan in de 1-persoonskamers. Er is één badkamer waar standaard steunen aanwezig zijn bij het toilet. Bij de overige badkamers kan wel een po-stoel over het toilet geplaatst worden. Er zijn douchebrancards en douchestoelen beschikbaar. Wasbakken zijn onderrijdbaar. Bio-Vakantieoord beschikt over vele hulpmiddelen. U kunt bij uw boeking aangegeven welke hulpmiddelen u nodig heeft.

6-persoons gezinsbungalows Asterix, Idefix & Obelix (Aangepast)
Bio-Vakantieoord heeft ook een drietal 6-persoons gezinsbungalows. Deze bungalows beschikken allemaal over drie slaapkamers. Eén 2-persoonsbed, één stapelbed en twee hoog-laagbedden. Alle bungalows beschikken over een woonkamer met open keuken en een privé terras. De bungalows verschillen iets qua indeling:
Asterix: 4 slaapkamers, één met 2-persoonsbed, één met stapelbed en twee slaapkamers met elk één hoog-laagbed. Deze bungalow heeft twee badkamers en tevens een apart toilet.

Idefix: 4 slaapkamers, één met 2-persoonsbed, één met stapelbed en twee slaapkamers met elk één hoog-laagbed. Deze bungalow heeft twee badkamers en tevens een apart toilet. Obelix: 3 slaapkamers één met 2-persoonsbed, één met stapelbed en één met twee hoog-laagbedden. Deze bungalow heeft 1 badkamer en tevens een apart toilet.
Bungalows Idefix en Asterix kunnen geschakeld worden tot een 12-persoonsbungalow, de tussendeur tussen de beide bungalows wordt dan open gelaten.

Toegankelijkheid
De bungalows zijn ruim opgezet en geschikt voor rolstoelgebruikers. Standaard zijn er twee hoog-laagbedden aanwezig in de bungalow. Er is één badkamer waar standaard steunen aanwezig zijn bij het toilet. Bij de overige badkamers kan wel een po-stoel over het toilet geplaatst worden. Er zijn douchebrancards en douchestoelen beschikbaar. Wasbakken zijn onderrijdbaar.

8-persoonsbungalow Peter Pan, Woody Woodpecker & Robin Hood (Aangepast)
De 8-persoonsbungalows op Bio-Vakantieoord zijn ruim opgezet. Ze zijn gelijkvloers en geheel drempelvrij. Er zijn drie 1-persoons slaapkamers. Twee daarvan grenzen aan dezelfde badkamer. De derde 1-persoons slaapkamer deelt de badkamer met de slaapkamer voor 2 à 3 personen. Vervolgens is er nog een 2-persoons slaapkamer met een eigen douche en wastafel. Deze laatste badkamer is niet aangepast voor mindervaliden. Er zijn ruime hallen in de bungalow. Er is een apart toilet. De woonkamer met open keuken is heel ruim opgezet.

Toegankelijkheid
De bungalow is erg ruim opgezet en daardoor ook geschikt voor gebruik door meerdere rolstoelgebruikers tegelijk. Er zijn standaard vier hoog-laagbedden aanwezig. Elke 1-persoons slaapkamer beschikt over een hoog-laagbed en het vierde hoog-laagbed staat in de 2 à 3-persoons slaapkamer. Er is één badkamer waar standaard beugels bij het toilet aanwezig zijn. Douchebrancards en douchestoelen zijn op aanvraag beschikbaar. De wastafels zijn onderrijdbaar. U kunt bij uw boeking aangeven welke hulpmiddelen u nodig heeft.

12-persoons geschakelde bungalow (Aangepast)
De gezinsbungalows Asterix & Idefix kunnen geschakeld worden tot een 12-persoonsbungalow. De 12-persoonsbungalow beschikt dan over 8 slaapkamers, waarvan twee slaapkamers met een 2-persoonsbed, twee slaapkamers met een stapelbed en vier slaapkamers met elk één hoog-laagbed. De bungalow heeft vier badkamers en twee aparte toiletten. Tevens beschikt de bungalow dan over twee woonkamers, twee open keukens en twee privé terrassen.

Toegankelijkheid
De bungalow is ruim opgezet en geschikt voor rolstoelgebruikers. Standaard zijn er vier hoog-laagbedden aanwezig in de bungalow. Het is niet mogelijk om extra hoog-laagbedden in deze bungalow te plaatsen. Er zijn twee badkamers waar standaard steunen aanwezig zijn bij het toilet. Bij de overige badkamers kan wel een po-stoel over het toilet geplaatst worden. Er zijn douchebrancards en douchestoelen op aanvraag beschikbaar. Wasbakken zijn onderrijdbaar.

14-persoons geschakelde bungalow (Aangepast)
De 8-persoons- en 6-persoonsbungalows kunnen ook worden gekoppeld tot een 14-persoonsbungalow. De tussendeuren tussen beide bungalows worden dan open gezet, waardoor de bungalow ook erg geschikt is voor groepen.

De 14-persoonsbungalow beschikt dan over vijf 1-persoons slaapkamers, drie 2-persoons slaapkamers en één slaapkamer voor 2 à 3 personen. In deze grote bungalow zijn in totaal vier aangepaste badkamers aanwezig en twee gewone badkamers. De bungalow beschikt dan over een grote woonkamer met open keuken. En aan de andere kant van de bungalow bevindt zich nog een woonkamer en een keuken.

De bungalows worden als volgt geschakeld:
- De 8-persoons Peter Pan & de 6-persoons Tinkelbel
- De 8-persoons Woody Woodpecker & de 6-persoons Bugs Bunny
- De 8-peroons Robin Hood & de 6-persoons Lady Marian


Toegankelijkheid
De 14-persoonsbungalow is erg ruim opgezet. Standaard zijn er zes hoog-laagbedden aanwezig. Er zijn twee badkamers waar standaard beugels bij het toilet aanwezig zijn.
Douchebrancards en douchestoelen zijn op aanvraag beschikbaar, evenals tilliften. Bij de boeking kunt u aangeven welke hulpmiddelen u nodig heeft.
In de bungalow zijn veelal schuifdeuren aanwezig naar slaapkamers en badkamers.

Toegankelijkheid
De appartementen zijn drempelvrij en beschikken over brede deuren. Elk appartement is voorzien van een oprit die de entree vergemakkelijkt. Het toilet is verhoogd en de douche is ruim. Er zijn beugels in de badkamer en bij het toilet aanwezig.
Overige hulpmiddelen zoals een douchestoel, hoog-laagbed en tillift kunnen op aanvraag geregeld worden.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 570,- voor een midweek
Volledig aangepaste bungalows en kampeerhuisjes
Aangepaste speeltoestellen op het park
Leuke kinderboerderij
Manege in t Bio Bos

Foto's Bio-Vakantieoord
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   villa    hooglaagbed 


      bungalow    douchestoel 


          handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


          douchebrancard 


Beoordelingen
Omgeving Bio-Vakantieoord
Weer
Weersverwachting
Arnhem
Weeronline.nl - Meer weer in Arnhemweeronline.nl Altijd jouw weer