rolstoelvriendelijke-groeps-woning-nederland
Imminkhoeve
Aangepaste vakantie accommodaties op maat! Imminkhoeve verzorgt al 44 jaar aangepaste vakanties in Lemele. De volledig aangepaste groepsaccommodaties en het sfeervolle rolstoelvriendelijke hotel zijn geschikt voor iedereen die extra zorg en aandacht tijdens de vakantie nodig heeft. Of u nu alleen, samen met uw partner, familie of met een groep wilt komen, iedereen is welkom!
De Imminkhoeve ligt vlakbij Ommen, in het schitterende Overijsselse Vechtdal, een gebied vol heidevelden, mooie dorpjes, zandverstuivingen, landgoederen en bossen.

Samen op vakantie met zorg en aandacht!
Imminkhoeve gelooft in een plek waar ieder mens uniek en welkom is, waar iedereen zichzelf kan zijn en samen plezier en ontspanning kan beleven. In een prachtige omgeving waar u blij van wordt, nieuwe mensen ontmoet en indien nodig extra zorg en aandacht tijdens uw vakantie ontvangt

Tijdens uw vakantie heerlijk genieten van lekker eten? De koks van Imminkhoeve besteden veel aandacht aan lekker en gezond eten. Zij maken gebruik van streek en seizoensgebonden producten zodat ze u afwisselende en smaakvolle gerechten kunnen serveren. Voorafgaand aan uw verblijf kunt u kiezen uit logies en ontbijt, halfpension of volpension. Vanzelfsprekend zijn de koks bekend met de vele verschillende diëten.

Naast de aangepaste groepsaccommodaties en het zorghotel, zijn ook de faciliteiten volledig toegankelijk.
Voor een gezellige lunch of een heerlijk diner bent u welkom in het Grand Café in het Landhuis of op het belevingsterras. Het Grand Café is geschikt voor meerdere rolstoelen.

Vakantiefaciliteiten:
- Ruime receptie zonder drempels
- Snoezelruimte 100 m2
- Snoezelbadkamer in het Landhuis en Hallehuis
- Grand Café, toegankelijk voor meerdere rolstoelgebruikers
- Souvenirwinkel zonder drempel
- Rolpad van 4.3 km
- Rolbakfiets
- Rolstoelfiets
- Duofiets
- Tandem
- Rolstoelbusje
- Jeu des Boules baan
- Toegankelijke speeltuin
De Imminkhoeve bestaat uit het Landhuis hotel en een aantal groepsaccommodaties.
Het hotel wordt gebruikt voor groepen maar tijdens de individuele weken bent u als individuele gast van ook harte welkom in het Landhuis. Geniet tijdens deze bijzondere weken samen met uw partner, gezin, kennis of gewoon alleen van een heerlijk verzorgde vakantie. Indien nodig regelen wij professionele verzorging en/of verpleging op maat in samenwerking met Zonnehuisgroep IJssel-vecht uit Zwolle.

Landhuis: vijfsterrenhotel
Aan de voet van de Lemelerberg in Lemele ligt het Landhuis van Imminkhoeve. Ondanks dat het hotel, de kamers en de omgeving volledig zijn aangepast voor rolstoelgebruikers, straalt het gezelligheid en rust uit. De aangepaste hotelkamers, variërend van 1-persoonskamers tot familiekamers, zijn voorzien van een aangepaste badkamer, een modern alarm zorg systeem en indien gewenst een hoog-laag bed. Hotel is te boeken tussen 19-25 mei 2018 en 7-17 september.

De sfeervolle lounge van het Landhuis is voorzien van een knusse haard met diverse zitjes en twee grote glazen liften die uitkijken op de lounge. Naast de lounge beschikt het Landhuis over een restaurant en een eigen Grand Café met een belevingsterras buiten.

Aangepaste groepsaccommodaties:
Voor groepsvakanties bent u van harte welkom in één van de huiselijke groepsaccommodaties in Lemele. Of vier een gezellig familieweekend in één van de pittoreske vakantiehuisjes. Alle groepsaccommodaties zijn volledig aangepast.
Zes van de acht groepsaccommodaties liggen in Lemele aan de voet van de prachtige Lemelerberg.

Hallehuis (maximale bezetting 41 volwassenen)
Deze sfeervolle vrijstaande Saksische herenboerderij in Lemele heeft een eigen parkeerplaats, is voorzien van een afsluitbare tuin en is geschikt voor groepsvakanties met 24 tot 41 personen. De sfeervolle open haard en comfortabele banken geven het Hallehuis een Engelse uitstraling. Op het grote, overdekte terras op het zuiden is het ook heerlijk toeven wanneer de zon niet schijnt. De kamers op de begane grond zijn volledig aangepast en voorzien van hooglaagbedden en aangepaste badkamers. In de volledig uitgeruste keuken is het mogelijk om zelf de warme maaltijd klaar te maken.

Schaapskooi (maximale bezetting 16 volwassenen)
Deze volledig aangepaste groepsaccommodatie, gelegen in Lemele, straalt een typisch Sallandse sfeer uit en is geschikt voor 8 tot maximaal 16 personen. Naast een ruime entree, een huiselijke woonkamer met open keuken, heeft de Schaapskooi een deels overdekt terras op het zuiden dat geheel is af te sluiten.

Voorhuis (maximale bezetting 13 volwassenen)
Het volledig rolstoeltoegankelijke 'Voorhuis' in Lemele, is een sfeervolle Saksische herenboerderij en is geschikt voor kleine groepen van 8 tot maximaal 16 personen. Het voorhuis heeft een eigen parkeerplaats en is bovendien voorzien van diverse technische snufjes, zoals een in hoogte verstelbaar toilet en automatische verlichting. De verdieping is bereikbaar middels een rolstoeltoegankelijke lift.

Familiehuis Brink (maximale bezetting 11 volwassenen) Vakantiehuis
Samen er even tussen uit met opa en oma en de (klein)kinderen of bijkletsen met een groep vrienden? De Brink, gelegen op het park van Imminkhoeve is een sfeervol familiehuis waar u eenvoudig met een rollator of rolstoel beweegt. De Brink beschikt over 8 slaapkamers, waaronder een gezellige kinderkamer en is geschikt voor maximaal 10 personen. Uniek aan de Brink zijn de slaapkamers op begane grond die ieder over een eigen rolstoelvriendelijke badkamer en toilet beschikken. Op de bovenverdieping zijn alle kamers voorzien van een eigen douche en wastafel. Kortom, veel ruimte, comfort en privacy.

Opkamer (maximale bezetting 12 volwassenen)
Het familiehuis heeft totaal 8 slaapkamers en is geschikt voor 8 tot 12 personen. Op de beneden verdieping zijn drie slaapkamers volledig aangepast en geschikt voor rolstoelgebruikers. De overige vijf slaapkamers op de bovenverdieping zijn niet aangepast. De opkamer is voorzien van een plafondlift.

Naast de standaard voorzieningen, zoals het zorgsysteem, brede deuren, aangepaste badkamers en hooglaagbedden, biedt de Imminkhoeve ook de mogelijkheid om hulpmiddelen voor u te regelen. Daarnaast kan het voorkomen dat u tijdens uw vakantie verzorging of verpleging nodig heeft. Wij nemen in samenwerking met Zonnehuisgroep IJssel-vecht, de zorg graag uit handen.

Al onze accommodaties zijn standaard voorzien van de volgende voorzieningen:
- Zorgalarmsysteem
- Brede deuren zonder drempel
- Hooglaagbedden (pomp- en elektrische bedden)
- Badkamer met aangepast toilet, spiegels en douchestoel
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 89,00 per persoon per nacht
Volledige aangepast hotel en groepsaccommodaties
Zeer sfeervol in schitterende omgeving
Veel hulpmiddelen aanwezig of te huur

Foto's Imminkhoeve
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   hotel    hooglaagbed 


    logies en ontbijt   appartement    douchestoel 


    halfpension   villa    handbewogen rolstoel 


    volpension   bungalow    tillift passief 


      vakantiewoning    toiletverhoger 


      aparthotel    rollator 


      huis    antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Imminkhoeve
Weer
Weersverwachting
Lemele
Weeronline.nl - Meer weer in Lemeleweeronline.nl Altijd jouw weer