aangepaste-vakantiewoningen-in-nederland
Zwieseborg
Wilt u op vakantie in het mooie Vechtdal? Alleen, samen met partner, gezin, familie en/of vrienden?
En heeft u tijdens uw vakantie zorg of begeleiding nodig?
Ook dan kunt u terecht bij Landhoeve Zwieseborg.

Landhoeve Zwieseborg biedt sinds juli 2007 recreatieve mogelijkheden aan recreanten met en zonder zorgbehoefte. De monumentale landhoeve beschikt over een hotel, camping, restaurant, logeerhuis en kinderboerderij. In het hotel zijn zeven (aangepaste) luxe hotelkamers aanwezig. Gasten die tijdens hun vakantie aangewezen zijn op zorg, krijgen dit van professioneel zorgpersoneel. Als het nodig is zelfs 24 uur per dag! Want bij De Zwieseborg wordt Zorg Recreatie.

Landhoeve Zwieseborg biedt niet alleen de mogelijkheid om samen met familie, vrienden of partner op vakantie te gaan, maar men kan ook alleen vakantie houden. We bieden hulp bij uw dagelijkse zorg, op bepaalde tijdstippen, of (een deel van) de dag en/of nacht. Ook kunnen we ondersteuning en begeleiding bieden tijdens uw vakantie om een uitstapje of wandeling te maken. Hiervoor is zorgpersoneel beschikbaar en er is een groep vrijwilligers die het leuk vinden om ergens met u naar toe te gaan, een praatje te maken of een spelletje te doen. Zij werken er graag aan mee om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
Landhoeve Zwieseborg beschikt over vijf luxe hotelkamers en twee comfort kamers. Voor mensen met een zorgvraag zijn er aangepaste kamers met een hoog-laagbed (twee kamers hebben zelfs een tweepersoons hoog-laagbed), aangepast sanitair en mogelijkheid tot gebruik van het uitluistersysteem. Tevens kunt u (eventueel met hulp van een zorgverlener) gebruik maken van een uitgebreide aangepaste badkamer, met aangepast bad of douchebrancard. Een plafondlift of een verrijdbare tillift kan daarbij als hulpmiddel gebruikt worden.

Elke kamer beschikt daarnaast over een eethoek, een pantry (met o.a. een koelkast, een senseo en een waterkoker) en een grote badkamer. De luxe kamers zijn extra ruim en hebben naast de eethoek ook een zitje op de kamer.
Verder beschikken de kamers over draadloos internet. Het gebruik van de verbinding is gratis.

Ondanks alle moderne toepassingen stralen de aangepaste kamers bijzonder veel sfeer uit. Tevens is er een woonkamer aanwezig, die in oude historische staat is hersteld. Hier heeft u de mogelijkheid te ontspannen en met elkaar te praten. Het monumentale wonen van weleer wordt waargemaakt met oude houten balken en een mooie tegelvloer.
De mogelijkheid om als zorgvrager alleen op vakantie te gaan, biedt mantelzorgers de gelegenheid om even tijd voor zichzelf te hebben. Omdat mantelzorgers een grote verantwoordelijkheid voelen voor de mensen die ze verzorgen, stellen ze eisen aan een logeeradres voor hen. De Zwieseborg is een adres waar mensen met een zorgvraag graag naar toe gaan en waar de mantelzorger de zorg met een gerust hart uit handen geeft. Thuisorganisatie Carinova kan deze zorg op professionele basis uitvoeren. Uiteraard is het ook mogelijk dat de mantelzorger meegaat op vakantie. Men kan er dan voor kiezen om de zorg zelf op zich te nemen. Natuurlijk is het dan ook mogelijk om daarnaast de professionele zorgverlening van Carinova in te schakelen, zodat de mantelzorger minder belast wordt.

De Zwieseborg vindt integratie van mensen met een handicap erg belangrijk. Daarom is de landhoeve open voor iedereen. Niet alleen voor mensen met een zorgbehoefte, maar ook voor bezoekers die een kopje koffie willen drinken of iets willen eten. En .... voor kinderen die samen met klasgenootjes, opa’s, oma’s of hun ouders een bezoekje willen brengen aan de kinderboerderij of willen spelen op de (aangepaste) speeltoestellen. De Zwieseborg is een plek waar mensen met en zonder beperking elkaar op een natuurlijke manier kunnen ontmoeten. Zo werken er op de landhoeve
ongeveer 30 mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken o.a. in de kinderboerderij, de schoonmaakdienst en in het restaurant.

Landhoeve De Zwieseborg ligt op een prachtige plek aan de oever van de Overijsselse rivier de Vecht. De monumentale landhoeve is een vakantie- en recreatieboerderij waar families met een gehandicapt familielid gedurende het hele jaar samen op vakantie kunnen gaan. De hoeve heeft aangepaste kamers voor gehandicapten, hotelkamers, een camping, 't Bakhuus, een kinderboerderij en (aangepaste) speeltoestellen. Op de Zwieseborg werken ongeveer 30 mensen met een arbeidshandicap. De Zwieseborg ligt midden in een toeristische omgeving en is toegankelijk voor recreanten met en zonder handicap. De unieke ligging van de Zwieseborg komt naar voren in de inrichting van het erf. De oude boomgaard is in ere hersteld, waardoor het unieke 19e eeuwse karakter behouden blijft.

De dierenweides zijn rolstoeltoegankelijk en alle paden zijn drempelvrij. De landhoeve is speciaal opgezet om mensen met een handicap te kunnen ontvangen.

De Landhoeve biedt:
- Een hotel met ruime hotelkamers, waarvan enkele geheel aangepast.
- Een uniek gelegen en ruim opgezette camping, met een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw.
- Een aangepaste groepsaccommodatie die tevens gebruikt wordt als logeerhuis.
- Een kinderboerderij met o.a. geiten, schapen, konijnen, cavia’s en pony’s.
- Verschillende vergaderlocaties en mogelijkheden voor bijeenkomsten en feestjes.
- Schoonheidsverzorging, o.a. massage, lichaamspakking en cosmetische verzorging.
- Een restaurant waar gasten terecht kunnen voor een drankje, lunch of diner.

Alle kampeerplekken zijn voorzien van een eigen CAI, stroom- en watertoevoer. Ook is er een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Het bijzondere van deze camping is de combinatie die u kunt maken met de zorgkamers van De Zwieseborg. Terwijl uw gehandicapte familielid volledig verzorgd kan worden in een van de aangepaste logeerkamers in de boerderij, is de camping úw plek om te ontspannen en te genieten van rust en vrijheid.

Hotel- of campinggasten die zorg nodig hebben kunnen ervoor kiezen om samen met hun familie te komen of alleen. Personeel van De Zwieseborg geeft in overleg met de gasten en hun familie (verpleegkundige) zorg aan o.a. mensen met een verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking, dementerenden, ALS-patienten, hartpatienten en CVA-patienten.
Bij een verblijf op De Zwieseborg ligt de nadruk op recreatie en ontspanning voor de gasten. Maar een bezoek aan De Zwieseborg (en even de zorg uit handen geven) betekent ook ontlasten van het thuisfront. Partners, ouders en kinderen krijgen de mogelijkheid om tijdens een logeerperiode even tijd voor zichzelf en voor de andere familieleden vrij te maken.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 69,50 per nacht
Grenst aan de rivier de Vecht
Kinderboerderij aanwezig
Mogelijkheid tot lunchpakket aanwezig

Foto's Zwieseborg
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies en ontbijt   hotel    hooglaagbed 


    halfpension   appartement    douchestoel 


      aparthotel    handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


          douchebrancard 


Beoordelingen
Omgeving Zwieseborg
Weer
Weersverwachting
Hardenberg
Weeronline.nl - Meer weer in Hardenbergweeronline.nl Altijd jouw weer