rolstoel-aangepaste-vakantie-bungalow-nederland
RCN de Roggeberg
RCN Vakantiepark de Roggeberg is een veelzijdig vakantiepark, aangelegd op een omvangrijk natuurterrein midden in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Als gast hebt u er een groot aantal faciliteiten bij de hand om uw verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Verveling krijgt bij ons geen kans! U bevindt zich in het hart van Noord Nederland.


Toegankelijkheid
Er loopt een verhard pad van het centrum van het park naar de aangepaste bungalows. De faciliteiten zijn ook toegankelijk voor de rolstoelgebruiker. Het openluchtzwembad naast het park heeft geen speciale voorzieningen voor gehandicapten.

Faciliteiten: overdekte speelplaats “Et Stoefzaand”, brasserie, brood en snack en een uitgebreide minishop in de receptie, online boodschappenservice, fossielenveld, gratis toegang tot openluchtzwembad naast het park, gratis toegang tot overdekt zwembad in de omgeving, wasserette, recreatiezaal, sportveld, speeltuinen, tennisbaan, speeltoestellen verspreid over het terrein, jeu-de-boulesbaan, nieuw waterspeelparadijs in 2020, fietsverhuur, skelterverhuur, tafeltennis, pannakooi, multifunctionele sportplek, beachvolleybalveld, klimtoren, midgetgolf, internet in de bungalow voor 1 device gratis (meer kan bijgekocht worden). Gratis internet in de brasserie. Faciliteiten zijn buiten het kampeerseizoen beperkt geopend. Kinderen van 3 t/m 10 jaar krijgen een Kruimelpadpas waarmee ze kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten.

Even helemaal niks?
Een dag even helemaal niks? Niet in de keuken staan? Dan kunt u zich laten verwennen in het sfeervolle restaurant voor een kop koffie, een zalig ontbijt, een lekkere lunch of een smakelijk diner. Geniet ook elke de ochtend van verse broodjes en de ochtendkrant. Daarnaast is er voor de vlugge hap een snackbar.
6L - 6-persoonsbungalow de Dobbe (Aangepast)
Deze gelijkvloerse 4-kamerbungalow (maximale bezetting 6 volwassenen) heeft drie 2-persoons slaapkamers. Elke slaapkamer heeft twee 1-persoonsbedden en een eigen wasbak met spiegel. De badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel. Er is tevens een apart toilet in de bungalow. De bungalow beschikt over een open keuken met eettafel. In het woongedeelte is een houtkachel of open haard geplaatst. In de aangepaste bungalows zijn huisdieren toegestaan.

Toegankelijkheid
De aangepast bungalows hebben één slaapkamer met een brede deur en één slaapkamer met een schuifdeur. In deze laatste slaapkamer is standaard een hoog-laagbed, voorzien van onrusthekken en papegaai, geplaatst. Ook is in deze slaapkamer een onderrijdbare wasbak. Kantelbare spiegel eruit.
De badkamer is ook te bereiken via een schuifdeur. In de badkamer zijn beugels naast het verhoogde toilet en een beugel bij de douche geplaatst, tevens is er een doucheklapstoel aan de muur bevestigd. Ook hier is een onderrijdbare wasbak met zwenkkraan. Kantelbare spiegel eruit. Er is een alarmkoord langs de grond aanwezig, welke in de gehele bungalow te horen is.

De keuken/woonkamer is te betreden via een schuifdeur. Het aanrechtblad is gedeeltelijk onderrijdbaar en de koelkast zit op rolstoelhoogte (grijphoogte). Deze bungalow is ook zonder aanpassingen te boeken.
RCN de Roggeberg ligt 2 kilometer van Appelscha, aan de rand van het nationaal park "Het Drents Friese Wold". In dit ongerepte natuurgebied kunt u eindeloos wandelen en fietsen. Wat dacht u van het verharde bosbergpad, u kunt dan gelijk de Bosbergtoren bezoeken. Lift is aanwezig. Een bijzondere belevenis is een tocht over het Aekinger Zand, een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Leuk te combineren met het verharde belevingspad bij het bezoekerscentrum van het Drents Friese Wold. In Friesland kunt u het merengebied bezoek en oude Zuiderzeestadjes als Stavoren, Hindeloopen, Workum en Makkum.

Ook Giethoorn en het nabij gelegen natuurgebied De Weerribben zijn een trip waard. De oude cultuur van Drenthe ontdekt u in dorpjes als Orvelte, Westerbork, Diever en Dwingeloo. Wildlands Adventure Zoo Emmen en speelpark Duinen Zathe in Appelscha zijn prima te bereiken vanaf RCN de Roggeberg.

Cultuur snuiven in de steden van Noord Nederland, u bent binnen 30 minuten in Groningen, Leeuwarden (culturele hoofdstad 2018) en Assen met elk een prachtig museum.
Buitengewoon opvallend
Rolstoelaangepaste bungalows
Bungalows in 2017 volledig vernieuwd
Park grenst direct aan Nationaal Park Drents-Friese Wold
Foto's RCN de Roggeberg
RCN de Roggeberg - Ingang
RCN de Roggeberg - Animatie
RCN de Roggeberg - Overdekte speelplaats
RCN de Roggeberg - Van boven
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Accommodatie
RCN de Roggeberg - Bakkerij
RCN de Roggeberg - Indoor spleetuin
RCN de Roggeberg - Midgetgolfen
RCN de Roggeberg - Omgeving bostoren
RCN de Roggeberg - Pizzaterras
RCN de Roggeberg - Terras
Zwembad
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

verzorging of verpleging
    logies   bungalow    hooglaagbed 


      vakantiewoning    douchestoel 


          handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving RCN de Roggeberg
Weer
Weersverwachting
Appelscha
Weeronline.nl - Meer weer in Appelschaweeronline.nl Altijd jouw weer