rolstoelvriendelijke-vakanties-in-europa
Sirens Resort - vasteland Griekenland
Skaloma is een heel klein kustdorpje aan de Golf van Korinthe. Behalve de zee en het ruige kustlandschap toont het er vooral rustiek en kost het geen enkele moeite er volledig tot ontspanning te komen.
Rustig is het hier trouwens niet altijd geweest; diverse ruïnes als de Hera-tempel (Heraion) of Apollotempel te Korinthe getuigen van een enerverend verleden en zijn thans interessante bestemmingen voor dagtochten. Op 20 minuten rijden ligt de middelgrote stad Loutraki en zelfs Athene is niet veel verder dan een uur rijden.
Sirens Resort bestaat uit 3 verschillende types in grootte volledig rolstoeltoegankelijke en compleet ingerichte appartementen. Ze hebben een eigen opgang, een verhoogd bed, een moderne keuken, airconditioning, balkon en een open haard.
De badkamer heeft een onderrijdbare douche, een verhoogd toilet met horizontale en verticale steunen.

Aangezien de appartementen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken inclusief koelkast, oven, koffiezetter, waterkoker en alle verdere benodigdheden worden er geen maaltijden meer verstrekt door het Sirens Resort. Verder is het ook mogelijk om maaltijden te bestellen bij het lokale restaurant. Deze worden gratis bezorgd. Er is ook een gratis bezorgservice van boodschappen voor alle gasten die niet over een auto beschikken.
Oude beschavingen staan er over het algemeen niet om bekend dat ze erg rolstoeltoegankelijk zijn. Het Griekse vasteland is sinds de oudheid echter met de vaart der volkeren meegegaan en een moderne Europese regio geworden.
De Olympische Spelen - en in het verlengde daarvan de Paralympics - hebben verder gezorgd voor grote verbeteringen aan het wegennet, aan accommodaties en aan voorzieningen. Tegelijkertijd is Griekenland authentiek gebleven. Het land is een paradijs voor cultuur- en natuurliefhebbers terwijl de veelheid aan restaurants, cafés en terrassen minstens zo aantrekkelijk wordt gevonden. Degene die verder zoekt naar sportief vertier kan hier zijn hart ophalen, vooral op (of onder) water.

In Skaloma bevindt zich Sirens Resort, een klein appartementencomplex dat speciaal bestemd is voor mensen met een lichamelijke handicap. De naam Sirens is ontleend aan de zogenoemde Sirenen, mythische halfgodinnen die met hun gezang de zeelieden lokten om ze navolgend niet meer te laten vertrekken. Die naam wordt op deze bestemming eer aangedaan, zij het dat het willen blijven hier vrijwillig gebeurt!

Verder is de tuin voorzien van geplaveide wandelpaden en is er een BBQ-ruimte voor gezamenlijk gebruik. Aan de buitenkant is er de mogelijkheid om met de rolstoel het water in te gaan. Er is een speciaal gebouwde rolstoel gratis beschikbaar zodat men via de in de zee lopende pier het water in kan.

Het resort ligt heerlijk rustig maar daardoor wel wat afgelegen, dus een auto is aan te raden!
- Gemiddelde reistijd: Vlucht 3:00 (Athene), transfer 1:30

- Tijdsverschil: 1 uur later

- Taal: In Griekenland wordt modern Grieks gesproken. Veel geschreven uitingen zijn in het Grieks, hoewel het Latijnse schrift ook steeds vaker gebruikt wordt. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels.

- Valuta: De monetaire eenheid in Griekenland is de euro (€). Andere valuta zoals de Amerikaanse dollar en het Britse pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden. Geld pinnen is op heel veel plekken mogelijk. Houd er rekening mee dat de geldautomaten gedurende het weekend vrijwel nooit aangevuld worden, waardoor geldautomaten leeg kunnen zijn als je wat later in het weekend geld op wilt nemen.
Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in restaurants, hotels en winkels in de toeristische gebieden.

- Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

- Vaccinaties: De gezondheidszorg in heel Griekenland staat op een lager niveau dan u in Nederland gewend bent. In ernstige gevallen is het raadzaam om (indien mogelijk) zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren om daar behandeld te worden. Mogelijk dat u hiervoor een (aanvullende) reisverzekering voor nodig heeft. Voor kleine kwaaltjes kunt u rechtstreeks naar de apotheek (Farmakion) in plaats van naar een huisarts. Veel geneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar. Voor huisarts- en ziekenhuisbezoek dient ene bewijs overlegd te worden van uw ziektekostenverzekering.

Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij u uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.
Buitengewoon opvallend
Vanaf € 553,- p.p.
Gerenoveerde appartementen
Ideaal voor rolstoelers die van zwemmen in zee houden
Prachtige locatie
Foto's Sirens Resort
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
    logies   appartement    hooglaagbed 


          douchestoel 


          handbewogen rolstoel 


          elektrische rolstoel 


          scootmobiel 


          tillift passief 


          toiletverhoger 


          rollator 


          antidecubitusmatras 


Beoordelingen
Omgeving Sirens Resort
Weer
Weersverwachting
Loutraki-Perachora
Weeronline.nl - Meer weer in Loutraki-Perachoraweeronline.nl Altijd jouw weer