accessible-vacation-sweden
Stuga in Zweeds Lapland
Verblijf in het hart van Zweeds Lapland in de prachtige natuur omgeven door rust en ruimte. ’s Ochtends wakker worden terwijl de hazen en rendieren voor het huis rondscharrelen.

’s Winters wanneer het landschap is veranderd in een magisch winterwonderland, worden er husky sledetochten gemaakt.
Uiteraard vergt dit wel wat van de flexibiliteit, wanneer je in de slee kan worden getild door een begeleider, kan de rit beginnen!
De sleden zij voorzien van een dicht te ritsen canvashoes, zodat de armen en benen veilig binnen boord blijven en met diverse kussens, rendierenhuiden en de beschikbaar gestelde sneeuwoveralls, wordt de rit zo comfortabel mogelijk uitgevoerd.

Het blijft natuurlijk een hobbelige, maar fantastische ervaring om voortgetrokken door 16 honden over sneeuw en ijs te suizen!

’s Zomers kan de kennel ook in een rolstoel worden bezocht en kan je kennis maken met de honden en het is mogelijk om wandeltochten te maken onder begeleiding van de ervaren eigenaren. In het dorp verderop is een rolstoeltoegankelijk wilderniscentrum met een tentoonstelling van de regionale wilde (opgezette) dieren en kan je binnen bij het haardvuur een heerlijke wildernislunch nuttigen. Verderop in de regio is het mogelijk om een tocht te maken met een rolstoelaangepast vlot met elektromotor.
Aan de bosrand gelegen vrijstaand rolstoelaangepast typisch Zweeds huis met uitzicht over de velden en in de verte een meer. Er is een ruime aangepaste badkamer met onderrijdbare wastafel, ruime inrijdouche met beugel, toilet met 2 beugels, goed uitgeruste keuken, knusse woonkamer met tweepersoons-sofabankbed, een apart standaard toilet en tweepersoonsslaapkamer.
Beneden is nog slaapruimte voor 3 personen (stapelbedden). Er is een ruime oprijhelling naar het huis en een oprijplaat naar het terras aan de buitenzijde.

Achter het huis ligt nog een standaard vijfpersoonschalet, voor het huis een kleine (niet aangepaste) houten sauna.
De zeer gastvrije eigenaren wonen 500 meter verderop en hebben een huskykennel met 30 husky’s (die je niet hoort, ziet of ruikt).
Er is ook nog een klein guesthouse met 3 kamers naast het huis van de eigenaren.

Deze bestemming is alleen geschikt voor de flexibele en avontuurlijke (hand)rolstoeler. De omgeving van het huis is gras en de wegen zijn harde grindpaden.

Zomer 2018 kunnen we rechtstreekse vluchten naar Skellefteå in Noord-Zweden aanbieden, vanaf 06 juni t/m 12 september 2018, één keer in de week op woensdag vanaf Rotterdam.

Vliegen kan ook met overstap in bijvoorbeeld Stockholm, de doorvlucht is met een kleiner toestel waar geen grote rolstoelen op mee kunnen. Het vervoer ter plaatse zoals de transfers en in de omgeving kan alleen met een standaard huurauto.
Met de auto vanuit Nederland bijvoorbeeld in combinatie met een verblijf in Denemarken of Zuid-Zweden.

Tip: Rij dan bijvoorbeeld door naar Noorwegen en vaar een stuk mee met de Hurtigruten met verblijf aan boord in de rolstoelaangepaste hut!
Gemiddelde reistijd vanaf Utrecht:
Auto 24:00 uur (Op deze route maak je een overtocht per veerboot)
Vlucht Amsterdam - Stockholm - Lycksele 6:00, transfer per huurauto 1:30 uur

Tijdsverschil: Geen

Taal: Zweeds en Nederlands

Valuta: Euro

Geldigheid paspoort: Je paspoort/identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

Vaccinaties: Voor reizen naar Zweden zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Buitengewoon opvallend
Huskytochten & hondensleetochten - Huskykennel met 30 husky’s
Rolstoelvriendelijke vakantiewoning
Alleen voor de flexibele en avontuurlijke (hand)rolstoeler
Rustig gelegen midden in de natuur
Foto's Stuga in Zweeds Lapland
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

vraag onze medewerkers voor meer informatie
    logies   vakantiewoning  vraag onze medewerkers voor meer informatie 


      huis 


           


Beoordelingen
Omgeving Stuga in Zweeds Lapland
Weer
Weersverwachting
Svansele
Weeronline.nl - Meer weer in Svanseleweeronline.nl Altijd jouw weer