Rondreis Kenia op maat

Overzicht

Buitengewoon Opvallend!

 1. Kenia en/of Tanzania
 2. Nederlands aanspreekpunt
 3. Verblijf in prachtige lodges

Voorzieningen & Opties

Algemeen Verblijfsbasis Type Accommodatie Hulpmiddelen te huur
 • zwembadlift
 • inloop in het zwembad
 • rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
 • huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chauffeur
 • verzorging of verpleging
 • logies
 • logies en ontbijt
 • halfpension
 • volpension
 • all inclusive
 • hotel
 • appartement
 • villa
 • bungalow
 • vakantiewoning
 • camping
 • hut (cruise)
 • aparthotel
 • huis
 • hooglaagbed
 • douchestoel
 • handbewogen rolstoel
 • electrische rolstoel
 • scootmobiel
 • tillift passief
 • toiletverhoger
 • rollator
 • antidecubitusmatras
 • douchebrancard
Reizen is altijd een avontuur en dit geld zeker voor mensen met een handicap of beperking!
Wij geven u echter de mogelijkheid naar Afrika te reizen en volop te genieten van een safari en/of strandvakantie. Afhankelijk van uw wensen, mogelijkheden en budget stellen wij samen met onze lokale agent een geschikt programma samen.

Stel zelf uw programma samen, kies uw eigen bestemmingen, beslis zelf hoe u wilt reizen en hoe lang u in elk gebied wilt verblijven.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft budget, accommodaties en activiteiten.
Met onze gespecialiseerde reizen bieden wij ook reizigers met een handicap, en reizigers die wat extra hulp nodig hebben, de mogelijkheid om in vrijheid naar Afrika te reizen.

Wij werken samen met een Keniaanse reisorganisatie, die wordt geleid door een team van vier personen met de Keniaanse en één persoon met de Nederlandse nationaliteit.
Dankzij hun kennis en ervaring met het land kunnen zij u een reisprogramma op maat aanbieden.

Kenia is het land van de Safari. Al gedurende meer dan honderd jaar wordt Kenia bezocht door avonturiers en romantici vanuit de hele wereld. Dit is het gebied van de vele bekende verhalen uit de geschiedenis. Tot op de dag van vandaag leeft het mysterie van de safari. De romantiek van een zonsondergang, avonden rond het kampvuur en nachten onder tentdoek, met het brullen van een leeuw in de verte, kunnen in Kenia nog steeds worden beleefd.
De aantrekkingskracht van Kenia heeft altijd gelegen in de variatie in landschap, wilde dieren, culturen en avontuur. Geen enkel ander Afrikaans land heeft u binnen zijn grenzen zoveel te bieden. U vindt hier besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte savannen, witte stranden en tropische regenwouden, gigantische kuddes olifanten en groepen flamingo’s, nomadische stammen en dhow zeilers, en nog veel en veel meer.
Aan deze grote variëteit binnen één land heeft Kenia haar naam als land van de safari te danken. Met zoveel keuzemogelijkheden is Kenia de perfecte vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger.
Dit zijn enkele van onze belangrijkste gebied highlights en safari's:
- West Kenia
- Noord Kenia
- Masai Mara
- De keniaanse kust
- Centraal Kenia en de Great Rift Valley
- Amboseli & Tsavo

Een safari in Kenia biedt u een brede keuze aan activiteiten. Behalve het ontdekken van de wildparken en reservaten per minibus of landcruiser, behoren ook een ballonvaart, wandeltocht of safari op een paard of kameel tot de mogelijkheden. In de bergen en heuvels kunnen mooie wandelingen worden gemaakt. Uitstapjes met een boot of kano en rafting zijn tevens mogelijk. De kust biedt een brede keuze aan watersporten, zoals duiken, vissen, dolfijnsafari’s en snorkelen.
Voor de golfers zijn er fantastische golfbanen, zowel aan de kust als in het binnenland. De meeste hotels en een aantal lodges beschikken over uitstekende fitness centra, tennis- en squashbanen.
Wanneer u in de cultuur van Kenia geïnteresseerd bent, bestaan er mogelijkheden om oorspronkelijk dorpjes, gemeenschapsprojecten of traditionele heilige plekken te bezoeken.

Er wordt gewerkt met een uitgebreid aantal safari lodges, camps, hotels en resorts om u de juiste accommodatie aan te kunnen bieden.
Elke accommodatie wordt persoonlijk gecontroleerd, zodat wij u correcte informatie kunnen verstrekken betreffende de toegankelijkheid van de kamers, restaurants, de algemene ruimten en stranden.

Er zijn momenteel 2 rolstoelaangepaste auto's:
- 4x4 safari jeep. Via een oprijbaan kunt u in rolstoel naar binnen gereden worden en dan eventueel over op een normale autostoel of vastgezet worden met een 4-punt locking system. - 4x4 safari minivan

In Kenia zijn er verschillende hotels/lodges/camps die geschikt zijn voor reizigers met een beperking.
Niet alle accommodaties zijn volledig aangepast. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een overzicht.
Kenia biedt een brede keus aan accommodaties, voor elk budget en elke wens.
Wij werken samen met een uitgebreid aantal safari lodges, camps, hotels en beach resorts om u de juiste accommodatie aan te kunnen bieden.
Een garantie dat de kamers en zelfs safaritenten een individuele ingang hebben kan worden gegeven. Ook een toegankelijke veranda of terras en toegankelijke en functionele faciliteiten voor gehandicapten zijn geen enkel probleem.

Inclusief:
- Privé gebruik van een aangepaste safari auto met chauffeur
- Drinkwater in de auto gedurende de safari
- Parkentree gelden
- Safaritochten ( game-drives)
- Gebruik van toilet/douche stoel

Exclusief:
- Visa ( USD 25,- per persoon, kinderen onder 18 jaar gratis)
- Drankjes
- Accommodatie aan de kust

Tijdens excursies en ook tijdens safari’s onderweg zijn er niet altijd toegankelijke toiletten beschikbaar. Voor de gasten beschikt de reisorganisatie over een speciale opklapbare toiletstoel in de auto. Deze stoel kan ook gebruikt worden als douchestoel wanneer er geen aangepaste badkamer aanwezig is.
Gemiddelde reistijd
Vlucht 8:30 uur (Nairobi of Mombasa)

Tijdsverschil
In de zomer is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later.

Taal
Swahili wordt steeds meer de internationale taal in Afrika en kan daarmee uitgroeien tot één van de belangrijkste talen ter wereld. Het merendeel van de bevolking van Kenia spreekt naast Swahili ook goed Engels. De chauffeur en gidsen die u vergezellen op de safari’s spreken Engels met u.

Valuta
Keniaanse shilling

Reisdocumenten
Voor reizen naar Kenia heeft u een geldig paspoort dat na aankomst in Kenia nog tenminste 6 maanden geldig is, een geldig retourticket, een vaccinatieboekje (indien u Kenia vanuit een van de buurlanden bezoekt) en een visum nodig.

Visum
Het visum kunt u maximaal drie maanden voor vertrek aanvragen en is na aankomst in Kenia drie maanden geldig. Een visum kunt u aanvragen bij de Keniaanse Ambassade, Nieuwe Parklaan 21, 2597 LA Den Haag, tel.: 070 3504215. De openingstijden zijn ma. t/m vrij. van 09.00-13.00 uur en van 14.00-15.00 uur. De kosten bedragen ca. € 40,- p.p. Voor de aanvraag heeft u uw paspoort, 1 pasfoto en een aanvraagformulier nodig (verkrijgbaar bij de ambassade). U kunt ook bij aankomst op de luchthaven van Nairobi en Mombasa een visum kopen. De kosten bedragen ca. USD 50. U heeft dan geen pasfoto nodig en u vult ter plaatse een aanvraagformulier in. Dit aanvraagformulier kunt u voor vertrek ook downloaden van www.magicalkenya.nl. Houdt u bij een eventuele doorverbinding naar Mombasa rekening met mogelijke wachttijden. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Let op
Wij attenderen u op het feit dat kinderen sinds 26 juni 2012 over een eigen reisdocument dienen te beschikken. Vanaf die datum kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Ook bestaande bijschrijvingen zijn vanaf 26 juni 2012 niet meer geldig.

Gezondheid en vaccinaties
Voor Kenia zijn de volgende vaccinaties aangeraden: DTP, Hepatitis A en Gele Koorts. Wanneer u doorreist vanuit een gebied waar Gele Koorts voorkomt is de vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht om het land binnen te komen. Daarnaast komt er in sommige gebieden malaria voor.
Kraanwater is niet drinkbaar. Verder is de Bilharzia-parasiet aanwezig in vele meren en rivieren. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen.

Medicijnen
Uw medicijntas bevat uw eigen medicatie en daarnaast de ORS, malariaprofylaxe, loperamide of domperidon tegen buikloop, hetgeen vaak gepaard gaat met braken. Malaria profylaxe wordt sterk aangeraden. De medicatie is verkrijgbaar bij organisaties die de inentingen kunnen verzorgen. Een nieuw middel is 'Malarone', hoewel het wat prijzig is. Veel reizigers prefereren 'Malarone' inmiddels boven 'Lariam' of de combinatie van 'Nivaquine' en 'Paludrine', omdat 'Malarone' weinig bijwerkingen kent. De malaria profylaxe biedt echter geen volledige bescherming. Het blijft noodzakelijk na zonsondergang de niet bedekte lichaamsdelen een insectenwerend middel te gebruiken. Voor uw gezicht en handen, bijvoorbeeld DEET 50% in spuitflacon. De lodges en hotels hebben in de meeste gevallen bescherming in vorm klamboes en horren. Bij enkele ziektekosten verzekeringen worden de medicatie vergoed. Informeer wel eerst bij u behandelt arts welke medicatie u mag gebruiken.
Terug naar boven
Prijsklasse: luxe
Ik heb interesse Download Brochure