16-daagse reis door Indonesië

Overzicht

Buitengewoon Opvallend!

 1. Heerlijke afwisseling tussen culturele activiteiten en strand
 2. Binnenlandse vlucht naar Java
 3. Een reis vol tempels en betoverende bouwwerken
 4. Kennismaken met de prachtige natuur en lokale charmes van Indonesië
   

Voorzieningen & Opties

Algemeen Verblijfsbasis Type Accommodatie Hulpmiddelen te huur
 • zwembadlift
 • inloop in het zwembad
 • rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
 • huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chauffeur
 • verzorging of verpleging
 • logies
 • logies en ontbijt
 • halfpension
 • volpension
 • all inclusive
 • hotel
 • appartement
 • villa
 • bungalow
 • vakantiewoning
 • camping
 • hut (cruise)
 • aparthotel
 • huis
 • hooglaagbed
 • douchestoel
 • handbewogen rolstoel
 • electrische rolstoel
 • scootmobiel
 • tillift passief
 • toiletverhoger
 • rollator
 • antidecubitusmatras
 • douchebrancard
Bali is natuurlijk veel meer dan alleen een strandbestemming en ook in Java zul je onder de indruk zijn van de vele bezienswaardigheden. Deze reis combineert de hoogtepunten van beide eilanden. Op Bali verblijf je in Sanur en Candidasa van waaruit je diverse excursies maakt. Op Java maak je kennis met Yogyakarta, bewonder je de wereldberoemde Borobudur en zie je de veelzijdige kunstnijverheid.
Deze reis door Bali & Java is een echte aanrader!

Programma van dag-tot-dag
Dag 1 - vertrek: Verzamelen op Schiphol en vertrek naar Denpasar op Bali.

Dag 2 - aankomst in Legian: Bij aankomst op Bali transfer van ca. 3 uur naar ons hotel aan het strand, het 4 sterren Hotel Legian Beach. Hier verblijf je de komende 4 nachten.

Dag 3 - uitrusten: ’s Ochtends lekker relaxen op het heerlijke strand of aan het zwembad.

Dag 4 - Taman Ayun tempel en het apenbos: 's Ochtends breng je een bezoek aan Taman Ayun tempel. Daarna naar het apenbos in Sangeh, een beschermd woud met in het midden een eigen tempel. Dit is een verblijfplaats van erg vriendelijke en speelse apen.

Dag 5 - Tirta Empul en Tegalalang rijstvelden: 's Ochtends bezoek je het tempelcomplex Tirta Empul, de tempel van het heilige water. Deze tempel is zeer belangrijk voor fysieke en spirituele reiniging. Voor de lunch maak je een stop bij de Tegalalang rijstvelden. In het begin van de avond rij je naar het dorp Batubulan, hier zie je o.a. een traditionele dansvoorstelling.

Dag 6 - Gao Lawah en Kusamba: Vandaag vertrek je naar Candidasa, onderweg bezoek je de Goa Lawah tempel, de tempel van de vleermuizengrot. Achter deze indrukwekkende tempel is een grot waar wel duizenden vleermuizen overdag slapen. Hierna rij je naar Kusamba, hier zie je nog de traditionele zoutwinning op het strand. Vervolgens rij je naar het Candidasa Discovery hotel. Hier verblijf je 3 nachten.

Dag 7 - Lempuyang tempel: Vandaag ga je een avontuurlijke tour maken naar de Lempuyang tempel. Deze is gelegen hoog in de bergen met een spectaculair uitzicht over de vulkaan Agung. In de middag ontmoet je Nyoman die trakteert op tropisch fruit en een bezichtiging aan de rijstvelden.

Dag 8 - bezoek aan een lokal boerderij: In het dorp Muncan wordt je opgewacht door Suar en zijn vrouw Subita. Suar is een boer en tempel priester. Je krijgt een rondleiding over de boerderij en door het tropische country leven van Bali.

Dag 9 - Pura Besakih: Vandaag bezoek je de Pura Besakih, de belangrijkste en grootste tempel van Bali die ook wel de Moedertempel wordt genoemd. De middag is vrij in te delen.

Dag 10 - vlucht naar Yogyakarta: Je maakt je gereed voor de vlucht naar Yogyakarta op Java. Bij aankomst rij je naar het Garden Hotel, waar je 4 nachten verblijft.

Dag 11 - Borobudur: Na het ontbijt onderweg naar het drukke en gezellige Yogyakarta. Na de lunch bezoek je het fameuze boeddhistische tempelcomplex Borobudur uit de 8e eeuw. De Borobudur is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld. Het ligt in een vallei tussen twee vulkanen in; Merapi en Merbabu, ten noorden van de stad Yogyakarta.

Dag 12 - bezoek aan een traditionele markt en Prambanan: In de ochtend breng je een bezoek aan een traditionele markt in Kota Gede. Daarna bezoek je Prambanan, een adembenemend mooi Hindoeïstisch tempelcomplex ten oosten van Yogyakarta. Samen met de Borobudur vormen ze de twee grootste attracties op Java. Het is het grootste Hindoeïstische complex in Indonesië en het is gebouwd in de 9e eeuw. Net als bij de Borobudur werd deze tempel herontdekt in de 19e eeuw.

Dag 13 - bezoek aan het Javaanse koninkrijk: Vandaag bezoek je het centrum van het Javaanse koninkrijk. Hier vind je de Kraton, waarbinnen het paleis van Sultan ligt en andere bouwwerken die uit de Koningstijd stammen. Ten westen liggen de ruïnes, zwembaden, gewelven en ondergrondse gangen van het Taman Sari, het waterpaleis. In de middag vlieg je weer terug naar Bali.

Dag 14 - rustdag: Vandaag kun je lekker tot rust komen en genieten van het strand.

Dag 15 en 16 - terugreis naar Nederland: Helaas zit de vakantie er weer op en vertrek je weer met een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst de volgende dag in Amsterdam.
Tijdens deze rondreis verblijf je op Bali 4 nachten in Hotel Legian, 3 nachten in het Candidasa Discovery Hotel , 4 nachten in Duta Garden in Yogyakarta en 2 nachten in Hotel Legian. Alle accommodaties zijn minimaal 3-sterrenplus, dus erg comfortabel.
Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dien je er rekening mee te houden dat accommodaties niet altijd aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.
Vertrekdatum: 15-09-2019
- Indonesië: vanaf € 3999,00
- Calamiteitenfonds: € 2,50
- Reserveringskosten: € 55,00

Inbegrepen bij de reissom
- Genoemde internationale en binnenlandse vluchten
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
- 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Nederlandse begeleiding: Max. 1
- Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
- Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom
- Optionele excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Reserveringskosten: € 55,00
- Calamiteitenfonds: € 2,50
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven

Afwijkende boekingsvoorwaarden
Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:
- Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Aantal reizigers/begeleiders
- Min. aantal reizigers: 6
- Max. aantal reizigers: 10
- Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen
- Schiphol
weeronline.nl Altijd jouw weer
Geldigheid paspoort: Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Indonesië.
Visum: Voor een bezoek aan Indonesië heb je geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of je huisarts.

Avontuurlijke categorie
Deze rondreis door Indonesië is een avontuurlijke reis. Dit betekent een flexibele en avontuurlijke instelling van onze reizigers. Indonesië is niet heel erg rolstoelvriendelijk, waardoor de organisator niet altijd de gewenste mindervalide aanpassingen kunnen garanderen. Indien je rolstoel gebonden bent, kan dit dus betekenen dat je af en toe ergens in en uit getild moet worden.

Mindervalide aanpassingen
De mogelijkheid om je handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
Minimale deurbreedte van je kamer en badkamer is 67 centimeter.
Er zijn lokale helpers aanwezig die je waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.

Hulpmiddelen & extra's
Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Omgeving

Terug naar boven
Vanaf € 3999,00
Ik heb interesse Download Brochure