12-daagse reis door Vietnam

Overzicht

Buitengewoon Opvallend!

 1. Hanoi en Ho Chi Minh City
 2. Grillige kalkrotsen in Dry Halong Bay
 3. Het schilderachtige Hoi An
 4. Traditionele dorpjes in de vruchtbare Mekong Delta

Voorzieningen & Opties

Algemeen Verblijfsbasis Type Accommodatie Hulpmiddelen te huur
 • zwembadlift
 • inloop in het zwembad
 • rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
 • huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chauffeur
 • verzorging of verpleging
 • logies
 • logies en ontbijt
 • halfpension
 • volpension
 • all inclusive
 • hotel
 • appartement
 • villa
 • bungalow
 • vakantiewoning
 • camping
 • hut (cruise)
 • aparthotel
 • huis
 • hooglaagbed
 • douchestoel
 • handbewogen rolstoel
 • electrische rolstoel
 • scootmobiel
 • tillift passief
 • toiletverhoger
 • rollator
 • antidecubitusmatras
 • douchebrancard
Welkom in Vietnam. Wij hebben voor jou een fantastische rondreis samengesteld langs wereldsteden en een sprookjesachtige natuur. Geniet van een prachtige reis door dit land met vele hoogtepunten zoals cultuurschatten, kilometerslange zandstranden, adembenemend mooie landschappen en prachtige steden.

Programma van dag-tot-dag
Dag 1 - vertrek: Vlucht vanaf Schiphol Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 - Hanoi ontdekken: In de sfeervolle hoofdstad Hanoi worden jullie ontvangen door onze gids/reisleider en transfer naar het hotel. Vandaag ontdek je het geweldige Hanoi, met het indrukwekkende chaotische Aziatische straatbeeld, gedomineerd door fietsers en scooters.

Dag 3 - Volkenkunde museum: Vanochtend bezoek je het Volkenkunde museum waar je meer te weten komt over de gewoonten en tradities van de 54 etnische groepen van Vietnam. Na een heerlijke lunch staat de middag in het teken van de beroemdste persoon van de natie: Ho Chi Minh. Hij leidde de onafhankelijkheidsbeweging Vietminh, stichtte de communistische Democratische Republiek Vietnam in 1945 en versloeg de Franse Unie in 1954. Je bezoekt het mausoleum van Ho Chi Minh waar zijn lichaam en veel van zijn persoonlijke bezittingen zich bevinden.

Dag 4 - Halong baai: Op twee uur rijden van Hanoi ligt de schitterende droge Halong baai. Enorme kalkstenen rotsformaties rijzen uit boven de vele rijstvelden en schitterende beekjes. Dit is werkelijk één van de mooiste landschappen die Vietnam kent.

Dag 5 - via Duong Lam naar Hoi An (per binnenlandse vlucht): Ook al is Hanoi een grote hoofdstad, het is makkelijk om aan de drukte te ontsnappen. Op 45 kilometer van Hanoi ligt het kleine dorpje Duong Lam. Hier vind je hier traditionele en goed bewaard gebleven huizen gemaakt van hout en stenen. Om de reis zo ontspannen mogelijk te maken maak je twee keer gebruik van een binnenlandse vlucht. Na een lichte lunch op de luchthaven vliegen jullie naar het historische stadje Hoi An.

Dag 6 - Hoi An ontdekken: Het autovrije historisch centrum van het lieflijke Hoi An lijkt net op een Aziatisch sprookje en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wandelen door smalle kronkelende straatjes en ’s avonds langs de met lampionnen verlichte kade. Ook kom je langs de vele markten, de Chua Ong Pagode en de beroemde rode Japanse brug. De dag wordt afgesloten in Hoi An met een grandioos diner in het oude centrum van de stad.

Dag 7 - het platteland van Hoi An: Een korte rit brengt je op het platteland van Hoi An dat tot op de dag van vandaag authentiek aandoet. De gids geeft een introductie over de geschiedenis van het kleine dorpje Tra Que, gelegen aan een klein kanaal. Jullie wandelen tussen de plantages en gaan dan door naar een lokale woning waar een kookdemonstratie gegeven wordt.

Dag 8 - binnenlandse vlucht naar Saigon: Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht van ca. één uur naar Saigon (voorheen Ho Chi Minh City), de volgende bestemming van deze reis. Aankomst en transfer naar het hotel.

Dag 9 - Saigon ontdekken: Je wordt ondergedompeld in een wereld die Ho Chi Minh City heet, beter bekend als Saigon. Jullie zien wederom de eindeloze hoeveelheden scooters met daarop soms hele families of tientallen dieren in een hok. Daarnaast maak je een tour langs de Notre Dame kathedraal, het centrale postkantoor dat werd ontworpen door de beroemde Gustave Eiffel, het vrijheidspaleis. Een verkoelende afwisseling is een korte pauze in het park, waar je onder de schaduw van de bomen kan genieten van een lokale favoriet: de ijskoffie! Na de lunch is de middag vrij te besteden. Tijd om even lekker te relaxen of om op souvenirjacht te gaan op de populairste markten van de stad.

Dag 10 - Mekong Delta: Na het ontbijt rij je naar de machtige Mekong Delta, de vruchtbaarste en dichtstbevolkte regio van Vietnam. Hier speelt het leven zich grotendeels af op het water in houten bootjes, omringd door een kleurig landschap van rijstvelden, suiker- en fruitplantages. Ook bezoek je de dynamische My Tho City markt waar alle sympathieke locals uit de regio samenkomen om hun goederen te verhandelen. Voordat jullie weer terugkeren naar Saigon wordt er een wandeling gemaakt over een goed toegankelijk pad door de mooie jungle van de Mekong.

Dag 11 - leven als de locals en de terugvlucht naar Amsterdam: De laatste dag in Vietnam wordt doorgebracht zoals de locals dit ook doen. Vietnamezen worden ’s ochtends vroeg wakker en genieten van de koele ochtendlucht tussen de inheemse vogels. Jullie gaan naar het Tao Dan Park, midden in het centrum van Saigon. Hier zie je hoe de Vietnamezen Thai Chi beoefenen, een gracieuze traditionele vechtkunst oorspronkelijk afkomstig uit China. Na de lunch terug naar het hotel om je op te frissen en klaar te maken voor de transfer naar de luchthaven, waar je met een nachtvlucht terugvliegt naar Nederland.

Dag 12 - Aankomst in Nederland: Aankomst in Amsterdam. Helaas is er een eind gekomen aan deze fantastische vakantie.
Tijdens deze rondreis verblijf je 3 nachten in Hanoi, 3 nachten in Hoi An en 3 nachten in Ho Chi Minh City.
Alle accommodaties zijn minimaal 3-sterrenplus dus erg comfortabel. Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dien je er rekening mee te houden dat accommodaties niet altijd aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.
Vertrekdatum: 15-09-2019
Indonesië: vanaf € 3999,00
Calamiteitenfonds: € 2,50
Reserveringskosten: € 55,00

Inbegrepen bij de reissom
- Genoemde internationale en binnenlandse vluchten
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
- 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Nederlandse begeleiding: Max. 1
- Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
- Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom
- Optionele excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Reserveringskosten: € 55,00
- Calamiteitenfonds: € 2,50
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven

Afwijkende boekingsvoorwaarden
Op deze reis gelden afwijkende annuleringskosten:
- Bij annulering tot de 42e kalenderdag vóór vertrekdag: 30% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 42e dag tot de 28e dag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf de 28e dag vóór vertrek tot de 5e kalenderdag vóór de vertrekdag: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 5e vertrekdag tot en met de vertrekdag en later: 100% van de reissom.

Aantal reizigers/begeleiders
- Min. aantal reizigers: 6
- Max. aantal reizigers: 10
- Max. aantal begeleiders: 1

Opstapplaatsen
- Schiphol
Geldigheid paspoort: Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Indonesië.
Visum: Voor een bezoek aan Indonesië heb je geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of je huisarts.

Avontuurlijke categorie
Deze rondreis door Indonesië is een avontuurlijke reis. Dit betekent een flexibele en avontuurlijke instelling van de reizigers. Indonesië is niet heel erg rolstoelvriendelijk, waardoor de organisator niet altijd de gewenste mindervalide aanpassingen kunnen garanderen. Indien je rolstoel gebonden bent, kan dit dus betekenen dat je af en toe ergens in en uit getild moet worden.

Mindervalide aanpassingen
- De mogelijkheid om je handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
- De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
- Minimale deurbreedte van je kamer en badkamer zijn 67 centimeter.
- Er zijn lokale helpers aanwezig die je waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.

Hulpmiddelen & extra's
Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Omgeving

Terug naar boven
vanaf € 3999,00
Ik heb interesse Download Brochure