rolstoelvriendelijke-rondreis-door-india
12-daagse reis door India
Laat je verrassen door de prachtige landschappen van India terwijl je reist in comfort! Deze avontuurlijke reis door India is met veel zorg en creativiteit samengesteld en zeer vriendelijk voor rolstoelgebruikers.
De gids en lokale helpers zijn gedurende de hele reis te raadplegen voor assistentie, zodat je volledig kunt genieten van de sereniteit van dit bijzondere land.

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA >>
Tijdens deze rondreis verblijf je 2 nachten in Delhi, 1 nacht in Agra, 3 nachten in Jaipur, 2 nachten in Jodhpur, 2 nachten in Udaipur en 1 nacht in Delhi.
Alle accommodaties zijn 4 of 5-sterren dus erg comfortabel.
Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis dien je er rekening mee te houden dat accommodaties niet altijd aangepast zijn aan mensen met een lichamelijke beperking.

Geldigheid paspoort & Visum:
Een paspoort en een visum zijn vereist. Het paspoort moet bij de visumaanvraag nog minimaal 6 maanden geldig zijn, bij aankomst moet het document geldig zijn tot en met vertrek. Het visum kan aangevraagd worden bij een India Visa Application Centre. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van een visum.

Vaccinaties:
Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden. Maak voor een passend advies een afspraak met de GGD of je huisarts.

Avontuurlijke categorie:
Deze rondreis door India is een avontuurlijke reis. Dit betekent een flexibele en avontuurlijke instelling van de reizigers. India is niet heel erg rolstoelvriendelijk, waardoor de organisator niet altijd de gewenste mindervalide aanpassingen kunnen garanderen. Indien je rolstoel gebonden bent, kan dit dus betekenen dat je af en toe ergens in en uit getild moet worden.

Mindervalide aanpassingen:
- De mogelijkheid om je handbewogen hulpmiddel mee te nemen op reis.
- De garantie dat kamers zich bevinden op de begane grond of dat er een lift in de accommodatie aanwezig is.
- Minimale deurbreedte van je kamer en badkamer is 67 centimeter.
- Er zijn lokale helpers aanwezig die je waar nodig over letterlijke en figuurlijke drempels heen helpen.


Hulpmiddelen en extra's:
Tijdens deze reis is het helaas niet mogelijk om ter plaatse hulpmiddelen te huren.

Vertrek & Kosten:
Vertrekdatum: 11-11-2019
India - Rajasthan: vanaf € 4499,00
Calamiteitenfonds: € 2,50
Reserveringskosten: € 55,00

Inbegrepen bij de reissom:
- Genoemde internationale vluchten
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
- 10 overnachtingen op basis van volpension, startende op dag 2 met ontbijt en eindigt met ontbijt op dag 11
- Nederlandse begeleiding: Max. 1
- Engelssprekende reisleider/gids en lokale helpers
- Excursies en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen bij de reissom:
- Optionele excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Reserveringskosten € 55,00
- Calamiteitenfonds € 2,50
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Visumkosten (je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van je visum)

Aantal reizigers/begeleiders:
- Min. aantal reizigers: 6
- Max. aantal reizigers: 8
- Max. aantal begeleiders: 2

Opstapplaatsen:
- Schiphol

Buitengewoon opvallend
Vanaf € 4499,00
Bezoek de culturele hoogtepunten van India, waaronder de Taj Mahal
Actief programma met veel excursies
Maak kennis met de olifant!
Foto's - 12-daagse reis door India
ALGEMEEN      VERBLIJFSBASIS   TYPE ACCOMMODATIE   HULPMIDDELEN TE HUUR

rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
    logies en ontbijt   hotel    vraag onze medewerkers voor meer informatie 


12-daagse reis door India – Rolstoelaangepaste rondreis
Laat je verrassen door de prachtige landschappen van India terwijl je reist in comfort!
Deze avontuurlijke reis door India is met veel zorg en creativiteit samengesteld en zeer vriendelijk voor rolstoelgebruikers.
De gids en lokale helpers zijn gedurende de hele reis te raadplegen voor assistentie, zodat je volledig kunt genieten van de sereniteit van dit bijzondere land.

Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis verblijf je 2 nachten in Delhi, 1 nacht in Agra, 3 nachten in Jaipur, 2 nachten in Jodhpur, 2 nachten in Udaipur en 1 nacht in Delhi.

Dag 1 - vertrek
Vlucht vanaf Schiphol Amsterdam naar Delhi.

Dag 2 - aankomst in Delhi (aankomst in Delhi laat in de avond)
Welkom in India! Bij aankomt op de luchthaven staat de gids en chauffeur je op te wachten om je naar het eerste hotel te brengen: 5-sterren Holiday Inn or Vivanta. Een heerlijk hotel waar je goed bij kunt komen van de lange vlucht.

Dag 3 - Delhi ontdekken
Rustig starten op deze ochtend. Vertrek na de lunch om de hoogtepunten van deze metropool te bezoeken. Je bezoekt het huis van de President van India, de India Gate en het parlementsgebouw. Je vervolgt de trip door Dehli met een bezoek aan de Raj Ghat, welke een herinnering is aan de meest populaire persoonlijkheid van India: Mahatma Gandhi. De Raj Ghat is een platform van zwart marmer welke de plek aangeeft waar Ghandhi werd gecremeerd nadat hij werd vermoord in 1948. Op het platform brandt een oneindige vlam.

Dag 4 - van Dehli naar Agra
Deze ochtend rij je naar Agra, waar de beroemde ‘landmark’ van India staat: de Taj Mahal! Jullie lunchen bij aankomst in Agra en bezoeken daaropvolgend de Taj Mahal. De Taj Mahal is ontworpen door Keizer Shah Jahan als herinnering aan zijn vrouw Mumtaj Mahal. Meer dan 20.000 vakmensen hebben 22 jaar gewerkt aan de bouw van de Taj Mahal. Je kan de tijd nemen om te genieten van dit prachtige kunstwerk. Op de terugweg naar het hotel brengen jullie nog een bezoek aan het rode fort, een mooi monument gemaakt van rode stenen. Je verblijft in 5-sterren hotel Courtyard by Mariott.

Dag 5 - van Agra naar Jaipur
Na het ontbijt vertrek je naar de roze stad: Jaipur! Onderweg stoppen jullie bij de Fatehpur Sikri, de uitgestorven hoofdstad van keizer Akbar. Deze stad is gebouwd in de 16de eeuw maar liep 12 jaar later leeg door water tekorten. De stad met haar paleizen en tempels gemaakt van rode zand stenen, bleef intact. Je verblijft in 4-sterren hotel Four Points by Sheraton.

Dag 6 - Jaipur ontdekken
Jullie beginnen de dag met een excursie naar het fort van Amber. Amber was ooit de hoofdstad van de staat van Jaipur. Het fort is bijzonder gelegen op een heuvel en kijkt over een meer, welke de reflectie vangt van de terrassen van het fort.
Deze middag bezoek je het stadspaleis. Hier huisvest een zeer dure collectie van kunst, kleden en oude wapens. Jullie vervolgen je weg naar Jantar Mantar: het observatorium. De Jantar Mantar is een collectie van bijzondere bouwwerken. Alle bouwwerken hebben een eigen doel. Zoals, het meten van de positie van de sterren en het berekenen van verduisteringen. Het meest opvallende bouwwerk is de zonnewijzer met haar 27 meter hoogte. De Jantar Mantar wordt ook wel de ‘Sterrenwacht’ genoemd. Net voor zonsondergang woon je een bijzondere ceremonie bij in de Govind Devji tempel.

Dag 7 - Jaipur ontdekken
Ontbijt en lunch in het hotel. Je kan je opmaken voor een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een nieuwe vriend: de olifant! je leert over het leven van de olifant en maakt contact met deze bijzondere diersoort.

Dag 8 - van Jaipur naar Jodhpur met een tussenstop in Pushkar
Jullie bezoeken deze ochtend Pushkar, de stad die als heilig wordt gezien door de Hindoes. Pushkar is één van de meest aangename steden van Noord-India. In het midden van de stad ligt het heilige meer van Pushkar, omringd door meerdere tempels waaronder de beroemde Bramha tempel. Volgens de Hindoes is dit de enige tempel ter wereld die aan het geloof is toegewijd. Pelgrims geloven dat het aanbidden van de tempel en een onderdompeling in het heilige meer hen redding zal brengen. Pushkar staat ook bekend om zijn fantastische winkels! Na het bezoek aan de tempel en het meer maken jullie tijd vrij om souvenirs te kopen.
In de middag vervolg je je weg naar Jodhpur, ook wel de ‘Blauwe stad’ genoemd omdat de meeste huizen van de stad geverfd zijn in de kleur ‘indigo’. Jullie verblijven in het 4-sterren hotel Indanna.

Day 9 - Jodhpur
Vandaag bezoek je de highlights van Jodhpur. De stad onderscheidt zich door een enorm fort dat uitsteekt boven een steile rotsachtige rand die in het midden van de stad oprijst: Mehrangarh Fort, gebouwd in 1459 door Rao Jodha, het hoofd van de Rajput stam, ook wel bekend als de Rathores. Na het bezoek aan het fort reizen jullie door naar Jaswant Thaada. Het grafmonument van Maharaja Jaswant Singh II. In de middag ontdek je de oude stad van Jodhpur. Een grote markt wordt hier elke dag opgebouwd. Hier vind je veel lokale ingrediënten die je mag ruiken, voelen en proeven. Je leert hoe de locals deze ingrediënten verwerken en diner is in deze bijzondere stad.

Dag 10 - van Jodhpur naar Udaipur met een tussenstop in Ranakpur
Na het ontbijt vertrek je richting Ranakpur. Deze stad staat bekend om haar prachtige monumenten, waarvan de Adinath tempel de bekendste is. Je bekijkt deze tempel met haar complexe architectuur vanaf de buitenkant. Na het bezoek aan de tempel rij je door naar Udaipur. We verblijven in het 5-sterren hotel Ramada.

Dag 11 - Udaipur ontdekken
Eerst een wandeling in het serene park Sahélion Ki Bari. Lokale gezinnen komen hier graag om te genieten van de verfrissende fonteinen. Na een bezoek aan het park bezoek je het stadspaleis: een magisch monument. Dit stadspaleis is één van de grootste ter wereld. Het koninklijke familie bewoont dit paleis nog steeds. Dan genieten van een lunch op het terras van het Hotel-Museum welke de ‘vintage car’ collectie van de Maharaja tentoonstelt. Na de lunch touren jullie door de oude stad van Udaipur; hier hangt magie in de lucht! Je sluit deze dag af met een bijzonder uitzicht op het ‘Taj Lake Palace’.

Dag 12 - van Udaipur naar Delhi en vertrek naar Nederland
Vandaag start je met de terugreis naar Nederland. De transfer brengt je van Udaipur naar Dehli waar je nog even kan ontspannen in Hotel Holiday Inn or Vivanta voordat jullie beginnen aan de (avond)vlucht naar huis.