informatie-coronavirus-zakenreizen
COVID-19 (Corona) virus informatie
In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus.


Laatst bijgewerkt: 12/05/2020 - 13:00
Vragen & antwoorden
A: Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Diverse landen hebben een inreisverbod voor Nederlanders afgegeven De Nederlandse overheid heeft ook uitreisverbod voor niet noodzakelijke reizen vastgesteld. Klik hier voor de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.
A: Veel landen hebben inreisbeperkingen opgelegd aan reizigers vanuit Nederland. Ook hebben grote reisorganisaties als Corendon en TUI hebben besloten geen reizen uit te voeren tot en met eind juni. De ANVR heeft alle leden opgeroepen de reizen met vertrek tot en met 18 juni 2020 te annuleren omdat de uitvoering niet gegarandeerd kan worden.
A: Buitengewoon reizen volgt het advies van de ANVR en alle vertrekken tot en met 18 juni zijn inmiddels geannuleerd of worden omgeboekt na een latere datum dit jaar of volgend jaar.
A: Buitengewoon Reizen hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Wij zullen indien een ANVR advies is voor de periode dat uw op reis zou moeten gaan uw reis gaan annuleren. Voor de terugbetaling lees alles hierover in het infoblok Corona-vouchers.
A: De waarde van betaling die je hebt gedaan voor je reis wordt onder voorwaarden van de reisorganisatie omgezet worden in een voucher. Hiermee behoudt je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot een jaar na afgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.
De coronavouchers mogen vooralsnog uitgeven worden tot en met 2 juni 2020.
A: Ja dat kan, dit is ook afhankelijk van de bepalingen van de reisorganisatie. Wij zullen met de klanten die komende tijd vertrekken hiervoor contact opnemen. Als je al eerder vragen hebt kan je ons ook bellen. Het corona-voucher kan alleen ingeleverd/gebruikt worden bij de reisorganisatie die het afgeeft of bij de reisorganisatie die vermeldt wordt op het voucher.
A: Buitengewoon Reizen geeft ook Corona-vouchers uit voor de reizen waarbij wij zelf ook de organisator van zijn. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je dan tot uiterlijk een jaar na afgiftedatum inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. De Corona-vouchers mogen voor alsnog uitgeven worden tot en met 2 juni 2020.

Klik hier voor alle bepalingen van het Buitengewoon reizen Corona Voucher.
A: Nee, Corona-vouchers worden uitgegeven onder dekking van het SGR. Onder de SGR bepalingen vallen geen los geboekte vluchten. Bijna alle airlines bieden nu wel de mogelijkheid om zonder kosten tot maximaal een jaar om te boeken naar andere datum. Ook geven airlines, waaronder bijv. KLM een waardevoucher af. Je kunt dan een andere vliegreis bij deze airline boeken tegen de waarde van dit voucher. Dit mogelijkheden verschillen wel per airline, het best neem je hiervoor even contact met ons op.
A: Alle vertrekken t/m 18 juni zijn ook in het verlengde van het ANVR advies geannuleerd. Wij hebben met alle klanten hier contact over opgenomen. Voor vertrekken na 18 juni en later zijn er nog geen ANVR reisadviezen. Als je hierover vragen hebt, neem gewoon even contact met ons op.
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.
A: Het beste kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met je. Voor het omboeken in 2020 berekenen we geen extra kosten, behalve wanneer de reis voor die andere periode duurder is, belasten we je het verschil door. Ons advies is om als je dit overweegt, dit dan ook gewoon te doen. Dat geeft rust en je hoeft dan ook geen stress meer te hebben voor/over je vakantie.
A:Dan kan ook. Hieronder kort de procedure hiervoor, heb je vragen, of wil je dit graag overleggen, bel (+038-4557030) of mail ons. 1) We zetten je boeking en de al gedane betaling om naar je nieuwe reisdatum in 2021. Hiervoor worden eenmalig omboekingskosten a € 50,00 berekend. 2) Het reisschema voor 2020 komt te vervallen en we zetten dit om naar een voorlopig reisschema 2021 3) Wanneer de tarieven voor 2021 bekend zijn, sturen wij je het nieuwe reisschema. In de regel is dit circa 11 maanden voor de terugreisdatum van de nieuwe reis. 4) Mocht het aan de orde zijn; Meerkosten als gevolg van deze omboeking, bijv. omboekingskosten van lokale leveranciers, berekenen wij uiteraard door. Minderkosten als gevolg van deze omboeking, worden in mindering gebracht. Als je tickets al afgegeven zijn komen hiervoor ook extra omboekingskosten bij. 5) Op deze reis blijven gewoon de standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende Buitengewoon reizen aanvullende voorwaarden van toepassing. De aanpassingen van het reisschema of datum naar 2021 vallen hier binnen. 6) Belangrijk; je (aan)betaling blijft vallen onder de dekking van het SGR.
A: Ja dat kan uiteraard, maar wanneer je nu boekt voor bijv. het naseizoen of winterperiode 2020-2021, heb je meer keuze tegen lagere prijzen. Wanneer je wacht tot over een aantal maanden, zullen de mogelijkheden beperkter zijn en waarschijnlijk liggen de prijzen dan veel hoger. Het virus zal toch ook minder gaan worden en dan gaan er zeker veel mensen hun uitgestelde vakantie boeken.